Beste pistonmachine test (piston koffiemachine)

Informatie over de beste pistonmachine uit de test en andere goede piston koffiemachines.

piston beste pistonmachine test


Je hebt verschillende soorten koffiemachines. Dit keer kijken we naar de beste piston machine (ook wel halfautomatische koffiemachine, piston apparaat, pompdruk espressomachine of piston koffiemachine genoemd). We vertellen wat een goede pistonmachine in houdt, wat de beste pistonmachines uit de test zijn en waar je goedkoop een goede pistonmachine koopt.

Beste pistonmachines uit de test


Hieronder vind je beste pistonmachines uit de test. De beste pistonmachine voor de fanatieke koffie liefhebber, maar ook de beste piston machine voor wie een betaalbare piston espressomachine zoekt.


Tevens hebben we hierboven een overzicht met alle andere goede pistonmachines die een 5 sterren notering hebben gehaald. Het betreft de beste piston machines van onder andere Sage, De'Longhi, Smeg en andere topmerken, maar ook meer goedkope piston machines die ook goed presteren.Pistonmachine DeLongi eenvoudig

Eenvoudige pistonmachine DeLongi


Mocht een pistonmachine toch niet de koffiemachine zijn die je zoekt, dan hebben we hier boven ook andere beste koffiemachines uit de test zoals de beste volautomatische koffiemachine.

En tenslotte zie je hier boven een overzicht met aanbiedingen van de beste winkels die online goedkoop  pistonmachines en andere koffiemachines verkopen.Kies je beste piston koffiemachine met de keuzehulp

Kies zelf je je beste pistonmachine met de pistonmachine keuzehulp. Hierin vind je alle informatie, specificaties, prijzen, tests en reviews van de piston koffiemachines van goede merken als DeLonghi, Smeg, Solis, KitchenAid, Sage, enz.

Piston machine keuzehulp


Via enkele vragen wordt de weg gewezen naar de voor jou geschikte pistonmachines en je vind er veel informatie over het kiezen en gebruiken van piston machinesPistonmachine aanbiedingen

Nog meer piston koffiemachines vind je bij de onderstaande aanbiedingen. Met niet alleen de pistons van de bekende A-merken, maar ook goede goedkope pistonmachines van minder bekend fabricaat.

 
Zie ook:
Wat is een pistonmachine?

Wat is een pistonmachine eigenlijk? Daar is nogal eens verwarring over. Een pistonmachine is een koffiemachine de zijn naam te danken heeft aan de houder (de piston) waarin je gemalen koffie doet een aanstampt.

Op de foto helemaal bovenaan deze pagina zie je een piston met koffie. Zo'n piston is op iedere pistonmachine zichtbaar. Zonder piston geen pistonmachine.

Een pistonmachine wordt ook wel halfautomaat, halfautoamtische espressomachine of halfautomatische koffiemachine genoemd. Dit omdat je gemalen koffie gebruikt (een automatische koffiemachine maalt de koffie ook). Maar dit is niet altijd juist. er zijn ook automatische pistonmachines die de bonen wel voor je malen. Deze automatische pistonmachine herken je aan hun bonenreservoir.


Piston machine Solis

Pistonmachine SolisVerse koffie maken gaat sneller en makkelijker met een volautomatische koffiemachine (namelijk met één druk op de knop). Maar de echte koffieliefhebber kiest vaak voor een halfautomatische pistonmachine omdat hij of zij dan meer grip heeft op de smaak. 

Bijvoorbeeld door de bonen naar eigen smaak handmatig te malen en te stampen, en dat alles met de gewenste maalgraad. Ook kun je heel specifieke gemalen koffie gebruiken. Ook kun je bij een goede pistonmachine de druk waarmee de koffie gezet wordt regelen. En wil je een latte of cappuccino dan maak je via het stoompijpje de ideale melk voor je espresso.

Kortom, de pistonmachine is voor jou de beste koffiemachine als je het een sport vindt om de optimale koffie te maken. Met een goede pistonmachine ben je een echte barista.

Je beste pistonmachine om dat te bereiken vind je bij de beste pistonmachine uit de test bovenaan.Beste piston koffiemachine merken

DeLonghi, Sage en Solis gelden als de beste pistonmachine merken. Zowel DeLonghi als Solis en Sage hebben een groot en breed assortiment pistonmachines met zowel professionele pistons als relatief goedkope piston machines voor consumenten. Hieronder een kort overzicht:

DeLongi pistonmachines

DeLongi maakt naast de traditionele pistonmachine ook een pistonmachine met bonenmaler. De "normale" pistonmachine is er als de smalle DeLonghi Dedica, de brede DeLonghi Stilosa en de retro DeLonghi Icona Vintage. De goedkoopste DeLongi pistonmachine is de Stilosa die een adviesprijs van 125 euro heeft.

Als je voorkeur uitgaat naar een DeLongi pistonmachine met geïntegreerde bonenmaler kun je kiezen uit een groot aantal modoellen in de DeLongi LaSpecialista serie. Deze is er vanaf circa 600 euro (de DeLonghi La Specialista Arte) tot de La Specialista Maestro die circa 1.000 euro duurder is en koude drankjes kan bereiden (cold brew).


Sage pistonmachines

Sage is een professionele koffiemachine fabrikant die eveneens tot de beste pistonmachine merken behoort. Ze maken professionele piston koffiemachines zoals de Sage The Oracle, The Dual Boiler, The Barista Touch Impress en de Barista Pro. Maar Sage maakt ook voor de gemiddelde consument goed betaalbare piston espressomachine zoals de kleine Sage The Bambino en de Sage Duo Temp Pro.


Solis pistonmachines

De Solis Grind & Infuse Perfetta is een pistonmachine die vaak als beste pistonmachine voor thuis uit de test komt. Dit is namelijk niet alleen een heel goede piston koffiemachine maar ook het is ook een voor consumenten heel goed betaalbare piston machine. En mocht deze beste pistonmachine je toch nog te duur zijn, dan heeft Solis met de Barista Perfetta Plus ook nog een goede goedkopere pistonmachine.

Andere pistonmachine merken

Bovenstaande drie fabrikanten vormen een duidelijke top drie, maar er zijn meer fabrikanten die piston koffiemachines maken. Denk daarij bijvoorbeeld aan Smeg, WMF. Gaggia, Jura, Illy, Krups, Graef, Domo en KitchenAid. 

En daarnaast zijn er ook nog veel budget merken die goedkope pistonmachines maken. Voorbeelden daarvan zijn MOA, Tomado, Cecotec, Adler, Inventim en Bestron, maar deze piston espressomachines halen het qua kwaliteit niet bij de grote merken,

Bij de bovenstaande beste piston koffiemachines vind je ze allemaal.Samenvatting:
Met een pistonmachine (piston apparaat, piston koffiemachine, halfautomatische koffiemachine) is het maken van koffie minder makkelijk dan met een volautomatische koffiemachine maar je hebt met zo'n half automatische koffiemachine veel meer invloed op de smaak van de koffie. De piston machine is daarom de beste koffiemachine voor de echte koffie liefhebber. Hier boven vind je beste pistonmachine uit de test, meer beste pistonmachines en geven we informatie over de piston espressomachine. Ook vind je boven aanbiedingen van pistonmachines bij de beste winkels om je beste piston machine goedkoop online te kopen.

Een reactie posten

0 Reacties