Beste zwemvest kind, volwassenen en hond

Beste beste zwemvesten voor een hond, kind (bijvoorbeeld baby, peuter of kleuter) of volwassene.


Zwemvest Intex

Zwemvest Intex


Een zwemvest is een vest dat er voor zorgt dat je in het water blijft drijven. Ook als je niet kunt zwemmen. Er zijn zwemvesten voor kinderen en volwassenen, maar je hebt ook het zwemvest voor een hond.

Opgepast: Verwar een zwemvest niet met een reddingsvest. Een reddingsvest zorgt er voor dat je automatisch op je rug draait als je in het water valt. Kijk bij de beste reddingsvest test voor deze vesten.


Een zwemvest is dus een hulpmiddel om boven water te blijven. Ze worden daarom ook wel drijfvest genoemd. Maar om de kans op verdrinking te voorkomen moet je  wel kunnen vertrouwen op je zwemvest. Hieronder vind je goede zwemvesten voor een kind, volwassene of hond. Elk zwemvest heeft een 5 sterren waardering gekregen.Ezydog zwemvest hond / hondenzwemvest

EazyDog zwemvest hond

Zwemvest kind

Zwemvesten worden het meest gedragen door kleine kinderen. Bijvoorbeeld een baby, peuter of kleuter die nog niet kan zwemmen. Een zwemvest is geen reddingsvest, dus ouderlijk toezicht is altijd nodig als een peuter of kleuter in het water gaat of langs het water loopt of speelt, maar een zwemvest voorkomt dat het kind zinkt zodat het in het water kan spelen, of meteen uit het water gehaald kan worden als het kindje in het water valt.

Vaak wordt een zwemvest voor kinderen gecombineerd met zwembandjes. Je koop ze dan als set. De combinatie van zwembandjes met een zwemvestje geeft meer drijfvermogen verdeeld over het lichaam en is dus veiliger.


Beco zwemvest kind

Beco kinderzwemvest


Koop een zwemvest voor een kind niet te groot want hij moet goed passen. Voor de sluiting zijn meerdere systemen. Je hebt zwemvesten met rits sluiting en clip sluiting. Ook een zwemvest met klittenband komt voor, maar dat is minder veilig.

Goedkope zwemvesten voor kinderen zijn vaak een opblaasbaar zwemvest.

Zwemvest volwassenen

Een zwemvest voor een volwassene wordt vaak gedragen tijdens het watersporten of door een volwassene die niet kan zwemmen. Hou er rekening mee dat een standaard zwemvest geen reddingvest is, dus het biedt maar een beperkte mate van veiligheid. Draag altijd een reddingsvest onder risicovolle omstandigheden om als je alleen het water op gaat.

Easyswim zwemvest volwassenen

Easyswim zwemvest volwassenen


Goede zwemvesten voor volwassenen worden onder andere gemaakt door Besto, Gill, Intex, Easyswim en Helly Hansen.

Zwemvest hond

Een heel ander soort drijfvest is het zwemvest voor de hond. Dit hondenzwemvest wordt vooral gebruikt als de hond op een boot meegaat. De hond kan makkelijk in het water vallen of springen, maar terug op de boot komen veel lastiger. Vooral als een boot vaart. Het zwemvest kan er dan voor zorgen dat de hond in ieder geval niet zinkt. 

Hondenzwemvest Nobby

Hondenzwemvest NobbyEen zwemvest voor een hond heeft natuurlijk een heel andere vorm dan een zwemvest voor een mens (kind of volwassene). Ze worden ook vaak gemaakt door specifieke fabrikanten zoals Baltic, Nobby, Ruffwear en Eval.

Je hebt grote honden en kleine honden. Let bij het kiezen van je beste zwemvest voor een hond dus goed op de maat. In het bovenstaande beste zwemvest voor de hond overzicht kun je de nekomvang, borstomvang en ruglengte opgeven zodat je alleen de beste zwemvesten voor je hond ziet.


Drijfvermogen zwemvest

Het drijfvermogen van een zwemvest wordt in N uitgedrukt. Heeft een zwemvest een drijfvermogen van meer dan 50 N dan mag deze het 50 N label dragen. Voor volwassenen is dit een (voor een zwemvest) veilig drijfvermogen. Voor een goed reddingsvest wordt echter minimaal 150 N geƫist.


Zie ook:


Onderwerp:
Hier vind je informatie en aanbiedingen van de beste zwemvesten voor een kind (baby, peuter, kleuter) of volwassene, maar ook de beste zwemvesten voor een hond.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Besef vooral het belangrijke verschil tussen een reddingsvest en een zwemvest. Op een boot heeft een kind bijvoorbeeld echt een reddingsvest nodig en geen zwemvest. Op deze pagina staat ook een reddingsvest test.

    Een zwemvest is bij een kind alleen veilig bij ouderlijk toezicht. In tegenstelling tot bij een zwemvest zorgt een reddingsvest er voor dat het hoofd boven water blijf. Dat is het grote verschil tussen een reddingsvest en zwemvest. Een reddingsvest geeft veel meer veiligheid,

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.