Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste benzine bladblazer

De beste benzine bladblazer uit de test en aanbiedingen van meer goede bladblazers met benzine motor. Plus tips om je beste bladblazer op benzine te kopen.

Stiga bladblazer benzine

Stiga bladblazer benzine

De beste benzine bladblazers uit de test

Kijk hier onder voor de beste benzine bladblazer uit de test en voor aanbiedingen van meer goede benzine bladblazers en andere bladblazers.


Toch liever een accu bladblazer of een elektrische bladblazer met snoer? Hieronder vind je alle best geteste bladblazers.
Bladblazer aanbiedingen beste winkels

Hierboven vind je enkele aanbiedingen van benzine bladblazers. Nog meer bladblazer aanbiedingen vind je hier onder. Het betreft alle soorten bladblazers en bladzuigers (bladruimers). Zowel elektrisch als met een benzine motor,Waarom een benzine bladblazer?

Waarom zou je kiezen voor een bladblazer met benzine motor? 


Voordelen benzine bladblazer

Het grote voordeel van een benzine bladblazer is natuurlijk dat het een geheel draadloze bladblazer is. Ook een accu bladblazer is draadloos, maar het nadeel van een accu is dat deze vrij snel leeg raakt waarna je de bladblazer weer langdurig moet opladen. Een benzine bladblazer kun je bijvullen met benzine en meteen weer aan de slag.

Ook is een bladblazer op benzine een professionele bladblazer. Hij is krachtig waardoor je veel sneller en makkelijker grote oppervlakken bladvrij maakt

Nadelen benzine bladblazer

Nadelen van een benzine bladblazer zijn het geluid (z'n bladblazer met benzinemotor maakt best herrie), de uitstoot van de benzinemotor en het onderhoud dat de motor af en toe nodig heeft.

Makita bladblazer benzine

Makita bladblazer benzine
Benzine bladblazer op de rug of in de hand dragen

Een benzine bladblazer is niet alleen krachtiger maar ook zwaarder dan een elektrische bladblazer. Een echt zware motorbladblazer (vaak een professionele bladblazer) kan daarom op de rug gedragen worden. De motor heb je op de rug, waardoor je alleen de steel met zuigmond hoeft vast te houden. Dat is lichter, en je hebt je handen veel meer vrij als je met de bladblazer aan het werk bent.
Beste brandstof voor een benzine bladblazer

De benzine bladblazer mag dan benzine bladblazer heten, de brandstof die gebruik wordt is niet altijd gewone benzine. De brandstof verschilt per benzine blazer. Soms is het gewone E10 benzine, soms is het Euro 98, maak vaak is het een mengsmering (1:40 of 1:50). Er zijn ook diesel bladblazers.

Een benzine bladblazer met viertakt motor (voor gewone benzine) is vaak groter en zwaarder dan een benzine bladblazer met tweetakt motor (voor mengsmering). Wel is een viertakt motor zuiniger, en makkelijker om te vullen.

Stiga bladblazer benzine (rug)


Stiga bladblazer benzine (rug)Verschillen tussen benzine bladblazers

Er zijn meer verschillen waar je op moet letten als je je beste benzine bladblazer kiest.

  • Bij een handgedragen bladblazer is het erg plezierig als de benzinebladblazer over een draagriem beschikt. Vooral als je hem langdurig gebruikt.

  • De blaassnelheid vertelt je hoe krachtig de bladblazer kan blazen. Van een bladblazer benzine mag je een blaassnelheid van meer dan 250 km/u verwachten. Een goede benzinebladblazer kan meestal boven de 300 km /u blazen.

  • Als de blaassnelheid variabel is kun je de motorbladblazer ook wat zachter laten blazen als dat nodig of gewenst is.

  • Naast de blaassnelheid is er ook het luchtvolume. Het luchtvolume geeft aan hoeveel blad en afval er in één keer kan worden verplaatst, en hoe groot / grof dit afval mag zijn. Voor het wegblazen van natte bladeren en snoeiafval is minimaal een luchtvolume van 600 m3/h nodig.

  • Het is een groot voordeel als de benzinebladblazer niet alleen kan blazen maar ook kan zuigen. Als bladzuiger hoef je niet te harken of te vegen.

  • Om te voorkomen dat de opvangzak snel vol raakt kunnen de beste benzine bladblazers / bladzuigers de bladeren versnipperen voordat deze in de zak gaan.

  • Het geluidsniveau van een bladblazer in de hoogste stand loopt heel erg uitéén. Van 90 Db (decibel) tot meer dan 112 Db. Hou er wel rekening mee dat een meer krachtige bladblazer benzine in de hoogste stand vanzelfsprekend meer geluid produceert dan een zwakke benzine bladblazer.
Stihl bladblazer benzine
Stihl bladblazer benzine

De prijs van een bladblazer op benzine

En dan is er natuurlijk nog het verschil in prijs. Een goedkope benzine bladblazer vind je bij de bovenstaande aanbiedingen bladblazer benzine al onder de 130 euro. Zelfs van goede merken als Kibani en Timberpro. Maar dat zijn natuurlijk niet de meest krachtige en meest professionele bladblazers met benzine motor.

Je hebt ook benzinebladblazers van vele honderden euro's, maar gemiddeld ligt de prijs van een benzine bladblazer onder de 200 euro. Kijk bij de benzine bladblazer aanbiedingen voor alle actuele lage prijzen.
Goede benzine bladblazer merken

Lang niet alle fabrikanten van bladblazers hebben een bladblazer met benzine motor in hun aanbod. De meeste bladblazers met motor komen van fabrikanten van professioneel gereedschap en andere krachtige powertools. 

Goede bladblazer fabrikanten die bladblazers op benzine maken zijn Makita, McCulloch, Stiga, Ryobi, Hyundai, Dolmar, Gude, Dunch, Hecht, Stihl, Honda en TimberPro. Het gaat dus inderdaad vooral om fabrikanten van meer professioneel zwaar gereedschap.

In het bovenstaande overzicht met benzine bladblazer aanbiedingen vind je al deze bladblazers met benzine motor.


Onderwerp:
Hier vind je de beste bladblazer op benzine uit de test en aanbiedingen van goede benzine bladblazers. Ook hebben we tips voor bij het kiezen van je beste bladblazer benzine uit de aanbiedingen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Hier in de straat heeft een buurman een benzine bladblazer. Het geluid en de uitstoot is wel een nadeel maar hij heeft zoveel lil in het gebruik van dat ding dat hij de hele straat en steeg er achter bladvrij maakt, dus je hoort niemand van de buren klagen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.