Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laserprinter

 

Kijk hier voor de beste laserprinters uit de test (alle soorten), alle goede laserprinters (hoogste waardering) en een keuzehulp waarmee je uit het groter laserprinter aanbod je beste laserprinter kan selecteren. 

Beste laserprinter Brother


Ben je op zoek naar de beste laserprinter tegen een aantrekkelijke prijs? Hieronder vind je de beste laserprinter uit de test en alle andere beste laserprinters die een 5 sterren waardering hebben gekregen. Ook geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste laserprinter.

De beste laserprinters uit de test

Maar we beginnen met de beste laserprinters uit de test en andere goede laserprinters. Deze vind je hier onder.
 
Laserprinters worden door maar een beperkt aantal fabrikanten gemaakt. Goede laserprinters komen van HP, Canon, Brother, Kyocera, Lexmark en Pantum.


All in one laserprinter Canon

All in one laserprinter Canon


De beste laserprinter kiezen

Als je je beste laserprinter kiest zal je een aantal keuzes moeten maken. Wil je in kleur printen? Wil je je laserprinter ook als zelfstandig kopieerapparaat kunnen gebruiken? Wil je via WiFi of Airprint draadloos printen? Maar ook of je met je laserprinter automatisch dubbelzijdig wil kunnen printen, of je een automatische documenteninvoer voor scannen en kopiëren wil en of je aparte toners voor verschillende kleuren inkt wil. 

Hieronder kijken we naar deze keuzes. Via het bovenstaande overzicht met alle beste laserprinters kun je onderstaande functies aangeven. Je ziet dan alleen de laserprinters die aan die eisen voldoen en kan zo makkelijk de voor jou beste laserprinter vinden.

Je laserprinter als kopieerapparaat gebruiken

Scannen en kopiëren, dat kan met een all in one laserprinters. Bij de laserprinters is het aandeel aan all in one printers minder groot dan bij de inkjets (waar bijna alle printers een all in one zijn). Laserprinters worden vooral door bedrijven gebruikt, en die hebben niet altijd behoefte aan een scan en kopieerfunctie omdat ze al elders in het gebouw een goede all-on-one of een specifiek kopieerapparaat hebben staan.

Maar heb je nog geen kopieerapparaat in huis? Dan is een laserprinter met kopieerfunctie absoluut aan te raden. 

Wil je de all in one laserprinter serieus als kopieerapparaat gaan gebruiken, dan is je beste laserprinter een all in one laserprinter met automatische documenteninvoer. Deze kan namelijk hele stapels papier scannen en kopiëren. De beste van deze all in one laserprinters kunnen zelfs dubbelzijdig scannen. Erg handig want te scannen documenten zijn vaak aan twee kanten bedrukt en je krijgt dan ook een dubbelzijdige kopie.


Dubbelzijdig printen

Voor dat laatste moet je laserprinter natuurlijk wel automatisch dubbelzijdig kunnen printen. Deze functie is hoe dan ook handig want niet alleen scheelt dubbelzijdig printen veel papier, je krijgt ook veel minder rapporten en documenten. En dubbelzijdig geprinte brieven en documenten staan veel professioneler dan documenten die maar aan één kant zijn bedrukt.Printen in kleur met een laserprinter

Een laserprinter blinkt vooral uit in het printen van zwarte teksten. Maar je wilt je documenten en rapporten vast ook wel eens voorzien van kleurenfoto's en grafieken en tabellen in kleur. Of een bedrijfslogo in kleur bovenaan een brief afdrukken. In dat geval het je een kleurenlaserprinter nodig. Dat geldt ook voor het in kleur kopiëren.

Wat voor de all in one laserprinter geldt dat geldt nog sterker voor de kleurenlaserprinter. Het percentage printer dat in kleur kan printen is veel minder groot bij laserprinters. Waar bijna alle inkjet printer in kleur printen is dat bij laserprinters nog niet bij de helft van de printers het geval. 

Let bij het kiezen van je beste printer dus goed op of deze wel in kleur kan printen als je een kleurenlaserprinter wil aanschaffen. De beste kleurenlaserprinters vind je hier onder.


HP laserprinter voor zakelijk gebruik


HP laserprinter voor zakelijk gebruik


Afdruksnelheid laserprinter


Er word vaak voor een laserprinter gekozen om de geschiktheid voor het printen van bulkwerk. Een goede laserprinter kan snel printen en heeft veel lagere kosten per printje dan een inkjetprinter. Maar bij laserprinters zijn wel grote verschillen in de printsnelheid.

Let er bij het vergelijken van de printsnelheid wel op dat er een groot verschil is in de printsnelheid in kleur en in zwart.

Bij het printen in zwart haalt geldt een printer die meer dan 25 pagina's per minuut print als snel. Maar een echt snelle laserprinter kan wel meer dan 40 pagina's per minuut printen.

Wordt er in kleur geprint, dan heb je bij meer dan 25 pagina's per minuut een heel snelle printer te pakken.


A3 laserprinters

Laserprinters die in het dubbel zo grote A3 formaat kunnen printen zijn vrij zeldzaam en deze vallen in de categorie grote zakelijke printers. A3 laserprinters kun je onder andere vinden in de HP Laserjet Enterprise serie. De prijzen van deze letterlijk grote laserprinters lopen uiteen van iets meer dan 1.000 euro tot vele duizenden euro's voor professionele all in one kantoorprinters.

Foto bovenaan: Brother laserprinter

Samenvatting:
Hierboven vind je de beste laserprinter uit de test en andere goede laserprinters (5 sterren). Je vindt er ook de beste winkels om de beste laserprinters goedkoop te kopen en we geven tips voor bij het kiezen van je beste laserprinter.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.