Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hapjespannen (sauteerpan)

Redactie     09:16     No comments

Beste hapjespannen test


Een hapjespan (sauteerpan) is een handige pan voor het bereiden van éénpans gerechten en grotere hoeveelheden eten. Maar wat is de beste hapjespan? Hier kijken we naar de beste hapjespannen van dit moment.


Wat is een hapjespan / sauteerpan?

Een hapjespan is een vrij grote pan met een steel en een hoge rand. Door deze hoge rand kun je met een hapjespan grotere hoeveelheden voedsel bakken en deze makkelijk, zonder knoeien, omroeren. Meestal beschikt een hapjespan ook over een deksel zodat je het eten ook kunt laten sudderen.

De beste hapjespannen

Kijk in het overzicht van beste hapjespannen voor de beste pannen van deze soort.  Al deze beste sauteerpannen zijn gewaardeerd met 5 sterren.

Hieronder kijken we naar een aantal van deze beste hapjespannen.

1. BK Easy Basic

De beste hapjespan, met de allerhoogste waardering, is de BK Easy Basic hapjespan. Deze pan kun je zowel op gas, keramisch en elektrisch gebruiken. Ook kan deze beste hapjespan in de oven (tot 160 graden). Deze beste hapjespan heeft een diameter van 28 centimeter.


Beste hapjespan test BK Easy, 28 cm
Hapjespan BK Easy, 28 cm

Een sterk punt van deze beste hapjespan is de teflon coating die de pan tegen aanbakken en aankoeken beschermt. Je kunt er vetarm mee bakken. De hapjespan is voorzien van een veilige koude steel en een doorzichtig deksel. De hapjespan is heel makkelijk schoon te maken (mag ook in de vaatwasser). Ook de warmteverdeling is goed. Wel is deze pan iets zwaarder dan de gemiddelde hapjespan, maar dat heeft alles met de kwaliteit te maken.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor de laagste actuele prijs en andere informatie over deze beste hapjespan.

2. Dagelijkse Kost hapjespan

Dit is de beste hapjespan met handvatten in plaats van een steel. Deze fraaie olijfgroene pan is bekend van de Belgische TV kok Jeroen Meus van het kookprogramma Dagelijkse Kost. De 24 centimeter grote pan kan op alle warmtebronnen, waaronder inductie, en zelfs tot 240 graden in de oven.

Beste hapjespan met handvatten Dagelijkse Kost

Hapjespan met handvatten Dagelijkse Kost

De keramische anti-aanbaklaag is gemaakt van natuurlijke materialen en veilig. Je hoeft nauwelijks vet te gebruiken en de warmteverdeling is prima. Ook is deze beste hapjespan met handvatten snel op temperatuur. Na gebruik kan hij in de vaatwasser en ook afwassen met de hand gaat erg makkelijk. Reinigen met een zachte doek wordt aanbevolen. Pas wel op, de handvatten worden heet.

Kijk voor deze beste hapjespan met oren bij de beste hapjespannen hier boven. Daar vind je de laagste actuele prijs, alle gegevens en ervaringen van gebruikers.

3. BK Easy Induction

De als eerste genoemde beste hapjespan van BK kan ook op inductie, maar deze pan is speciaal voor de inductie-warmtebron ontworpen. Hij kan echter ook op andere warmtebronnen. Bovendien kan de pan in de oven, tot wel 160 graden!


Beste hapjespan inductie test BK Easy

BK Easy hapjespan inductie


Speciaal voor koken op inductie beschikt de BK Easy Induction over een dikke bodem met magnetische laag. De warmteverdeling is zeer egaal. Ook deze beste hapjespan voor inductie beschikt over een glazen deksel en een teflon laag tegen aanbakken en aanbranden. Met een diameter van 24 centimeter is deze hapjespan wel iets kleiner dan de nummer één in de lijst. 

Kijk in het overzicht met beste hapjespannen voor de actuele lage winkelprijs van deze goede hapjespan.


4. Tefal Comfort Grip

Lekker ruim is deze 28 centimeter hapjespan van Tefal. Maar pas op, in tegenstelling tot bovenstaande pannen kan deze Tefal hapjespan niet op inductie worden gebruikt!


Hapjespan Tefal Comfort Grip

Hapjespan Tefal Comfort Grip


Voor andere warmtebronnen (gas, elektrisch, keramisch, halogeen) is dit echter een prima hapjespan die zich door zijn grote en hoogte makkelijk leent voor grote éénpansgerechten, die dan ook nog eens zonder knoeien geroerd kunnen worden.

De dikke sterke Titanium Force aanbaklaag is 100% veilig en vrij van PFOA. Je kunt er zonder boter, olie of ander vet mee bakken. De beroemde thermo-spot van Tefal geeft de optimale temperatuur aan en de rode siliconen handgreep zorgt voor een comfortabele grip. Zowel op de steel, het deksel als via het handvat.

Ook deze beste hapjespan is natuurlijk in het bovenstaande overzicht te vinden.

5. GreenPan Cambridge

Een hapjespan van 28 centimeter die wel geschikt is voor inductie is deze GreenPan Cambridge. Ook op andere warmtebronnen heb je veel plezier van deze mooie ruime hapjespan.

Hapjespan GreenPan Cambridge
Hapjespan GreenPan Cambridge


Dit is absoluut geen goedkope hapjespan, maar wel een hapjespan van zeer hoge kwaliteit. Zo is de keramische anti aanbaklaag bijvoorbeeld versterkt met diamant en daardoor extra duurzaam.  Deze anti kleeflaag kan temperaturen tot 450 graden aan zonder af te bladderen. Ook is het gebruik van een metalen spatel geen probleem in deze hapjespan van hoge kwaliteit.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met beste hapjespannen voor al deze sauteerpannen en meer beste hapjespannen (5 sterren). Je vindt er alle maten, informatie en laagste winkelprijzen.

Zie ook: 

Samenvatting:
Met een goede hapjespan (sauteerpan) kun je heel makkelijk een eenpans gerecht bereiden. Hierboven vind je alle beste hapjespannen. Iedere beste hapjespan uit deze lijst heeft een vijf sterren waardering gekregen. Een aantal van deze beste sauteerpannen wordt hierboven besproken, goede hapjespannen van BK, Dagelijkse Kost, Greenpan en Tefal. Verder vind je hier boven meer pannen uit de test en de beste winkels waar je de beste hapjespannen goedkoop kunt kopen.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.