Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste scheerapparaat gevoelige huid

Kijk hier voor het beste scheerapparaat uit de test voor mannen met een gevoelige huid of bij irritatie na het scheren. 

Scheerapparaat gevoelige huid Braun

Sommige mannen hebben een dusdanig gevoelige huid dat ze vaak last hebben van huidirritatie na het scheren. Maar dit hoeft je er niet van te weerhouden te kiezen voor een elektrische scheerapparaat. Er zijn namelijk prima scheerapparaten die speciaal zijn ontworpen voor mannen met een gevoelige huid. Hier kijken we naar het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid.


Wat is een goed scheerapparaat bij een gevoelige huid?

Een goed scheerapparaat voor mannen met een gevoelige huid hebben een flexibele scheerkop die heel nauwkeurig de contouren van het gezicht kan volgen. Dat geeft de minste overlast. 

Ook wordt de huid ontlast door gebruik te maken van een lage scheer stand. Omdat nat scheren met scheerschuim of scheergel de minste kans op irritatie geeft bieden al deze beste scheerapparaten voor een gevoelige huid deze mogelijkheid.

Scheerapparaat keuzehulp

Gebruik de keuzehulp voor het vinden van je beste scheerapparaat
De beste scheerapparaten gevoelige huid

Kijk in het overzicht geschikte beste scheerapparaten voor mannen met een gevoelige huid voor de beste scheerapparaten op dit gebied.


Vooral Philips als Braun hebben goede scheerapparaten voor een gevoelige huid in hun aanbod. Ook Remington, Wahl en andere fabrikanten maken scheerapparaten voor mannen die last hebben van irritatie na het scheren, maar het aanbod van die merken is een stuk kleiner.Wat is scheerirritatie?

Veel mannen hebben last van scheerirritatie. Scheerirritatie bij een gevoelige huid komt in diverse gradaties voor. In de lichtste vorm uit de scheerirritatie zich in de vorm van een rode huid na het scheren, waarbij de huid gevoelig (brandend) aanvoelt, eventueel met jeuk. Bij een meer ernstige vorm van irritatie door scheren kan er zelfs sprake zijn van uitslag in de vorm van rode bultjes, ontstekingen en ingegroeide haartjes.Tips tegen irritatie na het scheren

Onze belangrijkste tip tegen irritatie na het scheren is om te kiezen voor één van de voor jouw gevoelige huid geschikte scheerapparaten in het overzicht hierboven. Maar er zijn nog wat andere zaken waar je rekening mee kunt houden om deze problemen te voorkomen.


Scheerapparaat gevoelige huid Philips

Scheerapparaat gevoelige huid Philips

Nat scheren

Nat scheren geeft minder kans op irritatie dan droog scheren. Daarom zijn de beste scheerapparaten voor een gevoelige huid ook geschikt voor nat scheren. 

Was de gevoelige huid voor het scheren eerst goed met warm water. Dit maakt de baardhaartjes zachter en makkelijker te scheren. Bovendien zorgt dit er voor dat de poriën open gaan staan en dat de haartjes omhoog komen.

Zorg voor een schoon scheerapparaat

Zo is het altijd belangrijk het elektrische scheerapparaat goed schoon te hebben voor je de gevoelige huid gaat scheren. Haartjes en vuil in het scheerkop of scheerblad kunnen de goede eigenschappen van het scheerapparaat te niet doen.

Daarbij kunnen oude huidschilfers en bacteriën die zich nog in het elektrisch scheerapparaat bevinden irritatie, puistjes en rode vlekjes veroorzaken.

Niet te hard drukken tijdens het scheren

Het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid beschikt ook over een flexibele kop die heel goed de contouren van kaak en gezicht kan volgen. Door deze flexibele scheerkop hoef je tijdens het scheren niet hard te drukken wat de huid ontziet. Laat het elektrische scheerapparaat het werk doen. 

Scheer ook niet vaker dan nodig op dezelfde plek, dat irriteert. Ook is het belangrijk om met de groeirichting van de haartjes mee te scheren. Dat irriteert het minst.

Kijk uit met verzorgende producten

Een verzorgend product lijkt goed tegen een geïrriteerde huid maar dat is lang niet altijd het geval. Huidverzorgende producten met alcohol en geparfumeerde verzorgingsproducten hebben namelijk vaak een averechts effect bij een gevoelige huid. Gebruik alleen producten die vrij van parfums en parabenen zijn.

Naspoelen met koud water is een prima en veilig alternatief voor al die producten. Gewoon met water naspoelen irriteert de huid het minst. Dep na afloop van het nat scheren en afspoelen je huid schoon en wrijf niet.

Scheerapparaat gevoelige huid Braun

Scheerapparaat gevoelige huid Braun

Een baard eerst trimmen

Als je dagelijks scheert zal het niet nodig zijn, maar als je het een paar dagen overgeslagen hebt is er misschien al sprake van een baardje. In dat geval kun je beter eerst trimmen en dan pas scheren met een elektrisch scheerapparaat. 

Trimmen levert namelijk geen irritatie bij de gevoelige huid op, en de getrimde haartjes geven minder kans op scheerirritatie dan dat je langere haren gaat scheren.

Deze tips, in combinatie met een goed scheerapparaat voor mannen met een gevoelige huid, zullen er voor zorgen dat je niet snel last van scheerirritatie hebt.

Zie ook:


Foto: Braun

Samenvatting:
Wat is het beste scheerapparaat gevoelige huid? Bovenaan vind je een overzicht van goede scheerapparaten voor bij een gevoelige huid. Met deze goede scheerapparaten voorkom je scheerirritatie. Tevens geven we hier tips voor bij het voorkomen van irritatie na het scheren. Vooral Philips en Braun scheerapparaten komen vaak als beste scheerapparaat bij een gevoelige huid uit de test.

Een reactie posten

0 Reacties