Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste handgrasmaaier (kooimaaier, handmaaier, kooimesmaaier)

 

De beste handgrasmaaier met bak, de beste handmaaier zonder opvangbak en andere beste handgrasmaaiers (kooimaaier) uit de test.

beste kooimaaier handmaaier

Niet iedereen heeft behoefte aan een elektrische grasmaaier. Voor een kleiner gazon is een goede handgrasmaaier (handmaaier, kooimaaier, kooimesmaaier) vaak veel praktischer. Zo'n handgrasmaaier is kleiner, meteen gebruiksklaar en stroom en een kabel zijn niet nodig. Hier de beste kooimaaier uit de test. Of, beste kooimaaiers om precies te zijn, want we hebben twee beste handmaaiers voor je.


Kooimaaiers kom je in de winkels nauwelijks nog tegen. Dat is jammer, want voor veel mensen met een wat kleinere tuin is een handmaaier gewoon veel praktischer en goedkoper bovendien dan een elektrische grasmaaier. Gelukkig zijn er online nog steeds goede handgrasmaaiers te koop, kijk maar in het overzicht met aanbiedingen van alle handmaaiers

Daarin vind je ook de beste handgrasmaaiers, de Einhell GC HM 40 en de Gardena Kooimesmaaier 330. De keuze van Bol.com bij de handmaaiers. Hieronder worden deze twee beste kooimaaiers kort aan je voorgesteld.

Ook goede kooimaaiers van onder andere Bosch, MTD, Fiskars en Wolf-Garten zijn tegen een lage prijs in dat overzicht met handgrasmaaiers te vinden.

Beste handgrasmaaier met opvangbak: Einhell GC HM 400

Dit is een goede betaalbare kooimaaier van Einhell. De 400 in de typenaam  van deze kooimesmaaier heeft betrekking op de maaibreedte van 400 millimeter (40 centimeter). Met deze breedte kun je snel en makkelijk gazons tot zo'n 250 vierkante meter maaien. 

Een opvangzak voor het gemaaide gras is standaard aanwezig op deze beste kooimaaier. Deze kan circa 27 liter aan gemaaid gras bevatten.

Er is ook een wat smallere versie, de Einhell GC HM 300 met een 30 centimeter maaibreedte, die ook wat goedkoper is. Hiervoor zou je kunnen kiezen voor een kleiner gazon of als je het niet erg vindt wat langer te maaien. Beide beste handgrasmaaiers vind je bij de aanbiedingen van Einhell handmaaiers.


beste kooimaaier test

Einhell GC HM 400 kooimaaier


De maaihoogte stel je bij deze beste handgrasmaaier trapsgewijs in waarbij je vier keuzes hebt, van 15 mm tot 35 mm. Dankzij de maaispil met kogellagers draaien de messen licht en soepel rond. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig staal terwijl de loopwals van duurzaam kunststof is gemaakt.

De wielen van deze beste kooimaaier beschikken over een dusdanig breed loopvlak dat er weinig druk op het gazon komt tijdens het grasmaaien waardoor het gras ontzien wordt.

Kortom de Einhell GC HM 40 is een prima kooimaaier. Ideaal als je een goede handgrasmaaier zoekt. Kijk in het bovenstaand overzicht voor alle informatie en de meest actuele lage prijs.

Tip: Op Beste Grasmaaier Kopen vind je alle aanbiedingen van grasmaaiers bij de beste winkels.

Beste kooimaaier zonder opvangbak: Gardena 330 handmaaier

Deze Gardena handgrasmaaier is qua prijs vergelijkbaar met de Einhell grasmaaier, maar ook smaller en wordt geleverd zonder opvangbak. Op het eerste gezicht lijkt de Gardena 330 kooimaaier daarom een minder goede koop, maar we hebben hier wel te maken met een handgrasmaaier van zeer hoge kwaliteit.

Gardena 330 handgrasmaaier

Gardena 330 handgrasmaaier


Ook bij de Gardena 330 kooimesmaaier is er keuze uit vier standen voor de maaihoogte. Bij de Gardena hebben deze echter een groter bereik en lopen van 12 millimeter tot 42 millimeter. Het is een lichte kooimaaier (8,2 kilo) die weinig ruimte in de schuur inneemt dankzij de in te klappen handgreep.

Deze handmaaier doet stil zijn werk doordat messenwals en ondermes elkaar tijdens het maaien niet raken.

De maaibreedte van deze beste kooimaaier bedraagt 33 centimeter. Grasmaaiers met deze breedte worden geadviseerd voor gazons tot 150 vierkante meter.

Kijk voor deze beste handgrasmaaier tegen een lage prijs bij de aanbiedingen van Gardena handgrasmaaiers. Je vindt daar ook de bredere (400 millimeter) versie van deze beste handgrasmaaier zonder opvangbak.Gardena 330 handgrasmaaier

Gardena 330 kooimaaierToch liever een elektrische grasmaaier? Kijk dan bij alle tests van grasmaaiers.

Meer over dit onderwerp? Tips en informatie grasmaaiers


Samenvatting:
Wat is de beste handgrasmaaier (ook wel handmaaier, kooimesmaaier of kooimaaier genoemd)? Hier kijken we naar de twee beste handgrasmaaiers volgens de experts. Het betreft twee hand grasmaaiers van hoge kwaliteit die goed betaalbaar zijn (beste koop). De beste handgrasmaaier / kooimaaier met opvangbak (van Einhell) en de beste kooimaaier / handgrasmaaier met opvangbak (van Gardena) uit de test. Meer goede handgrasmaaiers / kooimaaiers / handmaaiers / kooimesmaaiers vind je in het overzicht met alle handmaaiers bovenaan.Op Beste Grasmaaier Kopen vind je meer goedkope aanbieders van alle soorten grasmaaiers., ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.