Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bladblazer: Overzicht beste bladblazers

 

Een overzicht met alle beste bladblazers (hoogste waardering) en een keuzehulp om je beste bladblazer te vinden.


Hou je terras, tuin en straat bladvrij met een goede bladblazer (eventueel met bladzuiger functie). Hier kijken we naar de beste bladblazer uit de test bladblazers.


De beste bladblazer uit een aanbod van vee goede bladblazers

Er zijn veel bladblazers en bladzuigers te koop. Merken als Einhell, Gardena, Makita, McCulloch, Bosch en Ferm maken allemaal goede bladblazers. 

Maar wat is de beste bladblazer? Dat is deels een kwestie van kwaliteit, deels een persoonlijke keuze, want er is een grote variatie aan bladblazers. 

We kijken hier naar de beste bladblazers en geven je daarna tips hoe je uit deze beste bladblazers de voor jou beste bladblazer kunt selecteren.

Hier staan alle beste bladblazers

In het overzicht bladblazers met 5 sterren vind je alle beste bladblazers. Het betreft ruim 30 heel goede bladblazers die de hoogste score hebben gehaald in de test van bladblazers.

Hieronder vind je tips om de voor jou beste bladblazer uit deze toppers te selecteren.

Benzine, stroomsnoer of accu?
In het overzicht met beste bladblazers vind je goede bladblazers op benzine en stroom. 

De benzine bladblazers zijn professioneler (krachtiger). Professionele bladblazers maar over het algemeen ook duurdere bladblazers. Benzine bladblazers zijn de professionele werkpaarden onder de bladblazers / bladzuigers.Vooral professionals gebruiken benzine bladblazers.

Consumenten kiezen meestal voor een elektrische bladblazer. Elektrische bladblazers zijn er met en zonder accu. Ook een accu bladblazer is wat prijziger dan een elektrische bladblazer met een stroomkabel, maar het prijsverschil is niet zo heel groot en dat maakt een accu bladblazer wel het overwegen waard. Je kunt met een accu bladblazer namelijk een stuk beter uit de voeten.

Let bij er bij het kiezen van accu bladblazer wel op dat sommige van deze bladblazers exclusief accu worden verkocht, die moet je er dan natuurlijk nog wel bijbestellen. Dat maakt de bladblazer een stuk duurder, als je de accu er nog los bij moet kopen, Een puntje waar je heel goed op moet letten als je een accu bladblazer koopt.

Bladblazer en bladzuiger
Veel (maar lang niet alle) goede bladblazers hebben naast een blaasfunctie ook een zuigfunctie. In plaats van dat je alle bladeren op een hoop blaast en dan opveegt kunnen deze bladzuigers het blad meteen in een afvalzak opzuigen. Dat is natuurlijk een handige functie die veel werk scheelt. Blazen kunnen deze bladzuigers ook, het zuigen van blad is een extra functie naast het blad blazen.

Het is handig als het opgezogen blad meteen een opvangzak in kan, maar denk in dit geval ook altijd aan de versnipper functie.

Als de bladzuiger /bladblazer ook over een versnipper functie beschikt past er veel meer blad in de zak. Dit is dus een belangrijke functie bij een bladblazer met zuigfunctie. Versnipperd blad neemt vele malen minder ruimte in dan hele bladeren.

Vermogen en blaaskracht van de bladzuiger
Belangrijker dan het vermogen (in watts) van de bladblazer is de blaaskracht (in km/u). Deze blaaskracht geeft aan hoe hard er geblazen wordt. De grens tussen een krachtige en wat minder krachtige bladblazer ligt rond de 250 kilometer per uur. Vanaf 250 km/u kun je ook goed natte bladeren en takjes op een hoop blazen.

Neuswieltje
Als een bladblazer over een  neuswiel beschikt kun je hem onder het blazen of zuigen over de straat rollen. Dat scheelt tillen. Een klein deel van de beste bladblazers beschikt over zo'n neuswieltje. Dit is een handige extra optie als je je beste bladblazer kiest.

Op de rug gedragen
Sommige (heel) zware bladblazers draag je op de rug zodat je niet hoeft te tillen. We hebben het dan vaak wel over professionele bladblazers op benzine. Al zijn er ook elektrische bladblazers en accu bladblazers die op de rug te dragen zijn.

Op al deze mogelijkheden kun je de beste bladblazers (5 sterren) hierboven selecteren. Meer informatie over bladblazers vind je op Beste Bladblazer Kopen. Daar zijn ook de goedkoopste aanbieders te vinden.

Zie ook: Meer beste bladblazers uit de test


Onderwerpen
Kijk hier voor de beste bladblazers uit de beste bladblazer test. Van de beste bladzuiger tot de beste elektrische bladblazer, de beste bladblazer met benzine motor, de beste accu bladblazer, de beste bladblazer elektrisch met accu en andere beste bladblazers uit de bladblazer test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *