Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste scheerapparaten gevoelige huid

Redactie     16:11     No comments


Sommige mannen hebben een dusdanig gevoelige huid dat ze vaak last hebben van huidirritatie na het scheren. Maar dit hoeft je er niet van te weerhouden te kiezen voor een elektrische scheerapparaat. Er zijn namelijk prima scheerapparaten die speciaal zijn ontworpen voor mannen met een gevoelige huid.


Een goed scheerapparaat voor mensen met een gevoelige huid hebben een flexibele scheerkop die heel nauwkeurig de contouren van het gezicht kan volgen. Dat geeft de minste overlast. Ook wordt de huid ontlast door gebruik te maken van een lage scheerstand. Omdat nat scheren met scheerschuim of scheergel de minste kans op irritatie geeft bieden al deze beste scheerapparaten voor een gevoelige huid deze mogelijkheid.

Kijk in het overzicht geschikte scheerapparaten voor mannen met een gevoelige huid voor de beste scheerapparaten op dit gebied.

Vooral Philips als Braun hebben goede scheerapparaten voor een gevoelige huid in hun aanbod.

Tip: Op Beste Scheerapparaat Kopen vind je alle informatie voor bij het kopen van het voor jou beste scheerapparaat zoals testen, de goedkoopste aanbieders, de scheerapparaat top 10 en een scheerapparaat keuzehulp.

Tip tegen irritatie na het scheren

Onze belangrijkste tip tegen irritatie na het scheren is om te kiezen voor één van de voor jouw gevoelige huid geschikte scheerapparaten in het overzicht hierboven, maar er zijn nog wat andere zaken waar je rekening mee kunt houden om problemen te voorkomen.

Wassen of douchen

Nat scheren geeft minder kans op irritatie dan droog scheren. Daarom zijn de beste scheerapparaten voor een gevoelige huid ook geschikt voor nat scheren. Was de huid voor het scheren eerst goed met warm water. Dit maakt de baardhaartjes zachter en makkelijker te scheren. Bovendien zorgt dit er voor dat de poriën open gaan staan en dat de haartjes omhoog komen.

Zorg voor een schoon scheerapparaat

Zo is het altijd belangrijk je scheerapparaat goed schoon te hebben voor je gaat scheren. Haartjes en vuil in het scheerkop of scheerblad kunnen de goede eigenschappen van het scheerapparaat te niet doen.

Daarbij kunnen oude huidschilfers en bacteriën die zich nog in de scheerapparaat bevinden irritatie, puistjes en rode vlekjes veroorzaken.

Niet te hard drukken

Het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid beschikt ook over een flexibele kop die heel goed de contouren van kaak en gezicht kan volgen. Hierdoor hoef je niet hard te drukken wat de huid ontziet. Laat het scheerapparaat het werk doen. Scheer ook niet vaker dan nodig op dezelfde plek, dat irriteert, en scheer met de groeirichting mee.

Kijk uit met verzorgende producten

Een verzorgend product lijkt goed tegen een geïrriteerde huid maar dat is lang niet altijd het geval. Huidverzorgende producten met alcohol en geparfumeerde verzorgingsproducten hebben namelijk vaak een averechts effect. Gebruik alleen producten die vrij van parfums en parabeen zijn.

Naspoelen met koud water is een prima en veilig alternatief voor al die producten. Dep na afloop je huid schoon en wrijf niet.

Een baard eerst trimmen

Als je dagelijks scheert zal het niet nodig zijn, maar als je het een paar dagen overgeslagen hebt is er misschien al sprake van een baardje. In dat geval kun je beter eerst trimmen en dan pas scheren. Trimmen lever namelijk geen irritatie op, en de getrimde haartjes geven minder kans op scheerirritatie dan dat je langere haren gaat scheren.

Deze tips, in combinatie met een goed scheerapparaat voor mannen met een gevoelige huid, zullen er voor zorgen dat je niet snel last van scheerirritatie hebt.

Zie ook: Meer testen scheerapparaten
Foto: Braun

Onderwerpen:
Beste scheerapparaten gevoelige huid, goed scheerapparaat mannen met een gevoelige huid.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.