Beste kantoorprinter (printer kantoor, MKB of ZZP)

Op zoek naar de beste kantoorprinter? Hier vind je de beste zakelijke printer uit de bedrijfsprinter test en andere goede kantoorprinters voor grote en kleine bedrijven.


 Beste kantoorprinter


Wat is een goede, maar ook betaalbare, printer voor gebruik op kantoor? Hier kijken we naar de beste kantoorprinter voor grote en kleine bedrijven (MKB), en voor ZZP'ers die veel printen. Goede kantoorprinters met veel mogelijkheden, geschikt voor meerdere gebruikers, die hun werk snel, mooi en probleemloos uitvoeren, kortom de beste printers voor kantoor.

De beste kantoorprinters

Hieronder vind je drie overzichten. Het eerste overzicht betreft een lijstje van alle bedrijfsprinters geschikt voor zakelijk gebruik die een waardering van 5 sterren hebben gekregen. Het tweede overzicht betreft een lijstje van alle goede printers die heel goed geschikt zijn voor gebruik op kantoor en de derde link betreft de minder "zware" kantoorprinters, geschikt voor één persoons bedrijfjes (ZZP) of kleine bedrijven (MKB).

 
In alle drie de overzichten kom je zowel laserprinters als inkjetprinters tegen. Laserprinters zijn beter geschikt voor bulkwerk en inkjetprinter zijn beter in het afdrukken van foto's. Maar hierover verderop meer.Eigenschappen van de beste kantoorprinter

Aan een printer voor op kantoor worden andere eisen gesteld dan aan een printer voor thuisgebruik. Hieronder een overzicht van de gewenste eigenschappen van een goede kantoorprinter.

Kom je er niet uit? Dan kun je via de printer keuzehulp hieronder zien wat voor jouw wensen en eisen de beste printers zijn.

printer keuzehulp

Lage printkosten

Wordt er op een kantoor heel veel geprint dan is het belangrijk om de kosten per pagina laag te houden. De inktcartridges van een inkjet printer zijn schrikbarend duur waardoor groot verbruikers meestal kiezen voor een laserprinter voor hun bulkwerk. De kosten per geprinte pagina liggen bij een laserprinter aanmerkelijk lager dan bij een inkjet printer.

In het overzicht met alle goede printers voor kantoor hier boven kun je de gewenste kantoorprinter op verbruikskosten per pagina selecteren (bijvoorbeeld "erg laag").

Goede printkwaliteit

Een ander voordeel is dat een laserprinter zwarte letters veel mooier en scherper afdrukt dan een inkjet printer. Bij brieven is het verschil goed te zien. Ook dit voordeel van een laserprinter is een goede reden om te kiezen voor een laserprinter voor kantoor.

Maar een laserprinter heeft ook een nadeel. Gemiddeld genomen print een laserprinter foto's minder mooi dan een inkjet kantoorprinter. Dit heeft te maken met de verschillende printtechnieken die gebruikt worden. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Veel bedrijven kiezen er voor om voor het grote printwerk (tekst) een laserprinter te gebruiken en voor foto's en ander printwerk een inkjet printer of specifieke fotoprinter als tweede printer aan te schaffen. Dit zijn geen dure printers.

Overigens zijn er ook kantoor laserprinters die foto's boven gemiddeld mooi afdrukken. In het bovenaan genoemde overzicht met alle goede printers voor kantoor kun je goed, zeer goed of uitstekend als fotokwaliteit selecteren.

HP Color Laserjet Pro printer kantoor

HP Color Laserjet Pro printer kantoor

Hoge afdruksnelheid

Voor wie af en toe een paar pagina's uitprint zal de afdruksnelheid niet zo belangrijk zijn. Maar het wordt anders als je lijvige rapporten of stapels facturen print, of als meerdere personen de printer gebruiken. Je wilt niet dat collega's op elkaars printopdrachten moeten wachten. Wordt een bedrijfs printer veelvuldig gebruikt, dan is een printer met hoge afdruksnelheid aan te raden.

