Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zuinige wasmachine

 

Een zuinige wasmachine spaart het milieu en je bankrekening. Hier de beste zuinige wasmachine uit de test en andere energiezuinige wasmachines.

Energie zuinige wasmachine AEG

Een energiezuinige wasmachine is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Vooral als je veel wasjes draait kun je flink op je energiekosten besparen met een zuinige wasmachine. Daarom hier de beste energiezuinige wasmachine uit de test en andere goede energiezuinige wasmachines.

Energielabel A en nog zuiniger

Zuinige wasmachines hebben het nieuwe energie label A, maar er zijn inmiddels ook bijzonder energiezuinige wasmachines die nog een 20% of 30% zuiniger zijn dan nodig is voor het energielabel A.

De beste zuinige wasmachine hieronder heeft het bijzonder energie zuinige A-30% label. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van alle zuinige wasmachines (minimaal energieklasse A).


Technieken van een zuinige wasmachine

Er zijn diverse technieken om energiezuinig te wassen. Wassen op een lage temperatuur is daarbij belangrijk. Als het water minder verwarmt hoeft te worden scheelt dat namelijk enorm veel energie. Maar natuurlijk moet het wasgoed wel goed schoon worden.

Snelle vermenging water en wasmiddel

Een techniek om stroom te besparen is bijvoorbeeld het wasmiddel vroegtijdig met water mengen. Daardoor kan er op lagere temperaturen gewassen worden zonder dat dit de kwaliteit van het wassen verminderd. Zo bespaar je veel energie, maar krijg je toch een frisse en schone was.

AEG wasmachine zuinig


Beladingssensor

Een andere techniek om bij een wasmachine energie te besparen en zuinig te wassen is het gebruik van
een beladingssensor die het wasgoed weegt en daar de hoeveelheid stroom en water op aanpast. Minder water betekent dat er ook minder verwarmt hoeft te worden. Zo krijg je de beste zuinige wasmachine! 

Inventer wasmachine motor

Een zuinige wasmachine is vaak voorzien van een inverter motor in plaats van de meer traditionele (en goedkopere) borstelmotor. Een invertermotor kan de snelheid aan de belasting aanpassen.

Met efficiĆ«nte verwarmingselementen bespaar je ook veel stroom. 

Variabele trommelsnelheid

Een variabele trommelsnelheid die door de wasmachine zelf wordt bepaalt is ook heel effectief om energie te sparen. De wasmachine meet daarbij via sensoren het type wasgoed en het gewicht en past daarop de draaisnelheid van de trommel aan.

Waterpeil meten

Ook het waterpeil wordt via sensoren gemeten zodat de hoeveelheid gebruikt water minimaal is en er dus ook maar een minimale hoeveelheid water opgewarmd hoeft te worden.

Eco programma's

Het is natuurlijk ook handig als je zelf handmatig invloed hebt op het wasprogramma. Bijvoorbeeld door het kiezen voor een eco programma voor wassen op lage temperatuur of door een speciaal wasprogramma te kunnen kiezen voor was die niet heel vuil is. Hoe kouder er gewassen kan worden, hoe minder energie de wasmachine gebruikt.

Isolatie wasmachine

Een goede isolatie van de wasmachine kan de warmte beter binnen houden en zodoende stroom besparen. Er gaat minder energie verloren aan het op temperatuur houden van het water.

Goedkope stroom gebruiken

Zo min mogelijk energie gebruiken bespaart stroom en geld, maar kosten besparen kan ook door goedkope stroom te gebruiken. Bijvoorbeeld 's nachts stroom tijdens daluren of overdag stroom uit de eigen zonnepanelen. 

Met een timer kun je de wasmachine automatisch op een goedkoop moment laten starten en een app geeft nog meer mogelijkheden. Sommige goede zuinige wasmachines beschikken over WiFi en een app. Deze slimme wasmachines kun je met je smartphone vanaf elders starten op het moment dat je dat wil en een goede wasmachine app heeft je goede mogelijkheden om de wasbeurten efficiƫnt te plannen.

Beste wasmachine kopen

Op Beste Wasmachine Kopen vind je de aanbiedingen van alle soorten wasmachines bij de beste online winkels. Je vindt daar ook de Wasmachine Top 10, een wasmachine keuzehulp en meer testen van wasmachines .


Zie ook: 


Foto's: AEG


Samenvatting:
Op zoek naar een zuinige wasmachine? Hierboven vind je de beste zuinige wasmachine uit de test en alle wasmachines met het nieuwe energielabel A.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *