Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Huawei P20 Pro en Nokia 7 Plus best getest

Redactie     17:16     No comments


Ieder jaar kiezen de Europese elektronica tijdschriften gezamenlijk de beste telefoon van het jaar. En als beste smartphone voor 2019 werd de Huawei P20 Pro uitgeroepen. Als beste smartphone voor consumenten werd de Nokia 7 Plus gekozen. Hier informatie over de beste smartphones uit de testen van al deze magazines.TIP: Kijk bij Beste Smartphone Kopen voor de beste aanbieders van deze smartphones (met en zonder abonnement).

Beste smartphone: Huawei P20 Pro

De winnaar van de EISA Award 2018 - 2019 bij de smartphones is de bijzonder geavanceerde Huawei P20 Pro. Dit is de eerste smartphone met niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier camera's! Daarvan biedt de beste camera zelfs een resolutie van 40 megapixels. Maar ook de andere twee camera's aan de achterkant maken met hun 16 en 8 megapixel-resolutie scherpe foto's. En dan is er nog de selfie-camera aan de voorkant die haarscherpe 24 megapixel foto's maakt.Drie camera's achterop

Maar waarom heeft de Huawei P20 Pro drie camera's aan de achterzijde? Het betreft drie Leica camera's die samenwerken en ieder hun eigen taak hebben. De 40 megapixel camera is er voor de details en de kleuren, de 20 megapixel camera met zwart/wit sensor zorgt voor grote contrasten en het vastleggen van veel licht. De 8 megapixel camera beschikt over een zoomlens en is er dan ook voor het betere zoomwerk.Voeg daarbij nog de kunstmatige intelligentie van dit camera-systeem, de 20 automatisch door de camera te herkennen scenario's voor het soort foto en de extreem hoge resolutie (24 megapixel) van de selfie-camera, en het mag duidelijk zijn: dit is een smartphone die een extreem hoge kwaliteit foto's kan afleveren. Is dit nog wel een smartphone die foto's maakt? Of is het een fotocamera die je ook als smartphone kunt gebruiken? Het feit dat de merknaam en typenaam op de achterkant in de breedte zijn afgedrukt (zoals bij een camera) doet het laatste vermoeden. Maar Huawei verkoopt de P20 Pro nog wel als zijnde een telefoon.


Meer dan een camera

Want deze beste smartphone van het jaar kan veel meer dan heel mooie foto's maken, Het is ook een heel goede telefoon, met veel werkgeheugen (6 GB), veel opslagruimte (standaard 128 GB), de mogelijkheid twee simkaarten te gebruiken, een goede accu, een stevige behuizing en een oled-scherm wat de foto's maar ook andere beelden eer aan doet.

Usb-adapter voor hoofdtelefoon

Eigenlijk bespeuren we maar één echt nadeel, en dat is dat de 3,5mm koptelefoon-aansluiting ontbreekt. Dat is toch een beetje vreemd, en wel een aanwijzing dat Huawei deze smartphone in de eerste plaats als camera-telefoon ziet, en niet als multimedia-telefoon. Het geluid van de stereo-speakers klinkt prima, maar je wilt ook wel eens met een hoofdtelefoon of met oortjes luisteren. Je moet deze dan via een (meegeleverde) adapter aan de USB-poort koppelen. Het werkt dus wel, maar het is wel omslachtig en het is oppassen dat je de kleine adapter niet kwijtraakt of vergeet.

De prijs

En dan is er nog het nadeel van de prijs, al wordt die gecompenseerd door het feit dat je met een smartphone als deze echt geen losse camera meer nodig hebt. Ook als je veel eisen stelt aan de kwaliteit van je foto's. Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Smartphone Kopen voor de actuele prijzen bij de beste en goedkoopste aanbieders van deze smartphone.

Beste smartphone consumenten: Nokia 7 Plus

De titel van de EISA Award voor beste smartphone voor consumenten vinden we wat vreemd, want ook de Huawei P20 Pro zal ondanks de Pro in de naam toch vooral door consumenten worden gekocht. Maar feit is dat de Nokia 7 Plus nog lang niet de helft kost van de best geteste Huawei en daarmee voor consumenten heel wat beter betaalbaar is.En de Nokia 7 Plus is veel meer een allrounder. Minder gericht op fotografie, al presteert hij ook op dat gebied goed, maar meer op de gemiddelde gebruiker. Het is een prima telefoon voor telefonie, internetten, films kijken, appen, en alles dat je nog meer op een smartphone wil doen.

Met twee camera's achter (12 en 13 megapixel) en een camera voor die met 16 megapixel zelfs nog een hogere resolutie heeft, fotografeert deze smartphone prima. Films en series kijk je in Full HD op een 6 inch scherm en dat kun je heel sociaal samen met anderen doen. Dan splits je het scherm zodat je gelijktijdig een film kunt kijken en videobellen.


Ook deze smartphone vind je, evenals andere goede smartphones, goedkoop bij de aanbevolen aanbieders op het bovenaan genoemde Beste Smartphone Kopen.


Zie ook: Meer smartphone testen

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.