Kies bij de bovenstaande goede printers kantoor voor de snelheidsklasse "zeer goed" of "uitstekend" om alleen de snelle kantoorprinters te zien.

Grote papierlade

Als een kantoorprinter intensief gebruikt wordt is een papierlade voor 100 of 150 vel niet aan te raden. Je blijft dan bijvullen en zal regelmatig bij de printer aankomen en constateren dat je printopdracht halverwege is gestopt omdat er papier bijgevuld moet worden.

Kies dan in het overzicht met goede printers kantoor voor een kantoorprinter met een papierbak van bijvoorbeeld 500 vel. Dan kan je even vooruit.

Bij echt grote hoeveelheden is een extra papierlade, met grote capaciteit, aan te raden. Deze plaats je onder de kantoorprinter.

Dubbelzijdige afdrukken

Het papier aan twee kanten bedrukken scheelt je veel papier, staat professioneel en maakt je rapporten en andere documenten een stuk dunner. Een belangrijke optie voor een bedrijfsprinter.

Printen in kleur (indien gewenst)

Omdat veel kantoorprinters vooral voor tekstdocumenten gebruikt worden zijn niet alle printers voor kantoor kleurenprinters. Dat hoeft geen probleem te zijn als er in het netwerk ook een kleurenprinter bevindt, maar als je ervoor kiest om maar één bedrijf printer aan te schaffen is het aan te raden een kleurenprinter te kiezen. Anders kun je nooit een foto of grafiek in een rapport in kleur tonen.

HP Officejet Pro inkjet printer voor kantoor
HP Officejet Pro inkjet printer voor kantoor

Meerdere kleuren toners / cartridges (bij kleurenprinter)

Kies je voor een kleurenprinter op kantoor? Dan kun je op de printkosten besparen door te kiezen voor een printer voor kantoor waarbij de kleuren ieder een eigen toner of inktcartridge hebben. Dit voorkomt dat je de hele kleurencartridge moet vervangen als er één van de kleuren op is.

Scannen en kopiëren (indien gewenst)

Aanschaf van een duur kopieerapparaat is niet meer nodig. Zelfs de meest simpele printers die je koopt zijn vaak een all-in-one (een printer, scanner en kopieerapparaat in één). Maar bij kantoorprinters gaat dat niet altijd op, om dezelfde reden als ze niet altijd in kleur printen. Voor een bulkwerk printer is de kopieerfunctie niet nodig.

Maar als je in je kantoornetwerk nog geen all-in-one printer hebt staan is het wel erg handig om te kiezen voor een goede all-in-one kantoorprinter zodat je meteen een kopieerapparaat op kantoor hebt staan.

Automatische documentinvoer (bij kopiëren en scannen)

Gebruik je de kantoorprinter als kopieerapparaat of scanner? Dan is automatische documentinvoer aan te raden. Dan kun je stapels papier in één keer scannen en kopieeren, en hoef je niet vel voor vel op de scanplaat te leggen.

Dubbelzijdig scannen is ook een optie waarop je bij de bovenstaande goede printers je printer voor kantoor kunt selecteren. Dubbelzijdig scannen is natuurlijk erg handig als je tijdschrift-artikelen of dubbelzijdige rapporten wilt scannen en kopiëren.

Draadloos printen (indien gewenst)

Ook WiFi wordt door lang niet alle kantoorprinters ondersteund, maar draadloos kunnen printen is wel erg handig. Ook al zijn alle computers met het netwerk verbonden, dan kan het handig zijn om via WiFi vanaf een telefoon te kunnen printen. 

Andere mogelijkheden tot draadloos printen zijn Apple Airprint, printen via e-mail en Google Cloud Print (printen via internet). Ook op deze mogelijkheden kun je je gewenste bedrijfsprinter selecteren in bovenstaand overzicht.

Printen in A3 (indien gewenst)

Wil je grotere vellen papier gebruiken dan A4 (namelijk A3), dan heb je een A3 printer op kantoor nodig. Met een A3 printer kun je ook A4 en A5 printen, maar zo'n printer voor kantoor is duurder en natuurlijk groter.

