Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste hetelucht friteuse

Kijk hier voor de beste hetelucht friteuse uit test en meer goede airfryers uit de hete lucht friteuse top 10

Philips Airfryer hetelucht friteuse

In 2010 introduceerde Philips onder de naam Airfryer de eerste hetelucht friteuse voor thuis. Inmiddels zijn er ook veel andere fabrikanten die deze hetelucht friteuses op de markt brengen. Maar wat is momenteel de beste air fryer?

Hier kijken we naar de meest populaire hetelucht friteuses van dit moment (de heteluchtfriteuse top 10) en de beste hetelucht friteuses uit de hetelucht friteuse test.

Dit zijn momenteel de beste hete lucht friteuses

Bij de onderstaande airfryer test vind je de hetelucht friteuses uit de test van enkele test organisaties. In de heteluchtfriteuse top 10 tref je de beste hetelucht friteuses voor verschillende soorten gebruik aan. Zowel grote als kleine friteuses. 


Air fryer of hete lucht friteuse?

Wat is het verschil tussen een airfryer en een hetelucht friteuse. Daar kunnen we kort over zijn. Die is er niet!

Een air fryer en een hete lucht friteuse is hetzelfde apparaat. Officieel heet zo'n apparaat voor het frituren met hete lucht (en slechts een lepeltje olie) een hete lucht friteuse. Maar toen Philips de eerste hetelucht friteuse voor consumenten uitbracht (voor restaurants bestonden ze al) noemde ze deze de Airfryer. 

Omdat de Philips Airfryer enige tijd de enige hetelucht friteuse op de markt was werd deze typenaam van Philips een synoniem voor hete lucht friteuse. En dat is eigenlijk zo gebleven.

Inmiddels is naast Philips ook Tefal een grote aanbieder van heteluchtfriteuses en ook Inventum, Princess en Tristar zijn inmiddels populaire aanbieders van air fryers. En zo zijn er nog tientallen andere fabrikanten die hetelucht friteuses uitbrengen.

Een air fryer is meer dan een friteuse

Het voordeel van een hetelucgt friteuse is niet alleen dat je er gezonder mee kunt frituren, je kunt met een hete lucht friteuse veel meer. Eigenlijk is een heteluchtfriteuse een heteluchtoven die is geoptimaliseerd voor het bereiden van ovensnacks en ovenfriet. Maar je kunt er verder ook alles mee dat in een heteluchtoven kan. Van het bereiden van een roerbakschotel tot het bakken van een taart, van het grillen van kip tot het zelf maken van brood.

Verschillende hetelucht friteuses

Bij de beste hetelucht friteuse test vind je meerde hete lucht friteuses die als beste hetelucht friteuse getest zijn. Zoals we al schreven zijn er beste hetelucht friteuses voor verschillende soorten gebruik. Je hebt kleine en grote air fryers en je hebt hetelucht friteuses die vooral zijn om te frituren en hetelucht friteuses waarmee je veel meer kunt doen. 

In principe zijn die twee laatste dezelfde apparaten. Het verschil zit hem in de meegeleverde accessoires. Zo zijn er air fryers die geleverd worden met een speciale bakplaat, met een grillplaat en / of met een passende bakvorm.

Daarnaast zijn er speciale hetelucht friteuses, zoals een dubbele hetelucht friteuse met 2 bakken (Ninja Foodi) en een hetelucht friteuse die ook kan grillen (Tefal Easy Fry & Grill).

Kies je beste hetelucht friteuse

Bovenaan vind je de hetelucht friteuse top 10 gebaseerd op de recente verkopen van hetelucht friteuses en de beste heteluchtfriteuses uit de test.

Wil je zelf de voor jou beste hetelucht friteuse zoeken? Dan vind je op Beste Friteuse Kopen alle informatie zoals een uitgebreide keuzehulp, reviews, de Friteuse Top 10 en de goedkoopste online aanbieders van hetelucht friteuses en andere frituurpannen.


Wat zijn jouw ervaring met airfryers? Bij de reacties hier onder kun je al je ervaringen, tips, reviews, opmerkingen en vragen posten.


Foto: Philips


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste hetelucht friteuse (meestal air fryer of airfryer genoemd). Je vindt bovenaan de top 10 van hetelucht friteuses en op Beste Friteuse Kopen staan de beste winkels om een frituurpan of hete lucht friteuse goedkoop online te kopen. Ook de beste hetelucht friteuses uit diverse testen van heteluchtfriteuses zijn hier boven te vinden.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Daniƫl Steen31 mei 2024 om 08:58

    Minder bekend, maar wel goed en goedkoper dan bijvoorbeeld een Philips airfryer is de hete lucht friteuse van Inventum. Ik maak er lekkere cake en taart mee en gebruik hem verder vooral voor snacks als kroketten en mini loempia's. Hij is ook handig in het gebruik, zowel de bediening als het schoonmaken. En deze hete lucht frituurpan is best goedkoop.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.