Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mobiele telefoon oplader op zonne-energie (solar powerbank)

Redactie     14:24    


Vooral op vakantie is een telefoon-oplader op zonne-energie reuze handig. Je hebt altijd stroom bij de hand (zolang er maar licht is) en bent dus niet afhankelijk van stekkers. Maar wat is de beste telefoon-oplader op zonne-energie? Hier de resultaten van de test.

Getest: Mobiele telefoon-opladers op zonne-energie
Getest door: ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland) voor televisieprogramma Kassa

Beste uit de Test: Xtorm AM114 Lava Solar Charger
Zie ook: Meer testen van opladers

In opdracht van het Vara televisieprogramma Kassa testte het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten acht populaire mobiele telefoon-opladers op zonne-energie. Met deze laders kun je overal waar licht is je telefoon opladen. In de tuin of op de camping, maar ook in de auto, op het strand, bij het zwembad en voor het raam in een hotelkamer. Het betrof zonneladers met een eigen accu, je kunt ze dus los van de smartphone opladen.

Tip: Op Beste Powerbank Kopen vind je de beste en goedkoopste aanbieders van powerbanks en veel meer tips en informatie voor als je een powerbank wilt kopen.Capaciteit vaak niet toereikend

Het los van de smartphone opladen is niet altijd een succes. Vijf van de acht zonneladers bleken namelijk over een te kleine accu te beschikken om een smartphone geheel op te laden. Hiervoor is een minimale accucapaciteit van 2000 mAH nodig. Alleen de Xtorm AM114 Lava Solar Charger, de WakaWaka Power+ en de Xtorm AM116 Magma Solar Charger voldoen aan deze eis en beschikken over een krachtige accu.

De National Geographic 4-in-1 (1700 mAh), de ANWB Solar reislader (800 mAh), de Rubytec Nauru (1000 mAh), de CA-Solar AM109 Onyx Solar Charger (1000 mAh) en de CE Mini-solarlader SZ-MSC2009-1(1200 mAh) voldoen allemaal niet aan deze minimum eis en zijn daarom geen aanraders.

De bovengenoemde mobiele telefoon laders op zonne-energie van Xtorm en WakaWaka springen er op andere punten ook uit. Hun zonnepanelen zijn groter en hun Sunpower IBC-cellen zijn efficienter dan die van de concurrentie. Daarbij beschikken de  Xtorm AM114 Lava Solar Charger en de WakaWaka Power+MPP over de MPP-techniek die de lichtopbrengst optimaal benutten.


Xtorm AM114 Lava Solar Charger

De beste mobiele telefoon-oplader op zonne-energie uit de test bleek de Xtorm AM114 Lava Solar Charger. Deze beschikt over een 2000 mAh accu en een ingebouwde standaard waarmee de zonnelader optimaal naar de zon kan worden gericht.

De op één na beste mobiele telefoonoplader was de WakaWaka Power+ gevolgd door de Xtorm AM114 Lava Solar Charger. 

Kijk bij het bovengenoemde Beste Powerbank Kopen voor al deze goede solar opladers.


Onderwerpen:
Beste solar oplader, beste solar powebank, telefoon opladen zonne energie.

 

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.