Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste benzine bladblazer test

 

De beste benzine bladblazer uit de test en aanbiedingen van meer goede bladblazers met benzine motor. Plus tips om je beste bladblazer op benzine te kopen.


Stiga bladblazer benzine

Stiga bladblazer benzine

De beste bladblazer benzine uit de test

Kijk hier onder voor de beste benzine bladblazer uit de test en voor aanbiedingen van meer goede benzine bladblazers en andere bladblazers.


Waarom een benzine bladblazer?

Waarom zou je kiezen voor een bladblazer met benzine motor? Het grote voordeel van een benzine bladblazer is natuurlijk dat het een geheel draadloze bladblazer is. Ook een accu bladblazer is draadloos, maar het nadeel van een accu is dat deze vrij snel leeg raakt waarna je de bladblazer weer langdurig moet opladen. Een benzine bladblazer kun je bijvullen met benzine en meteen weer aan de slag.

Ook is een bladblazer op benzine een professionele bladblazer. Hij is krachtig waardoor je veel sneller en makkelijker grote oppervlakken bladvrij maakt

Nadelen van een benzine bladblazer zijn het geluid en het onderhoud dat de motor af en toe nodig heeft.

Makita bladblazer benzine

Makita bladblazer benzine


Benzine bladblazer op de rug of in de hand

Een benzine bladblazer is niet alleen krachtiger maar ook zwaarder dan een elektrische bladblazer. Eeen echt zware bladblazer (vaak een professionele bladblazer) kan daarom op de rug gedragen worden. De motor heb je op de rug, waardoor je alleen de steel met zuigmond hoeft vast te houden. Dat is lichter, en je hebt je handen veel meer vrij als je met de bladblazer aan het werk bent.

Brandstof voor een benzine bladblazer

De benzine bladblazer mag dan benzine bladblazer heten, de brandstof die gebruik wordt is niet altijd gewone benzine. De brandstof verschilt per benzine blazer. Soms is het gewone E10 benzine, soms is het Euro 98, maak vaak is het een mengsmering (1:40 of 1:50). Er zijn ook diesel bladblazers.

Een benzine bladblazer met viertakt motor (voor gewone benzine) is vaak groter en zwaarder dan een benzine bladblazer met tweetakt motor (voor mengsmering). Wel is een viertakt motor zuiniger, en makkelijker om te vullen.

Stiga bladblazer benzine (rug)


Stiga bladblazer benzine (rug)

Meer verschillen tussen benzine bladblazers

Er zijn meer verschillen waar je op moet letten als je je beste benzine bladblazer kiest.

  • Bij een handgedragen bladblazer is het erg plezierig als de benzinebladblazer over een draagriem beschikt. Vooral als je hem langdurig gebruikt.

  • De blaassnelheid vertelt je hoe krachtig de bladblazer kan blazen. Van een bladblazer benzine mag je een blaassnelheid van meer dan 250 km/u verwachten. Een goede benzine bladblazer kan meestal boven de 300 km /u blazen.

  • Als de blaassnelheid variabel is kun je de bladblazer ook wat zachter laten blazen als dat nodig of gewenst is.

  • Naast de blaassnelheid is er ook het luchtvolume. Het luchtvolume geeft aan hoeveel blad en afval er in één keer kan worden verplaatst, en hoe groot / grof dit afval mag zijn. Voor het wegblazen van natte bladeren en snoeiafval is minimaal een luchtvolume van 600 m3/h nodig.

  • Het is een groot voordeel als de bladblazer niet alleen kan blazen maar ook kan zuigen. Als bladzuiger hoef je niet te harken of te vegen.

  • Om te voorkomen dat de opvangzak snel vol raakt kunnen de beste benzine bladblazers / bladzuigers de bladeren versnipperen voordat deze in de zak gaan.

  • Het geluidsniveau van een bladblazer in de hoogste stand loopt heel erg uitéén. Van 90 Db (decibel) tot meer dan 112 Db. Hou er wel rekening mee dat een meer krachtige bladblazer benzine in de hoogste stand vanzelfsprekend meer geluid produceert dan een zwakke benzine bladblazer.
Stihl bladblazer benzine
Stihl bladblazer benzine

De prijs van een bladblazer op benzine

En dan is er natuurlijk nog het verschil in prijs. Een goedkope benzine bladblazer vind je bij de bovenstaande aanbiedingen bladblazer benzine al onder de 130 euro. Zelfs van goede merken als Kibani en Timberpro. Maar dat zijn natuurlijk niet de meest krachtige en meest professionele bladblazers met benzine motor.

Je hebt ook benzine bladblazers van vele honderden euro's, maar gemiddeld ligt de prijs van een benzine bladblazer onder de 200 euro. Kijk bij de benzine bladblazer aanbiedingen voor alle actuele lage prijzen.


Goede benzine bladblazer merken

Lang niet alle fabrikanten van bladblazers hebben een bladblazer met benzine motor in hun aanbod. Goede bladblazer merken die wel bladblazers op benzine maken zijn Makita, McCulloch, Stiga, Ryobi, Hyundai, Dolmar, Gude, Dunch, Hecht, Stihl, Honda en TimberPro. Het gaat dus vooral om fabrikanten van meer professioneel zwaar gereedschap.

In het bovenstaande overzicht met benzine bladblazer aanbiedingen vind je al deze bladblazers op benzine.


Onderwerp:
Hier vind je de beste bladblazer op benzine uit de test en aanbiedingen van goede benzine bladblazers. Ook hebben we tips voor bij het kiezen van je beste bladblazer benzine uit de aanbiedingen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *