Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bagagebox trekhaak (trekhaakbox)

 

De beste trekhaakbox uit de test, een bagagbox voor op de trekhaak. Plus meer goede bagagekoffers voor op de trekhaak.

Beste bagagebox trekhaak test


Normaal gesproken staat een bagagebox voor de auto op het dak van de auto (de dakkoffer), maar er zijn ook bagageboxen voor op de trekhaak. Deze bagageboxen gebruik je in combinatie met een fietsendrager of een speciale drager voor dit soort trekhaakboxen.

Bagagebox op trekhaak of op fietsendrager

Thule levert de best geteste bagageboxen. De beste bagagebox voor op de trekhaak is de Thule BackSpace XT, maar hiervoor is wel een Thule VeloSpace fietsendrager nodig. 

Als alternatief hebben we daarom de Thule EasyBase bagagedrager voor op de trekhaak die kan worden uitgebreid met de harde Thule Backup bagagebox of de zachte Thule EasyBag.

Een trekhaakbox heeft diverse voordelen ten opzichte van een dakkoffer. je kan makkelijker onderweg bij je bagage komen de de stroomlijn van de auto wordt niet aangetast door de koffer, wat brandstofverbruik scheelt. Ook hou je je dak vrij voor een andere bagage en kan je een trekhaakbox in combinatie met een cabrio gebruiken.

Hieronder geven we uitleg over deze verschillende oplossingen voor een trekhaakbox.

Kijk hier onder voor de beste bagagebox voor op een fietsendrager en de beste bagageboxen (hard en zacht) met een eigen trekhaak bevestiging.

Thule BackSpace XT voor VeloSpace fietsendrager

Merken als Thule, Menabo en Westfalia maken speciale bagageboxen voor hun fietsendragers. 

De beste van deze trekhaakboxen is de Thule BackSpace die is gemaakt voor gebruik in combinatie met de Thule VeloSpace fietsendrager

Je hebt dus wel zo'n Thule fietsendrager nodig om deze trekhaakbox te kunnen gebruiken.

thule backspace xt trekhaakbox


De Thule BackSpace XT bagagebox is de beste trekhaakbox voor wie al een Thule fietsendrager heeft, of wie wel zo'n fietsendrager kan gebruiken, en bereid is deze aan te schaffen.

Zonder gereedschap bevestig je de trekhaakbox heel makkelijk of de Thule Velospace fietsendrager. Je hebt dan 300 liter aan extra bagageruimte die ook nog eens heel goed toegankelijk is. Ook de kofferbak is nog makkelijk te bereiken aangezien de Velospace bagegebox kan kantelen.

De Thule BackSpace XT trekhaakbox zelf is heel licht, maar biedt wel goede bescherming aan de inhoud. Dit is een uitstekend alternatief voor een dakkoffer.


Thule EasyBase met Thule Backup

Een alternatief waarvoor geen fietsendrager nodig is, is de Thule EasyBase met Thule Backup. Dit zijn twee losse producten die samen een perfecte trekhaakbox vormen.

De Thule EasyBase is een rek die de rol van de fietsendrager over neemt, de Thule Backup is een harde koffer die sterk aan een dakkoffer doet denken, maar deze bagagebox is ontworpen voor plaatsing aan de achterkant van de auto.

thule easybase met thule backup bagagebox trekhaak


Je bevestigt de trekhaakbox zonder gereedschap op de EasyBase en hebt dan 420 liter aan extra bagageruimte beschermt door een harde kap.

Thule EasyBase met Thule EasyBag

In plaats van de harde Thule Backup bagagebox kun je op de Thule EasyBase ook een zachte Thule EasyBag plaatsen. Deze zachte bagagebox geeft minder bescherming maar is aanmerkelijk goedkoper in aanschaf dan de Backup.

thule easybag trekhaakbox zacht


De EasyBag is een soort tas die met geïntegreerde riemen aan het rek wordt bevestigd. Een voordeel van deze zachte trekhaakbox is dat je hem kan opvouwen tot een klein pakket. Er wordt een opbergtas meegeleverd.

De Thule EadyBag mag dan van zacht materiaal zijn gemaakt, ook deze trekhaakbox is waterbestendig en voorzien van een slot.

Zie ook: Testen van dakkoffers / Auto accessoires tests
Foto's: Thule


Onderwerp:
De meeste bagageboxen zijn dakkoffers voor op het dak van de auto, maar er zijn ook bagageboxen voor op de trekhaak en bagageboxen die je op de fietsendrager plaatst. Kijk hier boven voor deze beste trekhaakboxen / beste bagegeboxen trekhaak.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.