Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Airfryer test: Deze airfryers worden aanbevolen

 

Hier kijken we naar de beste airfryers volgens Kieskeurig en testen van airfryers. Ook hebben we aandacht voor misverstanden rond de airfryer.


De airfryer (hete lucht friteuse) verdringt de ouderwetse frituurpan steeds meer uit de Nederlandse keukens. Dat is niet verwonderlijk, want frituren met hete lucht is een stuk gezonder en schoner dan frituren met olie. Hier kijken we naar de beste airfryers volgens reviews en tests.

De beste airfryers volgens Kieskeurig

Diverse airfryers zijn de afgelopen tijd bij Kieskeurig als beste airfryer getest. Kijk bij het onderstaande beste airfryer overzicht voor de beste airfryers volgens Kieskeurig.


Het betreft diverse soorten airfryers zoals de beste airfryer voor een klein huishouden, de beste airfryer voor een middelgroot huishouden en de beste airfryer voor een groot huishouden. Alle informatie over deze beste airfryers is bij de bovenstaande aanbevolen airfryers te vinden, waaronder natuurlijk de prijs.

De beste airfryers uit de tests

Ook organisaties als de Consumentenbond testen regelmatig airfryers. Kijk bij de onderstaande testen voor de beste airfryers uit hun test.


Meer goede airfryers

Kijk voor meer goede airfryers en andere friteuses op Beste Friteuse Kopen. Je vindt daar ook de goedkoopste aanbieders van al deze goede airfryers en frituurpannen. Ook zijn daar de Friteuse top 10 en andere testen van friteuses en firtituurpannen.

Airfryer misverstanden 

Er zijn wat misverstanden met betrekking tot de airfryer. Hieronder willen wij deze misverstanden graag uit de weg ruimen.

Met een airfryer kun je zonder olie friet frituren

Op zich kun je in een airfryer helemaal zonder olie frituren. Het nadeel is dan alleen dat je bleke frieten krijgt. We raden aan een lepel olie aan de friet toe te voegen. Dat is qua vettigheid te verwaarlozen, maar je krijgt er meer gekleurde en meer krokante friet van.
Andere snacks kun je wel zonder olie frituren.

Met een airfryer kun je alleen frituren

Helemaal fout, een airfryer is een hete lucht oven in een ander jasje. Je kunt met een airfryer wat je met een hete lucht oven ook kan. Kip braden, brood of taart bakken, een ovenschotel maken, het kan allemaal met een airfryer / hete lucht friteuse!

Een hete lucht friteuse is hetzelfde als een hete lucht oven

Dat is ook weer niet helemaal waar! een hete lucht friteuse / airfryer is niet gelijk aan een hete lucht oven. We schreven dat je er dezelfde gerechten in kunt maken, maar er zijn wel enige verschillen. Ten eerste is de airfryer geperfectioneerd als alternatief voor de frituurpan. Friet en snacks komen dan ook beter uit de airfryer dan uit de oven. Een hete lucht oven voert het vet en vocht niet af waardoor deze in de snack dringen. Friet en bijvoorbeeld kroketten worden daardoor slapper in de oven dan in de airfryer.

Ook is een airfryer sneller gebruiksklaar dan een heteluchtoven, die meer tijd nodig heeft om op te warmen.

Dan kan de oven de deur uit!

Ook dat moeten we tegenspreken. Het kan wel, maar een heteluchtoven biedt wel meer ruimte voor bijvoorbeeld een ovenschaal of een grote taart. Pizza kun je ook in de airfryer maken, maar in een oven heb je meer ruimte voor een grote ronde pizza.

Wat uit de airfryer komt is ongezond

Nee! Zoals we hierboven al schrijven frituur je zonder of met nauwelijks olie, en je kunt er alles mee maken. Niet alleen snacks maar ook andere gerechten. De airfryer is ook zeer geschikt voor het zonder vet bereiden van groente of bijvoorbeeld zalm. 

Alleen Philips maakt airfryers

Ja en nee. Philips bracht als eerste de hete lucht friteuse op de consumentenmarkt en noemde deze de Airfryer. Deze naam burgerde zo in dat bijna iedereen in Nederland de hete lucht friteuse een airfryer noemt. Omdat de naam Airfryer aan Philips voorbehouden is zijn alleen de hete lucht friteuses van Philips officieel een Airfryer.

Maar zoals je bij de beste airfryers uit de Kieskeurig test en bij Beste Friteuse Kopen kunt zien zijn tegenwoordig steeds meer fabrikanten die hete lucht friteuse maken, en dat aantal neemt steeds meer toe.

Alleen noemt Tefal hun airfryer bijvoorbeeld de Easy Fry en spreekt Tristar over de Crispy Fryer. Andere goede merken voor een goede hete lucht friteuse zijn Inventum, Princess, Tomado, Berlinger Haus, Ninja Kitchen, Domo en Fritel. Op Beste Friteuse Kopen vind je ze allemaal.

Kijk voor alle mogelijkheden van de diverse airfryers / hete lucht friteuses bij de bovenaan genoemde pagina's.


Foto: Philips Avance Airfryer XXL


Samenvatting:
Met een airfryer (hete lucht friteuse) kun je zonder vet of met heel weinig vet frituren via hete lucht. Hierboven vind je de beste airfryers uit de reviews en test van Kieskeurig. Tevens nemen we wat misverstanden weg die er over de airfryer bestaan en op Beste Friteuse Kopen (zie hier boven) vind je nog veel meer tips en informatie over airfryers waaronder bijvoorbeeld ook de beste winkels om een Airfryer goedkoop online te kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.