Je kunt bij de bovenstaande printers ook kiezen voor een A3+ printer voor kantoor. A3+ is nog groter dan A3 (32,9 cm bij 48,3 cm), maar minder gangbaar.Beste bedrijfsprinter fabrikanten

Er is maar een beperkt aantal fabrikanten dat printers maakt. Als je een goede printer zoekt kom je daarom vaak bij dezelfde merken uit. Of dat nu een eenvoudige goedkope printer voor thuis is of een geavanceerde zakelijke printer voor kantoor of voor een bedrijf. 

Ook de bekende printerfabrikanten HP, Canon en Brother zijn grote aanbieders van professionele printers. Hieronder de beste zakelijke printer merken.

HP

Geen printerfabrikant biedt zoveel zakelijke printers aan als HP (Hewlett-Packard). Vooral de HP Laserjet laserprinter is als zakelijke printer een begrip, en voor het printen van kleinere hoeveelheden wordt vaak een professionele inkjet printer uit de HP Officejet serie gebruikt.

Een andere echte zakelijke inkjetprinter is de HP PageWide printer die in tegenstelling tot andere inkjetprinters een vaste printkop die zich over de hele breedte van de printer uitstrekt. Bij een HP PageWide printer beweegt de printkop dus niet heen en weer. Zo kunnen heel hoge printsnelheden gehaald worden wat voor snel printen en bulkwerk erg interessant is. De beste zakelijke printers in deze serie vind je in de PageWide Pro serie.

Voor het printen in een groter formaat dan A4 heeft HP de Designjet printers. Dit zijn goede bedrijfsprinters voor bijvoorbeeld technische tekeningen, en ontwerptekeningen van architecten en designers. 

Voor een ZZP of klein kantoor waar snelheid en een hoge printkwaliteit minder belangrijk zijn dan de printkosten is een HP Smart Tank printer interessant gezien de zeer lage kosten per printje. De HP Neverstop printer is een laserprinter variant op de inkjet printer, meer gericht op professioneel gebruik. Ook bij de HP Neverstop laser printer kun je inkt bijvullen. Je hoeft dus geen tonercartridge te vervangen.

Canon

Ook Canon maakt veel zakelijke printers. Bijvoorbeeld de Canon imageRunner serie die bestaat uit multifuctionele kleurenprinters en zwart-wit laserprinters die ook uitblinken als kopieerapparaat.Voor kleinere kantoren en ZZP gebruik vind je dit soort printers in de Canon imageClass die wat eenvoudiger, maar ook goedkoper, zijn.

Breed printen kan met de Canon imagePrograf printers. Dit zijn hun bedrijfsprinters voor professionals als designers, grafische kunstenaars, architecten en marketeers. Je kan er bijvoorbeeld ook posters en grafische kunst in hoge kwaliteit mee uitprinten.

Als zakelijke inkjet printer biedt Canon de Maxify printers en verder zijn er nog de Canon i-Sensys laserprinters die je kan zien als middenklasse kantoorprinters.

Epson

Voor een klein bedrijf, ZZP en thuiskantoor biedt Epson de Epson WorkForce laserprinters en inkjetprinters en vor grotere bedrijven de Epson WorkForce Pro printers. De laatste zijn sneller en bieden meer mogelijkheden maar zijn logischerwijs ook duurder. Voor grafische professionals zijn de Epson SureColor interessant. Hiermee kun je breed printen in een hoge resolutie. Ideaal voor bijvoorbeeld het printen van posters.

Ook in de Epson Stylus Pro serie vind je goede grafische printers voor professioneel gebruik en in de Epson AcuLaser printer vind je goede zakelijke laserprinters. Voor een ZZP of klein kantoor kan een Epson Ecotank printer interessant zijn door de zeer lage printkosten, maar deze inktank printers lenen zich minder voor bulkwerk waarbij in korte tijd veel geprint moet worden.

