Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste scheerapparaat test

Wat is het beste scheerapparaat? Hier vind je de beste scheerapparaten uit diverse testen. Met o.a. het beste scheerapparaat in iedere categorie.

Beste scheerapparaat test

Jouw beste scheerapparaat staat hier vast tussen. Ook hebben de aanbiedingen van alle goede scheerapparaten bij de goedkoopste winkels en geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste scheerapparaat.

De beste scheerapparaten uit de test

Wat is op dit moment het beste scheerapparaat voor mannen met zware baardgroei? Wat is het beste scheerapparaat als je onder de douche wilt scheren? En wat is het beste scheerapparaat als je snel last van een ge├»rriteerde huid hebt? 

Er zijn meerdere beste scheerapparaten, afhankelijk van je huid en je wensen. 

Hier kijken we naar een aantal van deze beste scheerapparaten. Het beste scheerapparaat in iedere klasse uit diverse testen van scheerapparaten.


Beste online aanbieders

Kijk op Beste Scheerapparaat Kopen voor aanbiedingen van de goedkoopste online aanbieders van goede scheerapparaten.

Het beste scheerapparaat uit de test in elke klasse

Bij de beste scheerapparaten uit iedere klasse (hier boven) kun je zien welk scheerapparaat voor ieder soort gebruik als beste scheerapparaat hebben getest. Het gaat daarbij om de volgende categorie├źn:

Beste scheerapparaat, basis

Het eerste scheerapparaat dat je bij het bovenstaande overzicht tegenkomt is het beste basis scheerapparaat. Dit is een scheerapparaat dat prima voldoet voor de gemiddelde gebruiker. Een relatief goedkoop scheerapparaat van goede kwaliteit.

Dit beste scheerapparaat uit de basis klasse van de test scheert goed en is heel praktisch in het gebruik. Ook de prijs is bij het beste scheerapparaat in de basisklasse een belangrijke factor. 

Wie een standaard scheerapparaat wil hoeft niet de hoofdprijs te betalen. Het beste basis scheerapparaat is ook een heel betaalbaar scheerapparaat.Braun Series 3 basis scheerapparaat


Goede scheerprestaties wegen natuurlijk ook zwaar mee, en ook een goede accu en een hoog scheercomfort zijn belangrijk om tot het beste scheerapparaat voor de gemiddelde gebruiker uitgeroepen te worden. 

Ook met extra mogelijkheden zoals nat afspoelen en scheren onder de douche wordt rekening gehouden, maar is voor het basis scheerapparaat niet doorslaggevend.

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen scheerapparaten wat op dit moment het beste scheerapparaat in de basis klasse is.

Beste scheerapparaat bij zware baardgroei

Slecht nieuws voor de mannen met zware baardgroei. Hun beste scheerapparaten zijn heel wat duurder dan de basis modellen. Een zware baardgroei vraagt om veel meer vermogen om met een mooi glad resultaat te kunnen scheren. 

Vaak beschikt een goed scheerapparaat bij zware baardgroei ook over een turbo functie waarmee je het vermogen tijdelijk kunt opschroeven. Met hoog vermogen scheren is namelijk niet op iedere plek nodig.

Het beste scheerapparaat voor zware baardgroei moet niet alleen glad scheren, maar de huid mag ook niet te zwaar belast worden bij dit extra krachtige scheren. 

Vaak beschikt een goed scheerapparaat voor een zware en stugge baardgroei over een scheerkop die de haartjes voor het scheren omhoog zet, en die in verschillende richtingen kan draaien. Zo wordt er zonder al te veel belasting extra grondig gescheerd. Wat ook helpt is een reinigingsstation dat de scheerkop reinigt en smeert zodat de mesjes altijd scherp blijven


Philips Series 9000 scheerapparaat geschikt voor zware baardgroei


Natuurlijk mag je van een duurder scheerapparaat ook meer kwaliteit op andere punten meer verwachten. Het beste scheerapparaat bij zware baardgroei is dan ook op andere gebieden een meer dan goed scheerapparaat dat bijvoorbeeld geschikt is om onder de douche te gebruiken.

