Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste zonnebril, opzet zonnebril en overzet zonnebril (dames en heren)

De beste zonnebril dames. heren en kinderen uit de test. Maar ook de beste opzet zonnebril en de beste overzet zonnebril.


De ene zonnebril is de andere niet. Van een zonnebril van nog geen tientje kan je niet hetzelfde verwachten als zonnebrillen die ruim boven de 100 euro kosten. Maar niet iedereen wil een dure merk zonnebril aanschaffen. Hier kijken we naar de beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen in alle prijsklassen. Ook de beste opzet zonnebril en beste overzet zonnebril (clip on zonnebril) komen daarbij aan de orde.

Niemand kan zo goed een zonnebril beoordelen als de gebruikers van de zonnebrillen. Hoe comfortabel zit de zonnebril? Hoe goed beschermt de bril je tegen het zonlicht? Hoe goed kun je met de zonnebril op je neus lezen? Het zijn allemaal factoren die meespelen hoe goed een zonnebril is, evenals natuurlijk het uiterlijk van de bril.Beste zonnebrillen

We beginnen met overzichten van de beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen. Deze zonnebrillen hebben een 5 sterren score gehaald. Het betreft hoog gewaardeerde zonnebrillen in alle prijsklassen, Er zitten ook heel goedkope zonnebrillen tussen. Dat zijn de beste zonnebrillen in hun prijsklassen, maar natuurlijk is het alle waar naar zijn geld. Een zonnebril van 20 euro kan zich niet meten met een zonnebril van 200 euro


Liever een overzetzonnebril of opzetzonnebril (voorzetzonnebril) om voor je bril te plaatsen? Verderop op deze pagina vind je goede overzetzonnebrillen en goede opzetzonnebrillen voor dames en heren.

Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van de voor jou beste zonnebril en informatie over de factoren die bepalen of een bril voor jou een goede zonnebril is.Vorm zonnebril

Een zonnebril bestaat uit glazen en een montuur. Deze kunnen verschillende vormen hebben, waarbij een bepaalde vorm zonnebril bij de ene persoon mooier kan uitkomen dan bij een ander persoon. Zo staat een zonnebril met een rond montuur en ronde glazen het mooist bij mensen met een ovaal of vierkant gezicht. Iemand met een rond gezicht kan beter niet voor een zonnebril met ronde glazen kiezen.

Hieronder vind je de diverse vormen van gezichten en de monturen die daar het best bij passen.

Ovaal gezicht: Rond, wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Rond gezicht: Wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot of clubmaster montuur.
Vierkant gezicht: Rond of ovaal montuur.
Langwerpig gezicht: Wayfarer, ovaal, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Hartvormig gezicht: Wayfarer, clubmaster of cateye montuur.

Montuurvormen als ovaal,rond, rechthoekig en ook vlinder spreken voor zichzelf. Sommige montuurvormen zijn echter naar populaire monturen vernoemd. Zo is de het wayfarer model vernoemd naar de Ray-Ban Wayfarer die al uit de jaren 80 stamt. Echte retro zonnebrillen zijn de clubmaster modellen. Deze zonnebrillen, met een opvallende dikke bovenrand, stammen uit de jaren 50.


Carrera zonnebril

Carrera zonnebril


In het bovenstaande overzicht met beste zonnebrillen kun je je gewenste vorm aanvinken om alle beste zonnebrillen met die vorm te zien.

Ook kun je daar de gewenste kleur van het montuur bij aangeven.
De zonnebril glazen

En dan de glazen die in dat montuur zitten. Heel belangrijk is de kleur van deze brillenglazen. Daarbij gaat het niet alleen om het uiterlijk vertoon, maar ook om de effectiviteit van die kleur. Iedere kleur heeft namelijk zijn voordelen en nadelen.

Groene glazen: Gaan schittering tegen en maken schaduwen minder donker. Een goede kleur voor buiten (en daar draag je de zonnebril meestal). Ze geven de kleuren natuurlijk weer en voorkomen vermoeide ogen.

Bruine glazen: Bruine glazen maken het contrast tussen een object en een groene achtergrond (zoals gras of bos) duidelijker. Dit geeft een helder beeld in bijvoorbeeld de natuur of op een sportveld, maar ook bij het autorijden.

Grijze glazen: Goed tegen licht-schittering en geven de kleuren natuurgetrouw weer. Een goede kleur zonnebril voor in het verkeer.

