Beste koelkast test: Consumentenbond en Kieskeurig

De beste koelkasten uit de beste koelkast test van Consumentenbond en Kieskeurig.

beste koelkast consumentenbond test

Wat is de beste koelkast van dit moment? Types en modellen veranderen snel, maar koelkasten worden gelukkig continue getest. Hier vind je de beste koelkasten volgens de Consumentenbond test en Kieskeurig reviews die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn.Koelkasten in elk model

Je treft in het beste koelkast overzicht hier onder de beste koelkasten in diverse modellen aan. Van de beste grote koelkast (Amerikaanse koelkast) tot een klein koelkastje (tafelmodel koelkast), en daartussenin vind je de beste koelvriescombinaties en beste koelkasten in diverse maten. 

Ook gaat het om zowel de beste losstaande koelkasten als de beste inbouwkoelkasten uit de Consumentenbond test en de Kieskeurig reviews.De beste koelkasten in de test

Kijk op MediaMarkt bij de beste koelkasten test Consumentenbond en Kieskeurig voor deze best geteste koelkasten voor zover deze bij MediaMarkt te koop zijn. 

Of kijk bij de andere best geteste koelkasten voor de beste koelkasten uit andere testen.

De Consumentenbond wijst in zijn tests de beste koelkast van dat moment aan, en de beste koop. Dat is een goedkoper alternatief die voor zijn geld de beste kwaliteit biedt. Bij Kieskeurig is het advies gebaseerd op de waardering van de gebruikers van deze koelkasten.

Beste koelkast kopen

Hierboven vind de de beste koelkasten uit de tests, maar natuurlijk heb je ook je eigen eisen en wensen. Neem daarom ook even een kijkje op Beste Koelkast Kopen. Daar vind je een handige keuzehulp waarin je je wensen en eisen kunt opgeven. Je krijgt dan een handig overzicht met alle koelkasten die daaraan voldoen, dat je op prijs kunt sorteren. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste koelkast tegen de laagste prijs.

De koelkast keuzehulp geeft daarnaast veel reviews, tests en gebruikerservaringen van ruim 300 koelkasten. Verder geeft Beste Koelkast kopen je de top 10 van populairste koelkasten, de goedkoopste aanbieders van de koelkasten en meer informatie die je van pas komt als je de voor jou beste koelkast zoekt.Tips koelkast kiezen

Tot slot hebben we nog wat tips voor je die je behulpzaam kunnen zijn bij het uitkiezen van de voor jou beste koelkast.

Al deze eigenschappen kun je bij de koelkast keuzehulp op Beste Koelkast Kopen als eis opgeven.

 • Het spreekt vanzelf dat bij een inbouwkoelkast alle afmetingen van groot belang zijn. Maar kijk ook bij een vrijstaande koelkast even goed of alles mooi past. Een tafelmodel koelkast kan erg handig zijn als je een kleine koelkast zoekt omdat je hier nog keukenapparatuur op kunt plaatsen.
   
 • Let bij de maten ook op de diepte, dat wordt wel eens over het hoofd gezien.
   
 • Het zelfde geldt voor de draairichting van de deur. Soms is dat aan te passen soms niet. In dat tweede geval met de koelkast deur dus wel de juiste kant op draaien.
   
 • Plaats je de koelkast in een schuur of garage? Kies dan bij de bovenstaande keuzehulp voor een koelkast die daar geschikt voor is. Slechts een klein deel van de koelkasten kan tegen temperaturen onder het vriespunt. Nou, zal dat in een schuur niet zo snel vriezen, maar er zijn ook koelkasten die onder de 10 graden al in de problemen komen, en dat is wel tricky. Gebruik de keuzehulp.
   
 • No Frost is een functie om rekening mee te houden, deze koelvries-combinaties hoef je namelijk niet te ontdooien. Interessant!

 • Bij de koelkast keuzehulp op Beste Koelkast Kopen kun je ook het energieverbruik opgeven. Dat kan niet alleen via een gewenst energielabel, maar ook via een geschat energieverbruik per jaar. Een zuinige koelkast hoeft je niet meer dan 40 a 50  euro per jaar te kosten.

 • De vershoudzone is een lade waarin je bepaalde producten langer kunt bewaren. Je kunt op de keuzehulp van Beste Koelkast Kopen niet alleen aangeven dat je een vershoudzone wil, maar ook waarvoor deze geschikt moet zijn. Soms is een vershoudzone namelijk alleen geschikt voor groente en fruit en soms alleen voor vlees en vis.

 • Een flessenrek is erg handig in een koelkast, zo'n rek scheelt niet alleen ruime maar voorkomt ook dat flessen om kunnen vallen. Ook dit is een optie in de keuzehulp.
   
 • Wil je een Amerikaanse koelkast op de waterleiding aan kunnen sluiten? Soms kan dat, maar soms ook werkt de Amerikaanse koelkast met een water reservoir.

Consumentenbond koelkast kopen tips 

Hieronder vind je een video van de Consumentenbond waarin de Consumentenbond expert enkele tips om de beste koelkast te kopen toelicht.


Tips Consumentenbond beste koelkast kopen


En zo zijn er nog veel meer opties, kenmerken en mogelijkheden die je in de koelkast keuzehulp van het bovenstaande Beste Koelkast Kopen kunt aanvinken. Kies daar zelf je beste koelkast of kies voor de beste koelkast of beste koop uit de Consumentenbond test of kies voor de beste koelkasten die door Kieskeurig zijn aangewezen.

Zie ook: 


Foto bovenaan: Mohamed Hassan

Samenvatting:
Wat is de beste koelkast uit de Consumentenbond test? Wat is de beste koop volgens de Consumentenbond en wat zijn de beste koelkasten volgens de Kieskeurig reviews?  Hierboven vind je een overzicht naar al beste best geteste koelkasten. Het zijn de beste koelkasten in diverse soorten zoals de beste Amerikaanse koelkast uit de test, de beste koelvriescombinatie uit de test, de beste tafelkoelkast en meer. 

Ook vind je naast deze beste koelkasten volgens Consumentenbond en Kieskeurig onder Beste Koelkast Kopen de beste winkels om alle goede koelkasten goedkoop te kopen en meer tips, informatie en een keuzehulp voor bij het kiezen van je beste koelkast.


Een reactie posten

2 Reacties

 1. De consumentenbond heeft duidelijk een voorkeur voor koelkasten met vriezer maar zoals veel mensen heb ik al een losse vriezer en heb ik dus geen interesse in een koelvriescombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik kijk naar de beste vrijstaande koelkasten met vriezer uit de recente consumentenbond test (2024) dan ontlopen de koelkasten van Bosch, Samsung en Siemens elkaar niets. Al die koelvriescombinaties scoren dezelfde dikke voldoende. Die van Bosch is de goedkoopste van het stel. Ook zonder vriezer scoort Bosch het best in de test.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.