De mogelijkheid tot nat scheren is hoe dan ook bij het beste scheerapparaat bij zware baardgroei een nuttige optie. Nat scheren is immers effectiever dan droog scheren.

Ook het beste scheerapparaat voor mannen met zware baardgroei is te vinden in het eerder genoemde overzicht met beste scheerapparaten in elke categorie.

Beste scheerapparaat om onder de douche te scheren

Aan een goed scheerapparaat voor onder de douche hoeven veel minder eisen gesteld te worden. Nat scheren onder de douche is erg populair, en veel moderne scheerapparaten zijn daar dan ook geschikt voor. Dat geldt ook voor veel goedkope scheerapparaten,


Philips 5000 scheerapparaat voor nat scheren en onder de douche


Maar om als beste scheerapparaat voor onder de douche uit de test uitgeroepen te worden mag er meer van het scheerapparaat worden verwacht. Ook dit beste scheerapparaat kan goed met lastig baardstoppels overweg en is plezier en comfortabel in het gebruik.

Kijk voor de beste koop voor nat scheren bij de eerder genoemde aanbevolen beste scheerapparaten.


Beste scheerapparaat voor de gevoelige huid

Heb je snel last van scheerirritatie? Kies dan geen willekeurig scheerapparaat, maar een goed scheerapparaat voor bij een gevoelige huid. Het beste scheerapparaat bij een gevoelige huid beschikt over een flexibele scheerkop die extra secuur de lijnen van het gezicht volgt. Dit is zachter voor de huid waardoor je minder snel last van irritatie krijgt.


Braun Series 9 scheerapparaat geschikt voor gevoelige huid


Ook beschikt het beste scheerapparaat tegen scheerirritatie over een lagere scheerstand die zachter is voor de huid. Verder beschikt een goed scheerapparaat voor mannen met een gevoelige huid over zachte scheerringen die mild zijn voor de huid. 

Het scheerapparaat moet voorkomen dat haren kunnen ingroeien. 

Tip: Gebruik bij een gevoelige huid naast een geschikt scheerapparaat ook een milde scheerschuim of scheergel als je onder de douche scheert.

Aan een scheerapparaat voor mannen met een gevoelige huid worden meer eisen gesteld dan aan een standaard elektrisch scheerapparaat, maar als je last van scheerirritatie hebt is zo'n speciaal geschikt scheerapparaat absoluut aan te bevelen.

Het beste scheerapparaat bij een gevoelige huid uit de meest recente test is te vinden bij de door experts aanbevolen scheerapparaten per categorie eerder op deze pagina.

Tips beste scheerapparaat kopen

Hier boven vind je de beste scheerapparaten uit de test. Via een keuzehulp op het eveneens hier boven genoemde Beste Scheerapparaat Kopen kun je ook zelf je beste scheerapparaat selecteren. Hieronder woat tips voor bij het vinden van je beste scheerapparaat.
 • Er zijn twee soorten scheersystemen. Het bladsysteem (scheerapparaten met een blad waarin een heleboel scheermesjes verborgen zitten die snel op en neer bewegen) en het kopsysteem (scheerapparaten met drie snel ronddraaiende scheerkoppen).

  Het ene systeem is niet beter dan het andere. Wel moet je huid er aan wennen als je van het ene op het andere scheersysteem overschakelt Er kan dan in eerste instantie huidirritatie optreden.
   
 • Heb je vaker last van scheerirritatie? Kies dan voor een scheerapparaat waarmee je nat kan scheren en scheer op die manier. Er zijn ook scheerapparaten aanbevolen voor mensen met huidirritatie.
   
