Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste pistonmachine test (halfautomatische espressomachine / piston koffiemachine)

 

Informatie over de beste pistonmachine uit de test en andere goede piston koffiemachines.

piston beste pistonmachine test


Je hebt verschillende soorten koffiemachines. Dit keer kijken we naar de beste piston machine (ook wel halfautomatische koffiemachine, piston apparaat of piston koffiemachine genoemd). We vertellen wat een goede pistonmachine in houdt, wat de beste pistonmachines uit de test zijn en waar je goedkoop een goede pistonmachine koopt.

Beste pistonmachines


Hieronder vind je beste pistonmachines uit de test. De beste pistonmachine voor de fanatieke koffie liefhebber, maar ook de beste piston machine voor wie een betaalbare piston espressomachine zoekt.


Tevens hebben we hierboven een overzicht met alle andere goede pistonmachines die een 5 sterren notering hebben gehaald. Het betreft de beste piston machines van onder andere Sage, De'Longhi, Smeg en andere topmerken, maar ook meer goedkope piston machines die ook goed presteren.

Mocht een pistonmachine toch niet de koffiemachine zijn die je zoekt, dan hebben we hier boven ook andere beste koffiemachines uit de test zoals de beste volautomatische koffiemachine.

En tenslotte zie je hier boven een overzicht met aanbiedingen van de beste winkels die online goedkoop  pistonmachines en andere koffiemachines verkopen.


Pistonmachine DeLongi eenvoudig

Eenvoudige pistonmachine DeLongi


Goede pistonmachines worden ondermeer gemaakt door Solis. DeLonghi, Bellezza, Sage, Smeg. Krups, Gaggia en Quickmill, maar ook door andere goede fabrikanten van koffiemachines van hoge kwaliteit.

Wat is een pistonmachine?

Wat is een pistonmachine eigenlijk? Daar is nogal eens verwarring over. Een pistonmachine is een koffiemachine de zijn naam te danken heeft aan de houder (de piston) waarin je gemalen koffie doet een aanstampt.

Op de foto helemaal bovenaan deze pagina zie je een piston met koffie. Zo'n piston is op iedere pistonmachine zichtbaar. Zonder piston geen pistonmachine.

Een pistonmachine wordt ook wel halfautomaat, halfautoamtische espressomachine of halfautomatische koffiemachine genoemd. Dit omdat je gemalen koffie gebruikt (een automatische koffiemachine maalt de koffie ook). Maar dit is niet altijd juist. er zijn ook automatische pistonmachines die de bonen wel voor je malen. Deze automatische pistonmachine herken je aan hun bonenreservoir.


Piston machine Solis

Pistonmachine SolisVerse koffie maken gaat sneller en makkelijker met een volautomatische koffiemachine (namelijk met één druk op de knop). Maar de echte koffieliefhebber kiest vaak voor een halfautomatische pistonmachine omdat hij of zij dan meer grip heeft op de smaak. 

Bijvoorbeeld door de bonen naar eigen smaak handmatig te malen en te stampen, en dat alles met de gewenste maalgraad. Ook kun je heel specifieke gemalen koffie gebruiken. Ook kun je bij een goede pistonmachine de druk waarmee de koffie gezet wordt regelen. En wil je een latte of cappuccino dan maak je via het stoompijpje de ideale melk voor je espresso.

Kortom, de pistonmachine is voor jou de beste koffiemachine als je het een sport vindt om de optimale koffie te maken. Met een goede pistonmachine ben je een echte barista.

Je beste pistonmachine om dat te bereiken vind je bij de beste pistonmachine uit de test bovenaan.

Beste piston koffiemachine merken

DeLonghi, Sage en Solis gelden als de beste pistonmachine merken. Zowel DeLonghi als Solis en Sage hebben een groot en breed assortiment pistonmachines met zowel professionele pistons als relatief goedkope piston machines voor consumenten. 

Maar er zijn veel meer fabrikanten van pistons. Ook Smeg, WMF, Bartscher, ECM, Bellezza, Quickmill en Lelit maken heel goede pistonmachines. Voor de gemiddelde consument zijn verder de piston espressomachines van Krups. Domo, Gaggia en Ariete een aanrader.

Bij de bovenstaande beste piston koffiemachines vind je ze allemaal.Samenvatting:
Met een pistonmachine (piston apparaat, piston koffiemachine, halfautomatische koffiemachine) is het maken van koffie minder makkelijk dan met een volautomatische koffiemachine maar je hebt met zo'n half automatische koffiemachine veel meer invloed op de smaak van de koffie. De piston machine is daarom de beste koffiemachine voor de echte koffie liefhebber. Hier boven vind je beste pistonmachine uit de test, meer beste pistonmachines en geven we informatie over de piston espressomachine. Ook vind je boven aanbiedingen van pistonmachines bij de beste winkels om je beste piston machine goedkoop online te kopen.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *