Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zonnebril, opzet zonnebril en overzet zonnebril (dames en heren)

 

De beste zonnebril dames. heren en kinderen uit de test. Maar ook de beste opzet zonnebril en de beste overzet zonnebril.


De ene zonnebril is de andere niet. Van een zonnebril van nog geen tientje kan je niet hetzelfde verwachten als zonnebrillen die ruim boven de 100 euro kosten. Maar niet iedereen wil een dure merk zonnebril aanschaffen. Hier kijken we naar de beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen in alle prijsklassen. Ook de beste opzet zonnebril en beste overzet zonnebril (clip on zonnebril) komen daarbij aan de orde.


Niemand kan zo goed een zonnebril beoordelen als de gebruikers van de zonnebrillen. Hoe comfortabel zit de zonnebril? Hoe goed beschermt de bril je tegen het zonlicht? Hoe goed kun je met de zonnebril op je neus lezen? Het zijn allemaal factoren die meespelen hoe goed een zonnebril is, evenals natuurlijk het uiterlijk van de bril.

Beste zonnebrillen

Hier boven vind je alle zonnebrillen voor dames en zonnebrillen voor heren die van hun gebruikers gemiddeld de hoogste score van 5 sterren halen, Dit zijn dus zonnebrillen die echt goed zijn. Je vind hier de beste zonnebrillen op ieder gebied en in alle modellen. De beste zonnebrillen voor mannen en vrouwen.

Tevens hebben we een overzicht met overzetzonnebrillen en opzetzonnebrillen (voorzetzonnebrillen) voor dames en heren.

Kijk voor de beste zonnebrillen in de bovenstaande overzichten. Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van de voor jou beste zonnebril en informatie over de factoren die bepalen of een bril voor jou een goede zonnebril is.

Vorm zonnebrillen

Een zonnebril bestaat uit glazen en een montuur. Deze kunnen verschillende vormen hebben, waarbij een bepaalde vorm zonnebril bij de ene persoon mooier kan uitkomen dan bij een ander persoon. Zo staat een zonnebril met een rond montuur en ronde glazen het mooist bij mensen met een ovaal of vierkant gezicht. Iemand met een rond gezicht kan beter niet voor een zonnebril met ronde glazen kiezen.

Hieronder vind je de diverse vormen van gezichten en de monturen die daar het best bij passen.

Ovaal gezicht: Rond, wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Rond gezicht: Wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot of clubmaster montuur.
Vierkant gezicht: Rond of ovaal montuur.
Langwerpig gezicht: Wayfarer, ovaal, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Hartvormig gezicht: Wayfarer, clubmaster of cateye montuur.

Montuurvormen als ovaal,rond, rechthoekig en ook vlinder spreken voor zichzelf. Sommige montuurvormen zijn echter naar populaire monturen vernoemd. Zo is de het wayfarer model vernoemd naar de Ray-Ban Wayfarer die al uit de jaren 80 stamt. Echte retro zonnebrillen zijn de clubmaster modellen. Deze zonnebrillen, met een opvallende dikke bovenrand, stammen uit de jaren 50.


Carrera zonnebril

Carrera zonnebril


In het bovenstaande overzicht met beste zonnebrillen kun je je gewenste vorm aanvinken om alle beste zonnebrillen met die vorm te zien.

Ook kun je daar de gewenste kleur van het montuur bij aangeven.

Tip: Op Beste Zonnebril Kopen vind je niet alleen de beste en goedkoopste online aanbieders van zonnebrillen maar ook een keuzehulp, de zonnebril top 10 en meer nuttige informatie voor bij het kiezen van de beste zonnebril.

De zonnebrilglazen

En dan de glazen die in dat montuur zitten. Heel belangrijk is de kleur van deze brillenglazen. Daarbij gaat het niet alleen om het uiterlijk vertoon, maar ook om de effectiviteit van die kleur. Iedere kleur heeft namelijk zijn voordelen en nadelen.

