Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste zonnebril voor dames en heren

Redactie     16:15     No comments


De ene zonnebril is de andere niet. Van een zonnebril van nog geen tientje kan je niet hetzelfde verwachten als zonnebrillen die ruim boven de 100 euro kosten. Hier kijken we naar de beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen in alle prijsklassen.


Niemand kan zo goed een zonnebril beoordelen als de gebruikers van de zonnebrillen. Hoe comfortabel zit de zonnebril? Hoe goed beschermt de bril je tegen het zonlicht? Hoe goed kun je met de zonnebril op je neus lezen? Het zijn allemaal factoren die meespelen hoe goed een zonnebril is, evenals natuurlijk het uiterlijk van de bril.

Hier boven vind je alle zonnebrillen voor dames en zonnebrillen voor heren die van hun gebruikers gemiddeld de hoogste score van 5 sterren halen, Dit zijn dus zonnebrillen die echt goed zijn. Je vind hier de beste zonnebrillen op ieder gebied en in alle modellen. De beste zonnebrillen voor mannen en vrouwen, maar ook de beste overzetzonnebrillen en opzetzonnebrillen.

Kijk voor de beste zonnebrillen in de bovenstaande overzichten. Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van de voor jou beste zonnebril en informatie over de factoren die bepalen of een bril voor jou een goede zonnebril is.

Vorm zonnebrillen

Een zonnebril bestaat uit glazen en een montuur. Deze kunnen verschillende vormen hebben, waarbij een bepaalde vorm zonnebril bij de ene persoon mooier kan uitkomen dan bij een ander persoon. Zo staat een zonnebril met een rond montuur en ronde glazen het mooist bij mensen met een ovaal of vierkant gezicht. Iemand met een rond gezicht kan beter niet voor een zonnebril met ronde glazen kiezen.

Hieronder vind je de diverse vormen van gezichten en de monturen die daar het best bij passen.

Ovaal gezicht: Rond, wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Rond gezicht: Wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot of clubmaster montuur.
Vierkant gezicht: Rond of ovaal montuur.
Langwerpig gezicht: Wayfarer, ovaal, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Hartvormig gezicht: Wayfarer, clubmaster of cateye montuur.

Montuurvormen als ovaal,rond, rechthoekig en ook vlinder spreken voor zichzelf. Sommige montuurvormen zijn echter naar populaire monturen vernoemd. Zo is de het wayfarer model vernoemd naar de Ray-Ban Wayfarer die al uit de jaren 80 stamt. Echte retro zonnebrillen zijn de clubmaster modellen. Deze zonnebrillen, met een opvallende dikke bovenrand, stammen uit de jaren 50.

In het bovenstaande overzicht met beste zonnebrillen kun je je gewenste vorm aanvinken om alle beste zonnebrillen met die vorm te zien.

Ook kun je daar de gewenste kleur van het montuur bij aangeven.

Tip: Op Beste Zonnebril Kopen vind je niet alleen de beste en goedkoopste online aanbieders van zonnebrillen maar ook een keuzehulp, de zonnebril top 10 en meer nuttige informatie voor bij het kiezen van de beste zonnebril.

De zonnebrilglazen

En dan de glazen die in dat montuur zitten. Heel belangrijk is de kleur van deze brillenglazen. Daarbij gaat het niet alleen om het uiterlijk vertoon, maar ook om de effectiviteit van die kleur. Iedere kleur heeft namelijk zijn voordelen en nadelen.

Groene glazen: Gaan schittering tegen en maken schaduwen minder donker. Een goede kleur voor buiten (en daar draag je de zonnebril meestal). Ze geven de kleuren natuurlijk weer en voorkomen vermoeide ogen.
Bruine glazen: Bruine glazen maken het contrast tussen een object en een groene achtergrond (zoals gras of bos) duidelijker. Dit geeft een helder beeld in bijvoorbeeld de natuur of op een sportveld, maar ook bij het autorijden.
Grijze glazen: Goed tegen licht-schittering en geven de kleuren natuurgetrouw weer. Een goede kleur zonnebril voor in het verkeer.
Gele glazen: Geel glas in je zonnebril zorgt ervoor dat meer scherpte en contrast ziet. Deze kleur is zowel overdag als bij schemering goed. Ook kun je met gele brillenglazen beter lezen op je telefoon of laptop.
Blauwe glazen: Goed voor het filteren van scherp licht maar ze verlagen wel het contrast. Blauw is een goede kleur voor mensen waarvan de ogen extra gevoelig zijn voor licht (komt veel voor bij mensen met blauwe ogen).

Heel belangrijk bij de zonnebril is de UV-bescherming. Een goede zonnebril geeft 100% UV-bescherming (UV400). Daarnaast wordt de mate van deze UV-bescherming in een CE waarde uitgedrukt die loopt van 0 t/m 4. CE 0 en CE 1 zonnebrillen beschermen alleen bij bewolkt weer tegen UV. Deze zonnebrillen komen gelukkig nauwelijks voor. Een CE 3 zonnebril wordt aanbevolen als beste zonnebril. Een CE 3 zonnebril houdt 75% van het UV-licht tegen. Bij CE 4 zonnebrillen is dat wel minimaal 92%, maar deze zonnebrillen zijn zo donker dat je er niet goed mee kunt autorijden. Voor watersport met zonnig weer is een CE 4 zonnebril wel de beste zonnebril.

Zie ook: Zonnebril testen


Samenvatting:
Wat is de beste zonnebril? Hierboven vind je alle beste zonnebrillen voor dames en de beste zonnebrillen voor heren. Al deze goede zonnebrillen hebben de hoogste waardering gekregen. Het betreft de beste zonnebrillen in alle stijlen en in alle prijsklassen. Van de beste luxe zonnebril tot de beste goedkope zonnebril.

Verder geven we hierboven tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste zonnebril. Een zonnebril die bij de vorm van je gezicht past en met de kleur zonnebril glazen die je het meest plezierig vind. Let bij aanschaf van een goede zonnebril ook op de UV bescherming / UV factor van de zonnebril.


,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.