Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste laserprinter test

De beste laserprinters uit de test en tips en een keuzehulp om je beste laserprinter te vinden en goedkoop te kopen.

Beste laserprinter Brother

Gebruik je je printer om veel tekstdocumenten uit te printen? Dan is een laserprinter voor jou de beste printer. De kosten per printje liggen dan bij een laserprinter namelijk veel lager dan bij een inkjetprinter.

Bovendien zijn eenvoudige laserprinters tegenwoordig ook heel goedkoop en zijn er ook heel goede all-in-one laserprinters.

Hier kijken we naar de beste laserprinters uit vergelijkende testen en geven we informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste laserprinter.
Beste laserprinters uit de test

Laten we eerst kijken naar de vergelijkende testen van laserprinter. Wat zijn de beste laserprinters uit deze tests? De onderstaande vergelijkende laserprinter tests hebben we gevonden.


Zie ook:Kies de voor jou beste laserprinter

Wat is voor jou de beste laserprinter? Wat voor eisen stel jij aan je nieuwe printer? Wil je er ook mee kunnen scannen en kopiëren? Wil je in kleur kunnen printen? Wil je niet alleen dubbelzijdig kunnen printen maar ook dubbelzijdig kunnen scannen? Wil je via mail kunnen printen of je laserprinter in combinatie met een chromebook gebruiken?

Iedereen stelt andere eisen aan zijn printer en daarom is de beste laserprinter voor de één niet de beste laserprinter voor de ander.

Wil je weten wat voor jou de beste laserprinters zijn? Gebruik dan de Printer Keuzehulp die je kunt vinden op Beste Printer Kopen. Bij deze Printer Keuzehulp hoef je alleen je wensen en eisen aan te vinken en je krijgt een overzicht met de voor jou beste printers die je op prijs kunt sorteren.

Je vindt er alle soorten printers, maar één van de vele selectiemogelijkheden die je hebt is die van een laserprinter. Zo vind je makkelijk de voor jou beste laserprinter tegen de laagste prijs.

Ook de aanbiedingen van de goedkoopste aanbieders van de beste laserprinters en andere goede printers zijn op Beste Printer Kopen te vinden.


Laserprinter Brother

Brother laserprinterWanneer kies je voor een laserprinter?

Een laserprinter is voor jou de beste printer (en de goedkoopste printer) als je hem gebruikt om veel tekst te printen. Een laserprinter is wat duurder in aanschaf dan een inkjetprinter, maar de meerprijs van de laserprinter verdien je snel terug door de veel lagere kosten voor de inkt.

Qua kwaliteit is de laserprinter vooral voor bulkwerk goed geschikt. Een laserprinter heeft niet alleen lagere kosten per print, zo'n printer is ook sneller. Gebruik je de printer ook als kopieerapparaat? En kopieer je dan hele stapels papier? Dan is een (all in one) laserprinter ook zeer geschikt.


Een laser printer is voor jou de beste printer...
 • Als je vooral in zwart print
 • Als je vooral tekst print en weinig foto's print
 • Als je veel bulkwerk print en snel wilt printen
 • Als je heel veel print
 • Als je met een meerdere mensen een printer deelt
 • Als je zakelijke correspondentie print

Het enige waarop de laserprinter tekort schiet ten opzichte van een inkjet is de kwaliteit van geprinte foto's. De printkwaliteit van foto's is bij een gemiddelde inkjet beter dan bij een gemiddelde laserprinter. Gebruik je de printer vooral voor het printen van foto's? Overweeg dan een inkjet printer.De laserprinter als netwerkprinter

De laserprinter is dus heel geschikt als er veel geprint moet worden. Dat maakt een laserprinter erg interessant om deze printer met meerdere mensen te gebruiken. De laserprinter is daarom vrijwel altijd ook een netwerkprinter.

Gebruik je de printer op een draadloos netwerk, en staat de printer niet in de directe buurt van een router of andere netwerkaansluiting? Kies dan voor een laserprinter met WiFi. De meeste laserprinters ondersteunen inmiddels WiFi, maar er zijn nog steeds uitzonderingen.

Ook Google Cloud Print, dat vooral door chromebooks wordt gebruikt, wordt niet door alle printers ondersteund. Let daarom in de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp op deze functie. Hetzelfde geldt voor Apple AirPrint of het printen via e-mail als je dat wilt gebruiken.
Met de laserprinter in kleur printen

Bij de inkjet printers zijn bijna alle printers een kleurenprinter. Maar bij de laserprinters is dat een ander verhaal. Er zijn meer laserprinters die alleen in zwart kunnen printen dan kleurenlaserprinters.