Groene glazen: Gaan schittering tegen en maken schaduwen minder donker. Een goede kleur voor buiten (en daar draag je de zonnebril meestal). Ze geven de kleuren natuurlijk weer en voorkomen vermoeide ogen.
Bruine glazen: Bruine glazen maken het contrast tussen een object en een groene achtergrond (zoals gras of bos) duidelijker. Dit geeft een helder beeld in bijvoorbeeld de natuur of op een sportveld, maar ook bij het autorijden.
Grijze glazen: Goed tegen licht-schittering en geven de kleuren natuurgetrouw weer. Een goede kleur zonnebril voor in het verkeer.
Gele glazen: Geel glas in je zonnebril zorgt ervoor dat meer scherpte en contrast ziet. Deze kleur is zowel overdag als bij schemering goed. Ook kun je met gele brillenglazen beter lezen op je telefoon of laptop.
Blauwe glazen: Goed voor het filteren van scherp licht maar ze verlagen wel het contrast. Blauw is een goede kleur voor mensen waarvan de ogen extra gevoelig zijn voor licht (komt veel voor bij mensen met blauwe ogen).

Heel belangrijk bij de zonnebril is de UV-bescherming. Een goede zonnebril geeft 100% UV-bescherming (UV400). Daarnaast wordt de mate van deze UV-bescherming in een CE waarde uitgedrukt die loopt van 0 t/m 4. CE 0 en CE 1 zonnebrillen beschermen alleen bij bewolkt weer tegen UV. Deze zonnebrillen komen gelukkig nauwelijks voor. Een CE 3 zonnebril wordt aanbevolen als beste zonnebril. Een CE 3 zonnebril houdt 75% van het UV-licht tegen. Bij CE 4 zonnebrillen is dat wel minimaal 92%, maar deze zonnebrillen zijn zo donker dat je er niet goed mee kunt autorijden. Voor watersport met zonnig weer is een CE 4 zonnebril wel de beste zonnebril.

Opzetzonnebril en overzetzonnebril

Bij de beste zonnebrillen voor dames en beste zonnebrillen voor heren hier boven vind je ook een overzicht met  aanbiedingen van opzetzonnebrillen en overzetzonnebrillen. Uit dit overzicht je makkelijk je beste opzet zonnebril, beste voorzet zonnebril of beste overzet zonnebril selecteren.


Overzet zonnebril Haga

Overzet / voorzet zonnebril Haga


Een overzet zonnebril / voorzet zonnebril is een zonnebril die dusdanig ruim is vormgegeven dat je over je gewone bril heen kan zetten. Je hebt dan dus geen zonnebril op sterkte nodig want je blijft naast de overzet zonnebril ook je gewone bril op sterkte gebruiken.

De opzet zonnebril / clip on zonnebril gebruik je ook in combinatie met je gewone bril, maar deze opzetzonnebrillen schuif je niet over je bril heen maar klik je er op vast. 

Opzet zonnebril Polar Shield clip-on
Opzet zonnebril Polar Shield (clip-on)


De voorzet zonnebrillen / overzet zonnebrillen worden meer gedragen. Bij een goede voorzetbril valt het niet op dat je de zonnebril over een bril draagt. Het is hoogstens een grote zonnebril, maar dat is in de mode, dus geen probleem. Bij een opzet zonnebril / clip on zonnebril kun je door de clips wel zien dat je een opzetbril draagt.

Kijk hier boven voor alle mogelijkheden van opzet zonnebrillen, overzet zonnebrillen en gewone zonnebrillen voor dames, heren en kinderen.


Zie ook: Zonnebril testen


Samenvatting:
Wat is de beste zonnebril? Hierboven vind je alle beste zonnebrillen voor dames en de beste zonnebrillen voor heren. Al deze goede zonnebrillen hebben de hoogste waardering gekregen. Het betreft de beste zonnebrillen in alle stijlen en in alle prijsklassen. Van de beste luxe zonnebril tot de beste goedkope zonnebril. Daarnaast kijken we ook naar de beste overzet zonnebril, opzet zonnebril en voorzet zonnebril.

Verder geven we hierboven tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste zonnebril. Een zonnebril die bij de vorm van je gezicht past en met de kleur zonnebril glazen die je het meest plezierig vind. Let bij aanschaf van een goede zonnebril ook op de UV bescherming / UV factor van de zonnebril.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *