Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste sauteerpan (hapjespannen)

Wat is de beste sauteerpan of beste hapjespan? Hier alle beste sauteerpannen met speciale aandacht voor 5 van deze beste pannen.

Beste hapjespannen sauteerpan test


Een sauteerpan is een handige pan voor het bereiden van éénpans gerechten en grotere hoeveelheden eten. Maar wat is de beste sauteerpan? Hier kijken we naar de beste sauteerpannen van dit moment.


Wat is een sauteerpan?

Een sauteerpan wordt vaak hapjespan genoemd. Een sauteerpan is een vrij grote pan met een steel en een hoge rand. Door deze hoge rand kun je met een sauteerpan grotere hoeveelheden voedsel bakken en deze makkelijk, zonder knoeien, omroeren. Meestal beschikt een sauteerpan ook over een deksel zodat je het eten ook kunt laten sudderen.

De beste sauteerpannen

Kijk in het overzicht van beste hapjespannen voor de beste pannen van deze soort.  Al deze beste sauteerpannen zijn gewaardeerd met 5 sterren.

Hieronder kijken we naar een aantal van deze beste sauteerpannenpannen.

1. BK Easy Basic sauteerpan

De beste sauteerpan, met de allerhoogste waardering, is de BK Easy Basic hapjespan. Deze BK sauteerpan kun je zowel op gas, keramisch en elektrisch gebruiken. Ook kan deze beste hapjespan in de oven (tot 160 graden). Deze beste sauteerpan heeft een diameter van 28 centimeter.


Beste hapjespan / sauteerpan test BK Easy, 28 cm

Sauteerpan BK Easy, 28 cm


Een sterk punt van deze beste hapjespan is de teflon coating die de pan tegen aanbakken en aankoeken beschermt. Je kunt met deze sauteerpan vetarm bakken. 

De BK sauteerpan is voorzien van een veilige koude steel en een doorzichtig deksel. De hapjespan is heel makkelijk schoon te maken (mag ook in de vaatwasser). Ook de warmteverdeling is goed. Wel is deze pan iets zwaarder dan de gemiddelde sauteerpan, maar dat heeft alles met de kwaliteit te maken.

Kijk in het bovengenoemde overzicht met beste hapjespannen, of bij de productlink, voor de laagste actuele prijs en andere informatie over deze beste sauteerpan van BK.

2. Dagelijkse Kost hapjespan

De Dagelijkse Kost sauteerpan van Jeroen Meus is de beste sauteerpan met handvatten in plaats van een steel. Deze fraaie olijfgroene pan is bekend van de Belgische TV kok Jeroen Meus van het kookprogramma Dagelijkse Kost. 

De 24 centimeter grote sauteerpan kan op alle warmtebronnen, waaronder inductie, en zelfs tot 240 graden in de oven.

Beste hapjespan met handvatten Dagelijkse Kost

Hapjespan met handvatten Dagelijkse Kost sauteerpan (sauteuse)

De keramische anti-aanbaklaag van deze beste hapjespan van Jeroen Meus is gemaakt van natuurlijke materialen en veilig. Je hoeft bij deze Jeroen Meus sauteerpan nauwelijks vet te gebruiken en de warmteverdeling is prima. 

Ook is deze beste hapjespan met handvatten snel op temperatuur. Na gebruik kan hij in de vaatwasser en ook afwassen met de hand gaat erg makkelijk. Reinigen met een zachte doek wordt aanbevolen. Pas wel op, de handvatten worden heet.

Kijk voor deze beste sauteerpan met oren van Jeroen Meus bij de productlink of bij de beste sauteerpannen hier boven. Daar vind je de laagste actuele prijs, alle gegevens en ervaringen van gebruikers van deze Jeroen Meus sauteerpan (sauteuse).

3. BK Easy Induction hapjespan

De als eerste genoemde beste sauteerpan van BK kan ook op inductie, maar deze sauteerpan is speciaal voor de inductie-warmtebron ontworpen. Hij kan echter ook op andere warmtebronnen. Bovendien kan deze sauteerpan in de oven, tot wel 160 graden!


Beste hapjespan inductie test BK Easy

BK Easy sauteerpan inductie


Speciaal voor koken op inductie beschikt de BK Easy Induction over een dikke bodem met magnetische laag. De warmteverdeling is zeer egaal. Ook deze beste hapjespan voor inductie beschikt over een glazen deksel en een teflon laag tegen aanbakken en aanbranden. Met een diameter van 24 centimeter is deze sauteerpan wel iets kleiner dan de nummer één in de lijst. 

