Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat is het beste anti-snurk middel tegen snurken?

Wat is het beste middel tegen snurken? Hoe goed werkt een anti-snurk kussen of anti-snurk rugband, bitje of kinband? Lees hier de test.

beste anti snurk middel tegen snurken

Snurken is vervelend. Voor de partner van de snurker maar ook voor de snurker zelf, die niet zelden naar de logeerkamer wordt gestuurd. Gelukkig zijn er veel anti-snurkmiddelen, de één beter dan de ander. Welk anti-snurk middel helpt wel en welk anti-snurk middel werkt niet? Een test wees dit uit.

Getest: Anti-snurk middelen
Beste anti-snurkmiddelen uit de test: Anti-snurk rugband en Anti-snurk kussen
Te koop bij: Aanbiedingen anti-snurk middelen

Aanrader: Anti-snurk rugband

Snurken doe je als je op je rug komt. Een anti-snurk rugband lost het snurken op door te voorkomen dat je op je rug ligt. Als je langer dan 30 seconden op je rug ligt geeft de anti-snurk rugband een trilling. Deze is te licht om er wakker van te worden, en je partner merkt er ook niets van. Maar ongemerkt draait de slaper weer van zijn of haar rug af. De snurker krijgt dus niet de gelegenheid om te gaan snurken.

anti snurk rugband tegen snurken


De anti-snurkband is het duurste anti-snurkmiddel, maar wel een effectieve, en daar gaat het toch om! Bij twee van de drie testpersonen werkte de anti-snurkband.

Aanrader: Anti-snurk kussen

Een anti-snurk kussen werkt volgens een heel ander principe. Dit hoofdkussen zorgt er door zijn voor voor dat de slijmvliezen meer ruimte krijgen. Hierdoor gaan de slijmvliezen niet vibreren, en dat is hetgeen je hoort als iemand snurkt.

anti snurk kussen tegen snurken

Bij twee van de drie testpersonen wat het snurken over, maar anti-snurkkussens hebben ook nadelen. Ten eerste zijn veel mensen gehecht aan een bepaald soort kussen, ten tweede heeft een anti-snurkkussen een aparte kant voor rugliggers en een kant voor zijliggers. Dat is vervelend als je in je slaap regelmatig van houding wisselt.

Afrader: Anti-snurk kinband

De kinband werkte bij geen van de drie proefpersonen. Bovendien vonden ze deze band die de mond dichthoudt tijdens het slapen niet prettig.

Afrader: Anti-snurk bitje

Hetzelfde geldt voor het bitje, dat tevens tegen tandenknarsen zou moeten helpen. Bij geen van de proefpersonen helpt het tegen het snurken en het zit onaangenaam. Waarom zou je het dan dragen?

Zie ook: Meer testen met betrekking tot slapen

Onderwerp:
De Consument testte de middelen tegen snurken. Welke anti-snurk middelen helpen en welke niet? Het anti-snurk kussen en de anti snurk rugband bleken het mees effectief tegen snurken. De antisnurk kinband en het anti snurk bitje tegen snurken bleken geen succes. Hier boven alle informatie over deze anti-snurk test.