Gele glazen: Geel glas in je zonnebril zorgt ervoor dat meer scherpte en contrast ziet. Deze kleur is zowel overdag als bij schemering goed. Ook kun je met gele brillenglazen beter lezen op je telefoon of laptop.

Blauwe glazen: Goed voor het filteren van scherp licht maar ze verlagen wel het contrast. Blauw is een goede kleur voor mensen waarvan de ogen extra gevoelig zijn voor licht (komt veel voor bij mensen met blauwe ogen).

Heel belangrijk bij de zonnebril is de UV-bescherming. Een goede zonnebril geeft 100% UV-bescherming (UV400). Daarnaast wordt de mate van deze UV-bescherming in een CE waarde uitgedrukt die loopt van 0 t/m 4. CE 0 en CE 1 zonnebrillen beschermen alleen bij bewolkt weer tegen UV. Deze zonnebrillen komen gelukkig nauwelijks voor. 

Een CE 3 zonnebril wordt aanbevolen als beste zonnebril. Een CE 3 zonnebril houdt 75% van het UV-licht tegen. Bij CE 4 zonnebrillen is dat wel minimaal 92%, maar deze zonnebrillen zijn zo donker dat je er niet goed mee kunt autorijden. Voor watersport met zonnig weer is een CE 4 zonnebril wel de beste zonnebril.Overzet zonnebril

Ben je een brildrager dan is het gebruik van een zonnebril lastig. Je kan dan een zonnebril op sterkte kopen (wat vrij duur is) maar je kan ook kiezen voor een overzet zonnebril. Een overzetzonnebril is een zonnebril die zo ontworpen is dat je deze over je gewone bril heen kunt opzetten.

Het nadeel van een overzet zonnebril is dat het een vrij forse zonnebril is omdat hij je gewone bril helemaal moet afdekken. Het voordeel is dat een overzet zonnebril net zo makkelijk in het gebruik is als een gewone zonnebril. Je zet de overzetzonnebril gewoon op en af, en je hoeft niet constant van bril te wisselen als je van buiten een minder goed verlichte ruimte in loopt.Overzet zonnebril Haga

Overzet zonnebril Haga


Een overzet zonnebril (die ook wel voorzet zonnebril genoemd wordt) is dus een losse zonebril zoals een gewone zonnebril dat ook is. Je zou hem zelfs als gewone zonnebril kunnen dragen.

Hieronder vind je de aanbiedingen van overzetzonnebrillen:
Opzet zonnebril

De opzet zonnebril (clip on zonnebril) gebruik je ook in combinatie met je gewone bril, maar een opzet zonnebril schuif je niet over je bril heen maar een opzetzonnebril klik je er op vast. 

Opzet zonnebril Polar Shield clip-on
Opzet zonnebril Polar Shield (clip-on)


De voorzet zonnebril is meer populair dan de vast te klikken opzet zonnebril. Bij een goede voorzetbril valt het niet op dat je de zonnebril over een bril draagt. Het is hoogstens een grote zonnebril, maar dat is in de mode, dus geen probleem. Bij een opzet zonnebril / clip on zonnebril kun je door de clips wel zien dat je een opzetbril draagt.

Maar wat een groter nadeel van de opzet zonnebril is, is dat deze met zijn klikpootjes de binnenkant van het brillenglas kan beschadigen, en dat wil je natuurlijk niet. Wil je toch een opzet zonnebril? Hieronde vind je de aanbiedingen.
Meer beste zonnebrillen

Hieronder hebben we nog een aantal meer gespecialiseerde zonnebril testen voor je. Kijk hier voor de beste zonnebril voor een kind of baby, de beste zonnebril op sterkte en beste zonnebril om mee te lezen enz.Samenvatting:
Wat is de beste zonnebril? Hierboven vind je alle beste zonnebrillen voor dames en de beste zonnebrillen voor heren. Al deze goede zonnebrillen hebben de hoogste waardering gekregen. Het betreft de beste zonnebrillen in alle stijlen en in alle prijsklassen. Van de beste luxe zonnebril tot de beste goedkope zonnebril. Daarnaast kijken we ook naar de beste overzet zonnebril, opzet zonnebril en voorzet zonnebril.

Verder geven we hierboven tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste zonnebril. Een zonnebril die bij de vorm van je gezicht past en met de kleur zonnebril glazen die je het meest plezierig vind. Let bij aanschaf van een goede zonnebril ook op de UV bescherming / UV factor van de zonnebril.


Een reactie posten

0 Reacties