Beste hogedrukreiniger: Hogedrukspuit voor terras, auto enz.

De beste hogedrukreiniger uit de test en andere goede hogedrukreinigers en hogedrukspuiten voor terras, auto, enz.

Kärcher hogedrukreiniger test

Met een hogedrukreiniger (hogedrukspuit) kun je heel makkelijk je terras schoonspuiten, maar bijvoorbeeld ook je auto, fiets of tuinmeubelen snel grondig reinigen. Hier kijken naar de beste hogedrukreinigers / beste hogedrukspuiten voor verschillende toepassingen.

Beste hogedrukreinigers uit de test

Hieronder vind je een overzicht van de beste hogedrukreinigers uit de test. Dit overzicht bevat de beste hogedrukreinigers in verschillende prijsklasse en de beste hogedrukreiniger voor een bepaalde toepassing zoals het reinigen van het terras of het wassen van de auto.


Meer beste hogedrukreinigers (5 sterren)

We hebben ook een overzicht met alle hogedruk reinigers die een waardering van 5 sterren hebben gekregen. In dit overzicht kom je hogedrukreinigers tegen van o.a. Bosch, Vonroc, Nilfisk, Powerplus, Eurom, Black+Decker, en natuurlijk van Kärcher, de meest bekende fabrikant van hogedrukreinigers.


Beste hogedrukreiniger kan per gebruik verschillen

Wat is voor jou de beste hogedrukreiniger? Het antwoord op deze vraag is niet voor iedereen hetzelfde. De beste hogedrukreiniger voor iemand die het apparaat professioneel gebruikt is een andere hogedrukreiniger dan voor iemand die er alleen de auto mee wast. 

Daarom kijken we hier naar de beste hogedrukreinigers voor verschillende soorten gebruikers.

Wat voor jou de beste hogedrukreiniger is hangt van diverse factoren af. Ten eerste van de mate van gebruik. Aan een professional die de hogedrukreiniger dagelijks nodig hebt is de allerbeste hogedrukreiniger goed besteedt, maar voor iemand die de hogedrukreiniger af en toe in het weekend pakt is de beste hogedrukreiniger een goede maar voordelige reiniger.

In het overzichten van zowel de beste hogedrukreinigers uit de test als de hogedrukreinigers met de hoogste waardering kom je daarom niet alleen heel goede hogedrukreinigers van vele honderden euro's tegen, maar ook een goede betrouwbare hogedrukreiniger ruim onder de 100 euro.

Kärcher hogedruk reiniger test

Kärcher hogedrukreiniger

Meer goede hogedrukreinigers

Nog veel meer goede hogedrukreinigers zijn te vinden op Beste Hogedrukreiniger Kopen. Daar vind je ook de goedkoopste online aanbieders van deze hogedrukreinigers en meer tips en informatie voor het kopen van de beste hogedrukreiniger tegen een lage prijs.

Tips hogedrukreiniger kiezen

Op het bovenstaande Beste Hogedrukreiniger Kopen vind je ook een handige keuzehulp waarmee je door je wensen aan te vinken de voor jou beste hogedrukreiniger kunt vinden. Hieronder vind je wat tips die je daarbij van pas kunnen komen.

Let bijvoorbeeld  goed op de accessoires die meegeleverd worden. Deze bepalen wat je met de hogedrukreiniger kan.
 • De vuilfrees is een veel meegeleverde accessoire. Hiermee kun je hardnekkig vuil wegspuiten met een geconcentreerde zeer smalle harde straal.
   
 • Met een terrasreiniger (accessoire) kun je beter je terras schoonspuiten. Deze zorgt via 2 tegenovergestelde sproeiers voor een tornado aan water waarmee je snel en spatvrij een terras of muur kunt schoonspuiten.
   
 • Met een rioolslang (wordt incidenteel meegeleverd) kun je een afvoer, regenpijp e.d. doorspuiten. Ook handig voor het reinigen van de dakgoot.

 • Wil je je auto wassen met de hogedrukreiniger? Kies dan voor een hogedrukreiniger met een roterende wasborstel. Hiermee gaat het reinigen van auto's, fietsen en tuinmeubelen een stuk makkelijker en grondiger dan alleen schoonspuiten.

 • In de keuzehulp op Beste Hogedrukreiniger Kopen kun je aanvinken waarvoor je de hogedrukreiniger wil gebruiken (auto, tuinmeubels, terras, metselwerk, zwembad, caravan e.d.) en je krijgt alleen de hogedrukreinigers in je selectie te zien die dat werk goed doen.
Veel verschillen zitten hem ook in de kracht en capaciteit van het apparaat.
 • De kracht waarmee een hogedrukreiniger het water naar buiten spuit wordt in bar weergegeven. Hoe meer bar hoe krachtiger de hogedrukreiniger. Bij meer dan 140 bar heb je te maken met een bovengemiddeld krachtige hogedrukreiniger.
   
