Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laserprinter test

Gebruik je je printer om veel tekstdocumenten uit te printen? Dan is een laserprinter voor jou de beste printer. De kosten per printje liggen dan bij een laserprinter namelijk veel lager dan bij een inkjetprinter. Bovendien zijn eenvoudige laserprinters tegenwoordig ook heel goedkoop en zijn er ook heel goede all-in-one laserprinters.

Hier kijken we naar de beste laserprinters uit vergelijkende testen en geven we informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste laserprinter.

Uitslagen testen van laserprinters

Laten we eerst kijken naar de vergelijkende testen van laserprinter. Wat zijn de beste laserprinters uit deze tests? De onderstaande vergelijkende laserprinter tests hebben we gevonden.


Zie ook:


Kies de voor jou beste laserprinter

Wat is voor jou de beste laserprinter? Wat voor eisen stel jij aan je nieuwe printer? Wil je er ook mee kunnen scannen en kopiëren? Wil je in kleur kunnen printen? Wil je niet alleen dubbelzijdig kunnen printen maar ook dubbelzijdig kunnen scannen? Wil je via mail kunnen printen of je laserprinter in combinatie met een chromebook gebruiken?

Iedereen stelt andere eisen aan zijn printer en daarom is de beste laserprinter voor de één niet de beste laserprinter voor de ander.

Wil je weten wat voor jou de beste laserprinters zijn? Gebruik dan de Printer Keuzehulp die je kunt vinden op Beste Printer Kopen. Bij deze Printer Keuzehulp hoef je alleen je wensen en eisen aan te vinken en je krijgt een overzicht met de voor jou beste printers die je op prijs kunt sorteren.

Je vindt er alle soorten printers, maar één van de vele selectiemogelijkheden die je hebt is die van een laserprinter. Zo vind je makkelijk de voor jou beste laserprinter tegen de laagste prijs.

Ook de goedkoopste aanbieders van de beste laserprinters en andere goede printers zijn op Beste Printer Kopen te vinden.

Wanneer kies je voor een laserprinter?

Een laserprinter is voor jou de beste printer (en de goedkoopste printer) als je hem gebruikt om veel tekst te printen. Een laserprinter is wat duurder in aanschaf dan een inkjetprinter, maar de meerprijs van de laserprinter verdien je snel terug door de veel lagere kosten voor de inkt.

Qua kwaliteit is de laserprinter vooral voor bulkwerk goed geschikt. Een laserprinter heeft niet alleen lagere kosten per print, zo'n printer is ook sneller. Gebruik je de printer ook als kopieerapparaat? En kopieer je dan hele stapels papier? Dan is een (all in one) laserprinter ook zeer geschikt.

Het enige waarop de laserprinter tekort schiet ten opzichte van een inkjet is de kwaliteit van geprinte foto's. De printkwaliteit van foto's is bij een gemiddelde inkjet beter dan bij een gemiddelde laserprinter. Gebruik je de printer vooral voor het printen van foto's? Overweeg dan een inkjet printer.

De laserprinter als netwerkprinter

De laserprinter is dus heel geschikt als er veel geprint moet worden. Dat maakt een laserprinter erg interessant om deze printer met meerdere mensen te gebruiken. De laserprinter is daarom vrijwel altijd ook een netwerkprinter.

Gebruik je de printer op een draadloos netwerk, en staat de printer niet in de directe buurt van een router of andere netwerkaansluiting? Kies dan voor een laserprinter met WiFi. De meeste laserprinters ondersteunen inmiddels WiFi, maar er zijn nog steeds uitzonderingen.

Ook Google Cloud Print, dat vooral door chromebooks wordt gebruikt, wordt niet door alle printers ondersteund. Let daarom in de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp op deze functie. Hetzelfde geldt voor Apple AirPrint of het printen via e-mail als je dat wilt gebruiken.

Dubbelzijdig afdrukken, scannen en kopiëren

Dubbelzijdig afdrukken wordt door de meeste laserprinters ondersteund, maar er zijn uitzonderingen. Dubbelzijdig scannen en kopiëren is ook reuze handig als je de printer ook als kopieerapparaat gebruikt, maar deze mogelijkheid wordt door maar één op de drie laserprinters geboden. In de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp kun je ze selecteren.

A3 printers

De meeste printers zijn gemaakt om 44 te printen. Er zijn echter ook laserprinters die het grotere A3 formaat aankunnen. Deze bredere laserprinters worden vooral zakelijk gebruikt.

Wat is een snelle laserprinter?

De gemiddelde laserprinter print in zwart met een snelheid tussen de 10 en 24 pagina's per minuut, zowel in kleur als in zwart. Een snelle laserprinter zit daar dus boven. De snelste lasers halen met zwart/wit prints een snelheid van meer dan 40 pagina's per minuut. Enkele halen deze snelheid zelfs in kleur. In de Laserprinter Keuzehulp kun je deze snelheden aanvinken.

Aantal toners

Een inkjet printer gebruikt inktcartridges, bij een laserprinter zit de inkt in een toner. Een toner is een stuk duurder maar print heel veel meer, waardoor een laserprinter uiteindelijk veel goedkoper print. Een laserprinter die alleen in zwart print heeft maar één toner nodig (met zwarte inkt). Kleurenlaserprinters gebruiken meerdere toners. Meestal zijn dat er vier voor de basiskleuren. Als er een kleur op is hoef je alleen die toner te vervangen. Meer kleuren inkt, zoals bij een inkjet-fotoprinter, komt bij een laserprinter niet voor.

Wat kost printen met een laserprinter?

Naast de aanschafprijs van de printer heb je ook te maken met de gebruikskosten. Bij een printer bestaan deze kosten voornamelijk uit de kosten voor inkt. Deze printkosten liggen bij een laserprinter lager dan bij een inkjet, maar ook tussen laserprinters zitten veel verschillen in kosten voor de inkt. De prijs van de inkt-toners en de hoeveelheid inkt die tijdens het printen wordt gebruikt bepaalt deze kosten.

In de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp kun je de kosten van iedere printer zien. Deze kun je per gespecificeerd zien, maar om een snelle selectie mogelijk te maken kun je ook selecteren op lage, gemiddelde, hoge of zeer hoge printkosten.

Gebruikerservaringen met de laserprinters

Van iedere printer kun je de ervaringen van gebruikers opvragen bij de Laserprinter Keuzehulp. Ook kun je tijdens je selecties waarderingen m.b.t. het gebruiksgemak, installatiegemak en printkwaliteit laten meenemen.

Kortom alle informatie om de voor jou beste laserprinter te vinden is aanwezig in deze keuzehulp. Of maak gebruik van bovenaan genoemde testen om de beste laserprinters volgens de experts te bekijken.

Laserprinter Brother

Brother laserprinter


Onderwerpen:
Hier boven vind je de beste laserprinter uit de test. Het betreft meerdere beste laserprinters uit meerdere vergelijkende testen. Op Beste Printer Kopen vind je alle informatie om goedkoop een goede laserprinter te kopen zoals de goedkoopste online winkels. de laserprinter top 10 en een printer keuzehulp waarmee je je beste laserprinter zelf kunt vinden. 

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.