Brother

Ook Brother behoort tot de beste professionele printer merken met goede laserprinters en inkjetprinters voor bedrijf en kantoor. Voor een klein kantoor, ZZP en kantoor aan huis zijn er de zakelijke laserprinters uit de Brother HL serie. Deze printen echter niet in kleur. Dat is wel het geval bij de wat duurdere professionele multifunctionele laserprinters uit de Brother MFC en Brother DCP serie.

Voor grotere bedrijven behoort Brother ook tot de beste printer makers. Daarvoor hebben ze de Brother Professional printer serie en de Brother Business Smart printer serie met multifucntionele printers / scanners / copiers voor grote afdelingen en bedrijven.

Xerox

Xerox richt zich meer dan bovenstaande fabrikanten op de professionele printer markt. Voor zakelijk printen heeft Xerox de relatief eenvoudige Xerox Phaser serie en de multifunctionele Xerox WorkCenter en Xerox VersaLink printers. Ook de Xerox Altalink bedrijfsprinters bevinden zich in dat segment, maar deze laserprinters beschikken over extra beveiligingen wat ze voor bedrijven met hoge eisen op het gebied van privacy en vertrouwelijke informatie extra geschikt maakt.

De Xerox ColorQube printers zijn goede printers voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, want deze bedrijfsprinters met vaste inkt zijn milieuvriendelijker dan andere laserprinters. De Xerox Nuvera (voor supersnel zwart printen) en de Xerox Iridesse printers (de kleurprinter versie) vormen tenslotte de top van de zakelijke Xerox printers, en zijn ontwikkeld voor grote bedrijven, kantoren en afdelingen.

Lexmark

Lexmark mag zich ook tot de beste bedrijfsprinter merken rekenen met een groot aantal verschillende printers voor zakelijk gebruik, voor heel kleine tot heel grote bedrijven. Je hebt de Lexmark MS printers (zwart/wit printers), de Lexmark CS serie (kleurenprinters), de Lexmark CX bedrijfsprinters (all in one kleurenprinters), de Lexmark C professionele printers (geavanceerde kleuren laserprinters) en de uitgebreide Lexmar Optra serie met zakelijke printers in alle soorten.

En tenslotte biedt Lexmark voor grote bedrijven en afdrukservices de geavanceerde Lexmark Enterprise printers.

Kyocera

Ook Kyocera richt zich met zijn printers en all in ones vooral op de zakelijke printer markt. Ze hebben goede bedrijfsprinters zoals de milieuvriendelijke professionele printers en all in ones uit de Kyocera Ecosys serie, de multifunctionele printers / kopieerapparaten uit de Kyocera TasKalfa serie en de Kyocere PPD serie voor grote bedrijven die veel eisen aan hun printer / copier stellen.

Voor de kleinere bedrijven en kantoren aan huis zijn er de Kyocera FS printers voor in zwart printen tegen lage kosten.

Al deze goede kantoorprinters zijn te vinden bij de onderstaande beste winkels om een printer goedkoop te kopen.Aanbiedingen printers bij de beste winkels

Kijk voor aanbiedingen van printers, zowel voor zakelijk als voor privé gebruik bij de printer aanbiedingen van de beste winkels. Deze aanbiedingen zijn te vinden op Beste Printer Kopen.Meer beste printers uit de test.

Zoek je een ander soort printer, bijvoorbeeld voor thuis. Bij de testen van printers vind je de best geteste printers in alle soorten. Kijk daar voor bijvoorbeeld de beste laserprinter, de beste inkjet printer en de beste fotoprinter, maar ook voor de beste labelprinter, de beste inktank printer en andere beste printers uit de test


Samenvatting:
Hierboven vind je overzichten met de beste printers voor kantoor en alle goede kantoorprinters. Ook geven we tips voor het kiezen en kopen van de voor jou beste bedrijf printer voor kantoor (groot kantoor, MKB kantoor, ZZP of thuiskantoor).  Je vindt er alle eigenschappen van een goede kantoorprinter plus eventuele extra functies die een goede printer voor kantoor kan bieden.

Een reactie posten

0 Reacties