Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste weegschalen: Weegschaal top 10

Redactie     21:31     No comments

 De weegschaal heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Moderne digitale weegschalen kunnen veel meer dan alleen het gewicht wegen. Weegschalen met lichaamsanalyse zijn heel populair, maar de eenvoudige personenweegschaal is natuurlijk ook nog gewoon te koop. Hier kijken we naar de beste personenweegschalen uit diverse categorieën.


Bijvoorbeeld de beste weegschaal met basis lichaamsanalyse, maar ook voor meer geavanceerde metingen. De beste weegschalen voor sporters en professionals, maar ook de beste eenvoudige digitale weegschaal en de beste babyweegschaal.


Hier vind je de best geteste weegschalen

Kijk bij de onderstaande top 10 beste weegschalen, voor de beste weegschalen in deze soms heel verschillende categorieën. Deze tests zijn uitgevoerd door de experts van Bol.com, een van de grootste aanbieders van weegschalen in Nederland en België. Tevens vind je een overzicht met alle weegschalen waaruit je zelf je persoonlijk beste weegschaal kunt selecteren.De beste weegschaal voor diverse soorten gebruikers

In het bovenstaand overzicht vind je verschillende beste weegschalen. Dat komt omdat niet iedere gebruiker hetzelfde van zijn weegschaal verwacht, en ook omdat je niet iedereen de hoofdprijs wil of kan betalen. Laten we eens kijken wat voor categorieën beste personenweegschalen er zijn, en wat voor eisen er aan deze weegschalen worden gebruikt.

De beste weegschaal voor professioneel gebruik

Als de prijs helemaal geen rol speelt, en je echt voor de allerbeste weegschaal gaat, dan val je in de professionele categorie. Dit zijn de weegschalen die professionals zoals een diëtiste of een voedingscoach gebruiken. Bij deze weegschalen worden sensoren geplaatst en moet je een handvat vastpakken. De weegschaal kan dan een heel geavanceerde analyse maken, zelfs per deel van het lichaam. Met metingen van onder andere vetmassa, vetpercentage, vetvrije massa, BMI, spiermassa, botmassa, vocht, fysieke rating, metabolische leeftijd en  caloriebehoefte per dag. 

Professionele weegschaal Tanita

Analyse van de gegevens kan via software op een telefoon en/of computer. Soms beschikken deze professionele personenweegschalen zelfs over een ingebouwde printer voor het printen van de tabellen en grafieken.

Kijk in het bovenstaande overzicht met beste weegschalen voor de beste weegschaal voor professioneel gebruik.

De beste weegschaal voor uitgebreide metingen

Een stapje lager vinden we de voor consumenten beter betaalbare weegschalen die ook uitgebreid meten. Dit meten gebeurt echter alleen door er op plaats te nemen, en geeft dus ook het algemeen beeld van het lichaam (en niet per lichaamsdeel). Ook beschikt zo'n personenweegschaal niet over een eigen ingebouwde printer, maar print je de gegevens via een app op je smartphone of tablet uit.

De gegevens die met zo'n weegschaal voor uitgebreide lichaamsanalyse in kaart kunt brengen is enorm. 

Tanita weegschaal met lichaamsanalyse


Gewicht, vetpercentage, spiermassa, spierkwaliteit, buikvet, caloriebehoefte, botmassa, vochtgehalte, buikvet en zelfs fysieke gesteldheid en lichamelijke leeftijd worden gemeten. Heel uitgebreide lichaamsanalyse tegen een prijs die enkele malen lager ligt dan die van een professionele personenweegschaal.

In het bovenaan genoemde overzicht vind je de beste weegschaal voor uitgebreide lichaamsanalyse van dit moment.

De beste weegschaal voor basis lichaamsanalyse

Bovenstaande personenweegschalen geven je een enorme hoeveelheid informatie. Maar de gemiddelde gebruiker die een weegschaal met lichaamsanalyse gebruikt zal weinig of niets met een deel van deze schat aan informatie doen. Voor deze gebruikers heeft Bol.com een beste personenweegschaal met alleen de basis lichaamsanalyse aangewezen.Medisana personenweegschaal met lichaamsanalyseNaast gewicht en vetpercentage zijn dat o.a. spiermassa, vochtgehalte, botmassa en BMI. Dit zijn de meest belangrijke metingen en de meeste mensen zullen zich bij het in kaart brengen en analyseren van hun gewicht tot deze basisgegevens beperken. En zo'n weegschaal met lichaamsanalyse is heel goed te betalen.

Kijk in het overzicht met best geteste weegschalen voor de momenteel beste weegschaal met basis lichaamsanalyse.

De beste weegschaal voor sporters

De beste personenweegschaal voor sporters is weer wat geavanceerder. De gegevens moeten door zo'n weegschaal vooral heel goed geanalyseerd worden en er moeten veel gegevens nauwkeurig zichtbaar gemaakt worden zodat er trainingsschema's opgesteld kunnen worden. 

Tanita weegschaal, geschikt voor sporters


Ook de beste weegschaal voor sporters, met een uitgebreide lichaamsanalyse, is in het bovenaan te vinden overzicht te vinden.

De beste eenvoudige personenweegschaal

Denk je nou, "botmassa, vetpercentage, BMI? Het zou me allemaal wat! Ik wil gewoon een weegschaal die me vertelt hoeveel ik weeg zodat ik kan zien of ik lichter of zwaarder wordt", dan is de beste weegschaal voor jou een gewone simpele weegschaal voor weinig geld.

Eenvoudige Medisana personenweegschaal


Ook eenvoudige weegschalen zijn getest. Kijk in het overzicht voor de beste eenvoudige digitale weegschaal.

De beste babyweegschaal

Een heel ander soort personenweegschaal is de babyweegschaal. Een weegschaal waar totaal andere eisen aan worden gesteld. Toch is ook de beste babyweegschaal in de test meegenomen. 

De beste babyweegschaal weegt tot op de gram nauwkeurig, het gaat immers om heel lage gewichten. Ook moet er bij het ontwerp van de babyweegschaal rekening gehouden worden dat ook een beweeglijke baby rustig moet, kan en wil blijven liggen. Het gewicht moet voor de ouders goed af te lezen zijn en de beste babyweegschaal moet stabiel staan en ook op andere punten veilig zijn.

In het overzicht met beste weegschalen bovenaan zijn alle beste weegschalen te vinden, met al hun gegevens, een uitgebreide review en gebruikerservaringen.

Beste weegschaal kopen

Op Beste Weegschaal Kopen vind je de actuele weegschaal top 10 en de beste winkels om voordelig een personenweegschaal te kopen.

Zie ook: Meer testen weegschalen


Onderwerpen:
Beste weegschalen test, beste weegschaal, beste personenweegschaal, lichaamsanalyse.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.