Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wat is de beste grastrimmer?

Redactie     11:16     No comments


Een grastrimmer is een soort grasmaaier waarbij je niet rijdt maar die je vlak boven de grond houdt om te maaien (trimmen). Door het ontbreken van wielen is de grastrimmer veel beter geschikt om in hoekjes te komen en om randjes te maaien. Een grastrimmer werkt met een mes of een draad die het gras snijdt. Hier de beste grastrimmers in de grastrimmer top 10.


Dit is de top 10 grastrimmers

Hieronder vind je de beste grastrimmers volgens Bol.com. Verder vind je hieronder nog wat andere testen van grastrimmers en de goedkoopste aanbieders van alle goede grastrimmers en bosmaaiers (grastrimmers voor het zwaardere werk).


Hieronder kijken we naar wat algemene informatie over grastrimmers en geven je tips waar rekening mee te houden als je een grastrimmer kiest.

Grastrimmer Bosch

Grastrimmer Bosch

Wat is een grastrimmer?

Laten we beginnen met wat een grastrimmer nou precies is. Een grastrimmer (ook wel strimmer of kantenmaaier genoemd) is een maaier die vooral gebruikt wordt voor lastig te bereiken stukjes gras en de grasranden. Ook wordt een grastrimmer vaak gebruikt om taai onkruid mee weg te maaien waar een gewone grasmaaier moeite mee heeft.

Je hebt grastrimmers die met een mes maaien en grastrimmers die een draad gebruiken. De draad is beter voor de grasrandjes, het mes is beter als je met de grastrimmer ook gras wilt kunnen maaien. Sommige goede grastrimmers schikken over zowel een draad als een mes.

Black en Decker grastrimmer

Black+Decker grastrimmer


Met een grastrimmer kun je ook gras maaien. Je kunt hem dus ook als grasmaaier gebruiken maar echt geschikt voor het maaien van het gazon is een grastrimmer niet. Je moet hem continue op de juiste hoogte houden, niet te hoog, maar ook niet te laag. Dat vermoeit snel als je zo een gazon wil trimmen.

Wat is een bosmaaier?

Een bosmaaier is het meer krachtige broertje van de grastrimmer. Met een bosmaaier kun je zwaardere taken uitvoeren zoals het maaien van heel hoog en dik gras en zelfs dunne takken. Ze beschikken over een metalen mes en een sterke motor, vaak op benzine. Met deze apparatuur zie je de mannen van de plantsoenendienst aan het werk. Voor het gazon bijwerken zijn we wat over done.


Bosmaaier benzine Maxx

Bosmaaier benzine Maxx

Elektrisch, met accu of op benzine

Er zijn drie soorten grastrimmers. Op benzine (vaak zijn dit bosmaaiers), elektrisch met een stekker en elektrisch met een accu. Natuurlijk is een accu-grastrimmer fijner om mee te werken dan een versie met een draadje, maar de prijs ligt ook een stuk hoger omdat er een goede (dus dure) accu nodig is om de trimmer voldoende kracht te geven.

Handige opties

Let eventueel ook op de volgende opties en mogelijkheden.

Met een  telescopische steel kun je de steel van de grastrimmer op lengte stellen.Je kunt hem langer of korter maken, naar gelang de meest plezierige werkhoogte.

Met een draaibare kop kun je grasranden veel makkelijker en mooier bijwerken. Ook kun je beter op lastige plekken komen. Dit is voor een goede grastrimmer dus een belangrijke optie.

Een grotere maaibreedte van de messen of het draad zorgt er voor dat je meer gras in één keer kunt trimmen waardoor je eerder klaar bent. Het maakt de kop van de grastrimmer echter wel breder waardoor hoekjes maaien lastiger wordt.

Diverse fabrikanten van grasmaaiers en ander elektrisch tuingereedschap maken goede grastrimmers, zoals Wolf-Garten, Black&Decker, Makita, Bosch, Gardena, PowerPlus, Einhell, Skil en Kärcher.

Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen vindt je naast de aanbiedingen bij de beste winkels ook een Grastrimmer Keuzehulp waarmee je naar gelang je eigen wensen en eisen de voor jou persoonlijk beste grastrimmer kunt vinden.

Foto bovenaan: Wolf-Garten grastrimmer


Samenvatting:
Wat is de beste grastrimmer uit de test? Wat is de beste koop als je een goede grastrimmer zoekt voor het trimmen van je gazon? Hierboven vind je de top 10 met beste grastrimmers en meer goede grastrimmers. Zowel de beste gazontrimmers als de beste bosmaaiers. Tevens geven we hier tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste grastrimmer en de beste winkels om grastrimmers goedkoop online te kopen.


, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.