HP Color laserprinter kleur

HP Color laserprinter kleurDoordat de prijs van een kleurenlaserprinter hoger ligt en een laserprinter minder geschikt is voor het printen van foto's in kleur wordt er vaak gekozen voor een inkjetprinter als er in kleur geprint moet worden. Bovendien wordt een laserprinter vaak gebruikt voor het printen van zakelijke brieven of rapporten waarvoor printen in kleur niet nodig is.

Een laserprinter blinkt vooral uit in het printen van zwarte teksten. Zwarte letters zijn bij een  goede laserprinter veel mooier dan bij een inkjet. Maar je wilt je documenten en rapporten vast ook wel eens voorzien van kleurenfoto's en grafieken en tabellen in kleur. Of je wilt een bedrijfslogo in kleur bovenaan een brief afdrukken. 

In dat geval het je een kleurenlaserprinter nodig. Dat geldt ook voor het in kleur kopiëren met een all in one laserprinter..

Wat voor de all in one laserprinter geldt dat geldt nog sterker voor de kleurenlaserprinter. Het percentage all in one printers dat in kleur kan printen is veel minder groot bij laserprinters. Waar bijna alle inkjet printer in kleur printen is dat bij laserprinters nog niet bij de helft van de printers het geval. 

Let bij het kiezen van je beste printer dus goed op of deze wel in kleur kan printen als je een kleurenlaserprinter wil aanschaffen. De beste kleurenlaserprinters vind je bij de test boven.Dubbelzijdig afdrukken, scannen en kopiëren met een laserprinter

Dubbelzijdig afdrukken wordt door de meeste laserprinters ondersteund, maar er zijn uitzonderingen. Dubbelzijdig scannen en kopiëren is ook reuze handig als je de printer ook als kopieerapparaat gebruikt, maar deze mogelijkheid wordt door maar één op de drie laserprinters geboden. 

Een lazerprinter waarmee je naast printen ook kunt scannen en kopiëren wordt alle in one laserprinter genoemd. In de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp kun je deze all in one laserprinters selecteren.

Je laserprinter als kopieerapparaat gebruiken

Bij de laserprinters is het aandeel aan all in one printers dus veel minder groot dan bij de inkjets (waar bijna alle printers een all in one zijn). Laserprinters worden vooral door bedrijven gebruikt, en die hebben niet altijd behoefte aan een scan en kopieerfunctie omdat ze al elders in het gebouw een goede all-on-one of een specifiek kopieerapparaat hebben staan.

Maar heb je nog geen kopieerapparaat in huis? Dan is een laserprinter met kopieerfunctie absoluut aan te raden. 

Wil je de all in one laserprinter serieus als kopieerapparaat gaan gebruiken, dan is je beste laserprinter een all in one laserprinter met automatische documenteninvoer. Deze kan namelijk hele stapels papier scannen en kopiëren. De beste van deze all in one laserprinters kunnen zelfs dubbelzijdig scannen. Erg handig want te scannen documenten zijn vaak aan twee kanten bedrukt en je krijgt dan ook een dubbelzijdige kopie.A3 laserprinter

De meeste printers zijn gemaakt om 44 te printen. Er zijn echter ook laserprinters die het grotere A3 formaat aankunnen. 

Laserprinters die in het dubbel zo grote A3 formaat kunnen printen zijn echter vrij zeldzaam en deze vallen in de categorie grote zakelijke printers. A3 laserprinters kun je onder andere vinden in de HP Laserjet Enterprise serie. De prijzen van deze letterlijk grote laserprinters lopen uiteen van iets meer dan 1.000 euro tot vele duizenden euro's voor professionele all in one kantoorprinters.

Bovenaan vind je ook de beste laserprinter voor A3 prints uit de test.
Wat is een snelle laserprinter?

Er word vaak voor een laserprinter gekozen om de geschiktheid voor het printen van bulkwerk. Een goede laserprinter kan snel printen en heeft veel lagere kosten per printje dan een inkjetprinter. Maar bij laserprinters zijn wel grote verschillen in de printsnelheid.

Let er bij het vergelijken van de printsnelheid wel op dat er een groot verschil is in de printsnelheid in kleur en in zwart.

