Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wat is de beste grastrimmer?

 

De beste grastrimmers en tips voor het gras trimmen en gras maaien met een grastrimmer of bosmaaier.
 

Een grastrimmer is een soort grasmaaier waarbij je niet rijdt maar die je vlak boven de grond houdt om te maaien (trimmen). Door het ontbreken van wielen is de grastrimmer veel beter geschikt om in hoekjes te komen en om randjes te maaien. Een grastrimmer wordt ook wel kantenmaaier genoemd. De grastrimmer werkt met een mes of een draad die het gras snijdt. Hier de beste grastrimmers in de grastrimmer top 10.


Dit is de top 10 grastrimmers

Hieronder vind je de beste grastrimmers volgens Bol.com. Verder vind je hieronder nog wat andere testen van grastrimmers en de goedkoopste aanbieders van alle goede grastrimmers en bosmaaiers (grastrimmers voor het zwaardere werk).


Hieronder kijken we naar wat algemene informatie over grastrimmers en geven je tips waar rekening mee te houden als je je beste grastrimmer / beste kantenmaaier kiest.

Grastrimmer Bosch

Grastrimmer Bosch

Wat is een grastrimmer?

Laten we beginnen met wat een grastrimmer nou precies is. Een grastrimmer (ook wel strimmer of kantenmaaier genoemd) is een maaier die vooral gebruikt wordt voor lastig te bereiken stukjes gras en de grasranden. Ook wordt een grastrimmer vaak gebruikt om taai onkruid mee weg te maaien waar een gewone grasmaaier moeite mee heeft. 

Bosmaaier
Krachtige grastrimmers waarmee je ook heel goed struiken mee kunt trimmen worden ook wel bosmaaier genoemd. De beste bosmaaier uit de test vind je bij bovenstaande andere testen van grastrimmers.

Grastrimmer met messen of draad
Je hebt grastrimmers die met een mes maaien en grastrimmers die een draad gebruiken voor het gras trimmen. Een grastrimmer met draad is beter voor de grasrandjes (dit is dus de beste krantenmaaier), een grastrimmer met mes is beter als je met de grastrimmer ook gras wilt kunnen maaien. Sommige goede grastrimmers beschikken over zowel een draad als een mes. Dit zijn de beste (meest veelzijdige) grastrimmers.

Black en Decker grastrimmer

Black+Decker grastrimmer


Gras maaien met een grastrimmer

Met een grastrimmer kun je ook gras maaien. Je kunt hem dus ook als grasmaaier gebruiken maar echt geschikt voor het maaien van het gazon is een grastrimmer niet. Je moet een grastrimmer namelijk continue op de juiste hoogte houden, niet te hoog, maar ook niet te laag. 

Dat vermoeit snel als je zo een gazon wil trimmen. Een klein stukje gras maaien met een grastrimmer is dus geen enkel probleem. Maar als je van een heel gazon het gras wilt maaien met een grastrimmer is dat op den duur wel een vermoeiend klusje.

Wat is een bosmaaier?

We noemden hem boven al even, de bosmaaier. Een bosmaaier is het meer krachtige broertje van de grastrimmer. Met een bosmaaier kun je zwaardere taken uitvoeren zoals het maaien van heel hoog en dik gras en zelfs dunne takken. 

Een goede bosmaaier beschikt over een metalen mes en een sterke motor, vaak een benzine motor. Met deze krachtige grastrimmers zie je de mannen van de plantsoenendienst aan het werk. Voor het gazon bijwerken is een bormaaier wat over het algemeen over done, tenzij je een heel grote tuin wilt trimmen en bijwerken.


Bosmaaier benzine Maxx

Bosmaaier benzine Maxx

Elektrische grastrimmer met accu of met snoer

Particulieren kiezen meestal voor een elektrische grastrimmer / elektrische kantenmaaier. Deze elektrische grastrimmers koop je al voor een paar tientjes en zijn ideaal om de randjes langs stoep, border en terras bij te werken en om op andere moeilijke plaatsen, zoals hoekjes, het gras te trimmen.

Een elektrische grastrimmer heb je met een stekker en je hebt de accu grastrimmer (een elektrische grastrimmer met een accu). Natuurlijk is een accu-grastrimmer fijner om mee te werken dan een kantenmaaier waarbij je aan een draadje vast zit, maar de prijs van een accu grastrimmer ligt hoger omdat er een goede (dus dure) accu nodig is om de trimmer voldoende kracht te geven. Je betaalt al snel een paar tientjes weer, wat bij een goedkope grastrimmer / goedkope kantenmaaier wel eens een verdubbeling van de prijs kan betekenen.

Handige opties

Let eventueel ook op de volgende opties en mogelijkheden.

Met een  telescopische steel kun je de steel van de grastrimmer op lengte stellen.Je kunt hem langer of korter maken, naar gelang de meest plezierige werkhoogte. Dat werkt natuurlijk heel prettig, vooral als je langer of korter bent dan de gemiddelde lengte waarop het ontwerp van de grastrimmer is gebaseerd.

Met een draaibare kop kun je grasranden veel makkelijker en mooier bijwerken. Je draait de kop van de kantenmaaier dan dusdanig dat je er goed bij kan. Zo kun je met de grastrimmer beter op lastige plekken komen. Dit is voor een goede grastrimmer dus een belangrijke optie.

Een grotere maaibreedte van de messen of het draad zorgt er voor dat je meer gras in één keer kunt trimmen waardoor je eerder klaar bent met het gazon timmen. Een grotere maaibreedte maakt de kop van de grastrimmer echter wel breder waardoor kleine hoekjes maaien lastiger wordt.

Diverse fabrikanten van grasmaaiers en ander elektrisch tuingereedschap maken goede grastrimmers, zoals Wolf-Garten, Black&Decker, Makita, Bosch, Gardena, PowerPlus, Einhell, Skil en Kärcher. Bij de bovenstaande grastrimmer aanbiedingen vind je ze allemaal tegen een lage prijs.

Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen vindt je naast de aanbiedingen bij de beste winkels ook een Grastrimmer Keuzehulp waarmee je naar gelang je eigen wensen en eisen de voor jou persoonlijk beste grastrimmer kunt vinden.

Foto bovenaan: Wolf-Garten grastrimmer


Samenvatting:
Wat is de beste grastrimmer uit de test? Wat is de beste koop als je een goede grastrimmer / goede kantenmaaier zoekt voor het trimmen van je gazon? Hierboven vind je de top 10 met beste grastrimmers en meer goede grastrimmers. Zowel de beste gazontrimmers als de beste bosmaaiers. Tevens geven we hier tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste grastrimmer / beste kantenmaaier en de beste winkels om grastrimmers goedkoop online te kopen.


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.