Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste telefoon oplader zonne energie (solar powerbank)

 

Deze solar oplader / solar powerbank is de beste oplader zonne energie uit de test voor je telefoon. Een zonnecel oplader met powerbank van goede kwaliteit.


Vooral op vakantie is een telefoon oplader / powerbank op zonne energie reuze handig. Je hebt altijd stroom bij de hand (zolang er maar licht is) en bent dus niet afhankelijk van stekkers. Maar wat is de beste telefoon-oplader op zonne energie? Hier de resultaten van de test.

Beste Solar oplader / powerbank uit de Kassa test

Getest: Mobiele telefoon-opladers op zonne energie
Getest door: ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland) voor televisieprogramma Kassa

Beste solar oplader uit de Test: Xtorm AM114 Lava Solar Charger

Deze test is al wat ouder. Hieronder geven we informatie over opladers / powerbanks op zonne energie die later zijn uitgebracht en beter presteren dan de beste solar oplader uit bovenstaande test.

Zie ook: 
 

Meer goede opladers zonne energie

In het overzicht met alle solar powerbanks / opladers vind je alle telefoonopladers op zonne ernergie (met powerbank om de energie in op te slaan). 

Naast de Xtorm solar oplader vind je ook goede solar opladers / powerbanks van bijvoorbeeld WakaWaka, Xsalent, Tensfact, EasyAcc, Xamax, Lideka en andere goede fabrikanten. 

Veel van deze goede telefoon opladers op zonne energie zijn pas na de test uitgebracht en dus logischerwijs niet in de Kassa test meegenomen.

De beste solar oplader / solar powerbank uit de test

In opdracht van het Vara televisieprogramma Kassa testte het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten acht populaire mobiele telefoon-opladers op zonne energie. 

Met deze laders kun je overal waar licht is je telefoon opladen. In de tuin of op de camping, maar ook in de auto, op het strand, bij het zwembad en voor het raam in een hotelkamer. 

Het betrof zonneladers met een eigen accu (een powerbank), je kunt ze dus los van de smartphone opladen.

Tip: Op Beste Powerbank Kopen vind je de beste en goedkoopste aanbieders van powerbanks en veel meer tips en informatie voor als je een powerbank wilt kopen.Capaciteit solar powerbanks sterk verbeterd

Hou er wel rekening mee dat de test van Kassa al een paar jaar oud is, en dat de telefoon opladers op zonne energie in die tijd aanmerkelijk verbetert zijn. Destijds waren maar een paar solar opladers in staat om een smartphone volledig op te laden. Inmiddels is met name de powerbank van de solar oplader dusdanig dat je er meerdere keren je telefoon mee kunt opladen.

Mer een powerbank accu van 2.500 mAh kun je een gemiddelde smartphone één keer opladen. Voor het volledig opladen van een tablet is 6.000 mAh nodig.

Met een opslagcapaciteit van 6.000 mAh behoort de beste oplader op zonne energie uit de Kassa test inmiddels niet meer tot de top. Hiermee laadt je ruim twee keer een gemiddelde smartphone op.

Ruim de helft van de solar opladers in het bovenstaande overzicht beschikt over een powerbank die meer dan 20.000 mAh aan stroom kan opslaan. Genoeg dus voor vele malen opladen van een smartphone of zelfs tablet.

Hierbij moeten we wel opmerken dat het opladen van de powerbank via zonne energie afhankelijk is van de hoeveel zon en daglicht. Een solar powerbank kan wel over voldoende capaciteit beschikken om een telefoon vele malen op te laden, die stroom moet er wel in.

De laadsnelheid is belangrijk als je de stroom uit een stopcontact haalt. Hierbij is de snelladen functie ook relevant. Laadt je de powerbank via de zon op, dan maakt snelladen niets uit. Je bent dan afhankelijk van de hoeveelheid zon en scherpte van het licht.

De capaciteit van een solar powerbank is erg belangrijk als voorraad stroom. Kies voor een solar powerbank met hoge capaciteit, laadt deze vol "stopcontact stroom" voor je vertrekt en die de zonne energie vooral als een extraatje waarmee je de hoeveelheid stroom voor zoveel als mogelijk op pel houdt.

Het aantal zonnecellen bepaalt het opladen via zonlicht

Niet de capaciteit van de powerbank maar de hoeveelheid zonnecellen bepaalt (voor een groot deel) hoe snel en solar oplader kan opladen. Let dus op de grootte van het zonnepaneel dat op de solar oplader aanwezig is. 

LifeGoods solar oplader met extra zonne energie panelen

LifeGoods solar oplader met extra zonne energie panelenSommige opladers op zonne energie worden geleverd met extra (losse) zonnepaneeltjes die je op de oplader kunt aansluiten. Zo laadt je de powerbank sneller op. Losse zonnepanelen meenemen is natuurlijk lastig, maar zo vergroot je het aantal zonnecellen wel, en zodoende ook de snelheid van het opladen van je solar powerbank met zonlicht.


Kijk bij het bovengenoemde Beste Powerbank Kopen voor alle goede solar opladers met hun prijzen, specificaties en mogelijkheden.


Onderwerpen:
De beste beste solar oplader (de beste telefoon oplader op zonne energie met powerbank) uit de test van Kassa is de Xtorm AM114 Lava Solar Charger. Omdat deze solar powerbank test al wat ouder vind je hier boven ook een overzicht van meer goede telefoonopladers op zonne energie (solar powerbanks). Deze solar powerbanks hebben vaak een hoge capaciteit. Wil je snel opladen via zonlicht? Kies dan voor een oplader op zonne energie met extra zonnepanelen omdat je met losse panelen veel sneller via zonlicht kunt opladen.

 

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.