 • Niet alle hogedrukreinigers hebben een regelbare waterdruk. Toch is dat een belangrijke functie, want kwetsbare voorwerpen wil je waarschijnlijk niet op volle kracht schoonspuiten.
   
 • Naast de waterdruk heb je ook de wateropbrengst. Dit is de hoeveelheid water die de hogedrukreiniger spuit. Deze wordt uitgedrukt in liters per uur.

 • Er zit best veel verschil in de lengte van de slang van hogedrukreinigers. Dat kan uiteenlopen van slechts een paar meter tot meer dan 10 meter. Wel iets om op te letten, want met een langere slang kun je beter uit de voeten.
Bij de keuzehulp op Beste Hogedrukreiniger Kopen kun je jouw persoonlijk beste hogedrukreiniger tegen de laagste prijs selecteren.

Beste terrasreiniger

Met iedere goede hogedrukreiniger kun je je terras schoonspuiten. Maar het best een terras schoonmaken gaat met een terrasreiniger. Een terrasreiniger is geen specifieke hogedrukreiniger, maar een accessoire die je op de hogedrukspuit zet. 

Koop je een hogedrukreiniger om het terras mee schoon te maken? Let er dan op of er een terrasreiniger als accessoire wordt meegeleverd. Bij de bovenstaande beste hogedrukreinigers kun je dat zien.

Een terrasreiniger zorgt er voor dat de straal van de hogedrukspuit in twee tegenovergestelde stralen wordt verdeeld. Zo ontstaat er een tornado aan water die ideaal is om een groot vlak oppervlak zoals een vloer of een muur te reinigen. De terrasreiniger zorgt voor een groot werkgebied dat je snel en spatvrij kunt schoonmaken met je hogedrukreiniger.

Selecteer in het bovenstaand overzicht met beste hogedrukreinigers uit de test "terrasreiniger" bij de meegeleverde accessoires en je krijgt de beste hogedrukreiniger voor het schoonmaken van je terras.

Andere accessoires

Waarvoor je een hogedrukreiniger goed kunt gebruiken wordt voor een groot deel bepaald door de meegeleverde accessoires. Zo wordt de beste hogedrukreiniger voor het wassen van een auto geleverd met een speciale wasborstel en als je de strijd met hardnekkig vuil wilt aangaan wordt je beste hogedrukspuit met een vuilfrees geleverd. 

Dit zijn de belangrijkste accessoires voor een hogedrukspuit:

TerrasreinigerDeze verdeelt de straal in twee tegenovergestelde stralen. Zie tip beste terrasreiniger hier boven.

Vuilfrees
Een vuilfrees geeft een extra krachtige straal via een draaiende puntstraal. Doordat deze hele dunne straal draait heb je toch een groot spuitoppervlak. Een vuilfrees gebruik je voor hardnekkig vuil (bijvoorbeeld vet) dat je anders niet weggespoten krijgt.

Spuitlans
Een niet draaiende vuilfrees. Met een spuitlans kun je heel gericht spuiten, maar omdat de straal niet roteert heb je een klein werkoppervlak en is de spuitlans alleen geschikt voor precisiewerk. 

Wasborstel
Een speciale borstel die je op de hogedrukspuit zet en waarvan de haren draaien. Ideaal voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de auto of tuinmeubels. Je hebt harde en zachte wasborstels voor de hogedrukreiniger.

Rioolslang
Een slang die je op de hogedrukspuit plaatst waarmee je riolen, regenpijpen en dakgoten kunt schoonspuiten. Ideaal bij verstoppingen.

Waterfilter
Een waterfilter voegt geen mogelijkheden aan de hogedrukreiniger toe maar voorkomt dat deze verstopt raakt. Deze voorziening zit op alle beste hogedrukreinigers.

In het overzicht met beste hogedrukreinigers kun je de gewenste accessoires aanvinken zodat je alleen de voor jou beste hogedrukspuiten overhoudt.

Zie ook: Meer testen hogedrukreinigers.


Foto's: Kärcher

Onderwerp:

Hier vind je de beste hogedrukreinigers en beste hogedrukspuiten uit de test en alle goede hogedrukreinigers die een 5 sterren waardering hebben gekregen. Bij Beste Hogedrukreiniger Kopen vind je de beste winkels om goedkoop een hogedrukreiniger / hogedrukspuit te kopen. Ook geven we hier heel veel tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste hogedrukreiniger / beste hogedrukspuit.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Een hogedrukspuit is geweldig om zelf je auto mee schoon te spuiten! Daar kan geen wasstraat tegen op.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.