Kijk in het overzicht met beste hapjespannen voor de actuele lage winkelprijs van deze goede sauteerpan.


4. Tefal Comfort Grip hapjespan

Lekker ruim is deze 28 centimeter sauteerpan van Tefal. Maar pas op, in tegenstelling tot bovenstaande sauteerpannen kan deze Tefal hapjespan niet op inductie worden gebruikt!


Hapjespan Tefal Comfort Grip

Sauteerpan Tefal Comfort Grip


Voor andere warmtebronnen (gas, elektrisch, keramisch, halogeen) is dit echter een prima sauteerpan die zich door zijn grote en hoogte makkelijk leent voor grote éénpansgerechten, die dan ook nog eens zonder knoeien geroerd kunnen worden.

De dikke sterke Titanium Force aanbaklaag is 100% veilig en vrij van PFOA. Je kunt in deze sauteerpan zonder boter, olie of ander vet bakken. De beroemde thermo-spot van Tefal geeft de optimale temperatuur aan en de rode siliconen handgreep zorgt voor een comfortabele grip. Zowel op de steel, het deksel als via het handvat.

Ook deze beste sauteerpan is natuurlijk in het bovenstaande overzicht te vinden.

5. GreenPan Cambridge sauteerpan

Een sauteerpan van 28 centimeter die wel geschikt is voor inductie is deze GreenPan Cambridge. Ook op andere warmtebronnen heb je veel plezier van deze mooie ruime hapjespan.

Hapjespan GreenPan Cambridge
Sauteerpan GreenPan Cambridge


Dit is absoluut geen goedkope sauteerpan, maar wel een hapjespan van zeer hoge kwaliteit. Zo is de keramische anti aanbaklaag bijvoorbeeld versterkt met diamant en daardoor extra duurzaam.  Deze anti kleeflaag kan temperaturen tot 450 graden aan zonder af te bladderen. Ook is het gebruik van een metalen spatel geen probleem in deze sauteerpan van hoge kwaliteit.

Wat is sauteren?

Je kan veel meer met een sauteerpan dan sauteren alleen. Maar voor sauteren is dit wel de beste pan.Maar wat is sauteren precies?

Sauteren is een techniek van koken waarbij voedsel snel op hoog vuur wordt gebakken in een kleine hoeveelheid olie of vet. Hierdoor blijft de smaak, de textuur en voedingsstoffen behouden.

Bij het sauteren gaat het voedsel (bijvoorbeeld vlees, vis, groente en paddenstoelen) in kleine gelijkmatige delen in de al goed verhitte pan.

Wat is het verschil tussen sauteren en wokken

Bovenstaande manier van koken is gelijk aan wokken, maar er zijn verschillen. 
  • Bij sauteren gebruik je minder olie dan bij wokken.
  • Wokken doe je op hogere temperaturen dan sauteren.
  • Bij wokken draai je daarom het voedsel continue bij sauteren maar af en toe.
  • De randen van een wokpan zijn door dit alles minder hoog dan de randen van een sauteerpan.

Beste sauteerpan merken

Hier boven vind je beschrijvingen van sauteerpannen van de beste sauteerpan fabrikanten Tefal, GreenPan en BK. Andere goede sauteerpan merken zijn Demeyere, Le Creuset, Kitchenaid, Staub, DeBuyer, Ruffoni, Lagostina en Swiss Diamond.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met beste hapjespannen voor al deze sauteerpannen en meer beste hapjespannen (5 sterren). Je vindt er alle maten, informatie en laagste winkelprijzen.

Zie ook: 

Samenvatting:
Met een goede sauteerpan (hapjespan) kun je heel makkelijk een eenpans gerecht bereiden. Hierboven vind je alle beste sauteerpannen. Iedere beste sauteerpan uit deze lijst heeft een vijf sterren waardering gekregen. Een aantal van deze beste sauteerpannen wordt hierboven besproken, goede sauteerpannen van BK, Dagelijkse Kost, Greenpan en Tefal. Verder vind je hier boven meer pannen uit de test en de beste winkels waar je de beste sauteerpannen goedkoop kunt kopen.

Een reactie posten

0 Reacties