 • Wil je continue een baardje van een paar dagen? Kies dan voor een scheerapparaat met trimfunctie of voor een scheerapparaat waarop een trim-opzetstuk geplaatst kan worden. 
 • Veel scheerapparaten (maar lang niet alle) beschikken over een trimmer voor de bakkebaarden. Heb je geen trimmer in huis? Dan is dit een optie die je zeker moet aanvinken in de bovengenoemd scheerapparaat keuzehulp.
   
 • Wil je onder de douche kunnen scheren? Vink dan deze optie aan want niet bij ieder scheerapparaat is dat mogelijk. En veel mannen vinden onder de douche scheren niet alleen tijdsbesparend, maar ook comfortabel en stugge haartjes laten zich nat en warm veel makkelijker scheren.

 • Hou er ook rekening mee dat volledig afspoelbaar met water en geschikt voor douchen twee verschillende opties zijn. Je kan deze in de scheerapparaat keuzehulp dan ook apart aanvinken.
   
 • Heb je last van een gevoelige huid of scheeruitslag? Vink dan deze optie aan, bij sommige goede scheerapparaten is hier extra zorg aan besteed.
   
 • Er zijn enkele scheerapparaten die zelfs de huid koelen onder het scheren. Dit voorkomt irritatie. Ook deze optie is aan te vinken.

 • Hoe belangrijk vind je de kwaliteit van de accu? Daarin zit namelijk nogal veel verschil. Bij sommige scheerapparaten is de accuduur nog geen half uur, soms meer dan een uur. Vooral als je het scheerapparaat veel onderweg gebruikt is het verstandig een hoge accuduur aan te vinken.

 • Het opladen gaat meestal via een kabel, maar luxe scheerapparaten beschikken over een dockingstation waarin je het scheerapparaat kunt plaatsen om deze op te laden. Vaak doet dit basisstation ook dienst als reinigingsstation waarmee je via een reinigingsvloeistof de scheerkoppen reinigt.

Meer koop tips scheerapparaat van de Consumentenbond

Een recente Consumentenbond scheerapparaat test is er niet. We kunnen dus niet aangeven wat het beste scheerapparaat volgens de Consumentenbond is. Maar we hebben wel een video van de Consumentenbond voor je waarin de Consumentenbond expert tips geeft voor het kopen van je beste scheerapparaat.

Deze kooptips video van de Consumentenbond vind je hier onder.


Consumentenbond tips beste scheerapparaat kopen

Beste scheerapparaat merken

Twee fabrikanten van scheerapparatuur staan bij de scheerapparaten duidelijk bovenaan. Dat zijn Philips en Braun. De scheerapparatuur van deze rivalen wordt het meest verkocht en ze hebben het grootste aanbod aan scheerapparaten. 

Maar dat wil niet zeggen dat ze geen concurrentie hebben als het op het beste scheerapparaat aankomt. Ook Panasonic, Remington en Wahl maken goede elektrische scheerapparaten.

Zie ook:

Heb jij tips of ervaringen met scheerapparaten die je met ons wilt delen? Of heb je vragen of opmerkingen? Bij de reacties hier onder kun je al je input kwijt.


Onderwerp:
Kijk bovenaan voor het beste scheerapparaat uit de test. Het betreft het beste scheerapparaat in iedere klasse, alle scheerapparaten met de hoogste waardering en het beste scheerapparaat volgens Kieskeurig. Ook geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste scheerapparaat en hebben we aanbiedingen van de beste winkels om een goed scheerapparaat goedkoop te kopen. In de Consumentenbond scheerapparaat video vind je nog meer tips.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik vind het scheersysteem van Philips met de 3 flexibele koppen veel fijner scheren dan met een vast scheerblad of vaste scheerkoppen. Ik heb kort een Braun scheerapparaat met scheerblad gebruikt, maar die heb al snel weer afgedankt om weer een Philips scheerapparaat te kopen. Het scheerfolie irriteerde mijn huid en ik vond het ook onaangenaam scheren. Ik denk dat als je de scheerkoppen gewend bent moeilijk nog kunt overschakelen op een folie scheerblad.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.