Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laserprinter test

Draai je heel veel tekstdocumenten uit? Dan is een laserprinter voor jou de beste printer. De kosten per printje liggen dan bij een laserprinter namelijk veel lager dan bij een inkjetprinter. Bovendien zijn eenvoudige laserprinters tegenwoordig ook heel goedkoop en zijn er ook heel goede all-in-one laserprinters. Hier kijken we naar de beste laserprinters uit vergelijkende testen en geven we informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste laserprinter.

Uitslagen testen van laserprinters

Laten we eerst kijken naar de vergelijkende testen van laserprinter. De onderstaande tests hebben we gevonden. Deze zijn gesorteerd op datum.


Zie ook:


Kies de voor jou beste laserprinter

Wat voor eisen stel jij aan je nieuwe laserprinter? Wil je er ook mee kunnen scannen en kopiëren? Wil je in kleur kunnen printen? Wil je niet alleen dubbelzijdig kunnen printen maar ook dubbelzijdig kunnen scannen? Wil je via mail kunnen printen of je laserprinter in combinatie met een chromebook gebruiken? Iedereen stelt andere eisen aan zijn printer en daarom is de beste laserprinter voor de één niet de beste laserprinter voor de ander.

Wil je weten wat voor jou de beste laserprinters zijn? Gebruik dan de Laserprinter Keuzehulp. Daarbij hoef je alleen je wensen en eisen aan te vinken en je krijgt een overzicht met de voor jou beste printers die je op prijs kunt sorteren. Zo vind je makkelijk de voor jou beste laserprinter tegen de laagste prijs.

Wanneer kies je voor een laserprinter?

Een laserprinter presteert het beste (en goedkoopst) als je hem gebruikt om veel tekst te printen. Een laserprinter is wat duurder dan een inkjet, maar die meerprijs verdien je snel terug door de veel lagere kosten voor inkt. De laserprinter is vooral voor bulkwerk goed geschikt. Hij heeft niet alleen lagere kosten per print, hij is ook sneller. Gebruik je printer ook als kopieerapparaat, en kopieer je dan hele stapels papier? Dan is een laserprinter ook zeer geschikt.

Het enige waarop de laserprinter tekort schiet ten opzichte van een inkjet is de kwaliteit van geprinte foto's. Die is bij een inkjet beter.

De laserprinter als netwerkprinter

De laserprinter is heel geschikt als er veel geprint moet worden. Dat met hem erg interessant om deze printer met meerdere mensen te gebruiken. De laserprinter is daarom vrijwel altijd ook een netwerkprinter. Gebruik je de printer op een draadloos netwerk, en staat de printer niet in de directe buurt van een router of andere netwerkaansluiting? Kies dan voor een laserprinter met WiFi. De meeste laserprinters ondersteunen WiFi, maar er zijn uitzonderingen.

Ook Google Cloud Print, dat vooral door chromebooks wordt gebruikt, wordt niet door alle printers ondersteund. Let daarom in de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp op deze functie. Hetzelfde geldt voor Apple AirPrint of het printen via e-mail als je dat wilt gebruiken.

Dubbelzijdig afdrukken, scannen en kopiëren

Dubbelzijdig afdrukken wordt door de meeste laserprinters ondersteund, maar er zijn uitzonderingen. Dubbelzijdig scannen en kopiëren is ook reuze handig als je de printer ook als kopieerapparaat gebruikt, maar deze mogelijkheid wordt door maar één op de drie laserprinters geboden. In de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp kun je ze selecteren.

A3 printers

De meeste printers zijn gemaakt om 44 te printen. Er zijn echter ook laserprinters die het grotere A3 formaat aankunnen. Deze bredere laserprinters worden vooral zakelijk gebruikt.

Wat is een snelle laserprinter?

De gemiddelde laserprinter print in zwart met een snelheid tussen de 10 en 24 pagina's per minuut, zowel in kleur als in zwart. Een snelle laserprinter zit daar dus boven. De snelste lasers halen met zwart/wit prints een snelheid van meer dan 40 pagina's per minuut. Enkele halen deze snelheid zelfs in kleur. In de Laserprinter Keuzehulp kun je deze snelheden aanvinken.

Aantal toners

Een inkjet printer gebruikt inktcartridges, bij een laserprinter zit de inkt in een toner. Een toner is een stuk duurder maar print heel veel meer, waardoor een laserprinter uiteindelijk veel goedkoper print. Een laserprinter die alleen in zwart print heeft maar één toner nodig (met zwarte inkt). Kleurenlaserprinters gebruiken meerdere toners. Meestal zijn dat er vier voor de basiskleuren. Als er een kleur op is hoef je alleen die toner te vervangen. Meer kleuren inkt, zoals bij een inkjet-fotoprinter, komt bij een laserprinter niet voor.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.