De gemiddelde laserprinter print in zwart met een snelheid tussen de 10 en 24 pagina's per minuut, zowel in kleur als in zwart. Een snelle laserprinter zit daar dus boven. De snelste laserprinters halen met zwart/wit prints een snelheid van meer dan 40 pagina's per minuut. Enkele halen deze snelheid zelfs in kleur. In de Laserprinter Keuzehulp kun je deze snelheden aanvinken.

Wordt er in kleur geprint, dan heb je bij meer dan 25 pagina's per minuut een heel snelle printer te pakken.
Het aantal toners

Een inkjet printer gebruikt inktcartridges, bij een laserprinter zit de inkt in een toner. Een toner is een stuk duurder maar print heel veel meer, waardoor een laserprinter uiteindelijk veel goedkoper print. 

Een laserprinter die alleen in zwart print heeft maar één toner nodig (met zwarte inkt). Kleurenlaserprinters gebruiken meerdere toners. Meestal zijn dat er vier voor de basiskleuren. Als er een kleur op is hoef je alleen die toner te vervangen. Meer kleuren inkt, zoals bij een inkjet-fotoprinter, komt bij een laserprinter niet voor.
Wat kost printen met een laserprinter?

Naast de aanschafprijs van de printer heb je ook te maken met de gebruikskosten. Bij een printer bestaan deze kosten voornamelijk uit de kosten voor inkt. Deze printkosten liggen bij een laserprinter lager dan bij een inkjet, maar ook tussen laserprinters zitten veel verschillen in kosten voor de inkt. De prijs van de inkt-toners en de hoeveelheid inkt die tijdens het printen wordt gebruikt bepaalt deze kosten.

In de bovenstaande Laserprinter Keuzehulp kun je de kosten van iedere printer zien. Deze kun je per gespecificeerd zien, maar om een snelle selectie mogelijk te maken kun je ook selecteren op lage, gemiddelde, hoge of zeer hoge printkosten.

Kyocera all in one laserprinter kantoor

Kyocera all in one laserprinter kantoorBeste laserprinter fabrikanten

Het aantal fabrikanten dat laserprinters maakt is heel erg beperkt. Bekende fabrikanten van goede laserprinters zijn HP, Canon, Brother, Lexmark en Kyocera. Minder bekend zijn de laserprinters van Pantum, G&G en Xerox.

In het bovenaan genoemde Beste Laserprinter Kopen vind je de aanbiedingen van de beste winkels om al deze laserprinters goedkoop online te kopen. In het laserprinter test overzicht kun je zien welke printers er als beste laserprinter zijn getest.

Gebruikerservaringen met de laserprinters

Van iedere printer kun je de ervaringen van gebruikers opvragen bij de Laserprinter Keuzehulp. Ook kun je tijdens je selecties waarderingen m.b.t. het gebruiksgemak, installatiegemak en printkwaliteit laten meenemen.

Kortom alle informatie om de voor jou beste laserprinter te vinden is aanwezig in deze keuzehulp. Of maak gebruik van bovenaan genoemde testen om de beste laserprinters volgens de experts te bekijken.Onderwerpen:
Hier boven vind je de beste laserprinter uit de test. Het betreft meerdere beste laserprinters uit meerdere vergelijkende testen. Op Beste Printer Kopen vind je alle informatie om goedkoop een goede laserprinter te kopen zoals de goedkoopste online winkels. de laserprinter top 10 en een printer keuzehulp waarmee je je beste laserprinter zelf kunt vinden. 

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ik had het helemaal gehad met iedere keer dure inktcartridges te kopen voor mijn inkjet printer. Daarom heb ik deze deur deur uit gedaan en vervangen door een goedkope laserprinter. Wist je dat je een goedkope laserprinter al onder de 100 euro koopt? Dat is niet veel duurder dan een inkjet en met veel lagere printkosten. Ik heb zelf gekozen voor een goedkope laserprinter van Brother.

  Deze printer kan alleen in zwart printen en kan niet scannen en kopiëren. Dat vind ik niet erg want ik print alleen documenten en teksten en als ik iets wil scannen of kopiëren maak ik wel een foto met mijn smartphone en print die op mijn laserprinter. Nu ben ik geen vermogen aan inkt meer kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HP heeft een kleine laserprinter die onder de 100 euro verkocht wordt. Deze goedkope HP Laserjet ziet er op het oog uit als een inkjetprinter, maar is dus een laserprinter met de voordelen van een laserprinter zoals lage printkosten. De nadelen zijn dat deze goedkope laserprinter voor thuis alleen in zwart print en dat het geen all in one is. Maar als je alleen goedkoop wil printen is dit een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.