Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste volautomatische espressomachine / koffiemachine

De beste volautomatische espressomachine uit de test. O.a. uit de Consumentenbond koffiemachine test. Maar ook andere beste volautomatische espressomachines.

beste volautomatische koffiemachine test espressomachine


Een volautomatische espressomachine is een koffiemachine die de koffiebonen voor je maalt en daar een heerlijk kop koffie, cappuccino of espresso van maakt. Door deze koffiezetter een espressomachine te noemen die je de koffiemachine eigenlijk te kort. Je kunt met een automatische espressomachine namelijk ook andere soorten koffie maken.

De beste volautomatische espressomachines uit de test

Hieronder vind je de beste volledig automatische espressomachines uit de testen van de Consumentenbond (via Bol.com) en de beste espressomachine volgens de koffie experts van Coolblue. Tevens vind je hieronder de testen van andere soorten koffiemachines en koffiezetters.
 
 
In het overzicht met alle goede volautomatische espressomachines vind je alle volautomatische koffiemachines met een vijf sterren waardering. Het betreft volautomatische espressomachines van Philips, DeLonghi, Jura, Siemens, Melitta, Krups, Saeco en alle andere goede fabrikanten van koffiemachines.

Je kunt uit dit overzicht makkelijk en snel de voor jou beste espressomachine selecteren. Dit doe je eenvoudigweg door al je eisen en wensen aan te vinken.

Hieronder hebben we wat tips voor bij het selecteren van de voor jou beste volautomatische espressomachine.

Goede goedkope volautomatische koffiemachine DeLonghi

Goede goedkope volautomatische espressomachine DeLonghi

Wat voor koffie wil je maken met de espressomachine?

De naam espressomachine geeft aan dat het maken van een espresso geen enkel probleem zal zijn. Ook een gewone koffie (een café lungo) kan bereid worden met een volautomatische espresso machine, waarbij je bij een goede volautomatische espressomachine de sterkte, de maalgraad en de hoeveelheid water kunt instellen zodat je een koffie op maat kunt maken.

Voor het bereiden van een cappuccino, latte macchiato, espresso macchiato, koffie verkeerd, café latte of ander koffiespecialiteit met melk zijn er grotere verschillen. 

Bij sommige volautomatische espressomachines kan dat helemaal niet (je moet de melk dat apart van het koffieapparaat bereiden), andere espressomachines hebben een stoompijpje voor het opstomen van melk en weer andere volautomatische espressomachines kunnen de melk automatisch voor je opschuimen. Daarvoor beschikken ze over een melkreservoir of een slangetje dat je in een pak melk kunt hangen.

In het bovenstaande overzicht met alle beste volautomatische espressomachines (5 sterren) kun je aangeven wat voor soorten koffie je met je espressomachine wil maken, alleen de voor jou geschikte volledig automatische koffiemachines blijven dan over.

Persoonlijke voorkeuren koffie

Ook voor bij het instellen van de kenmerken van je favoriete koffie zijn er verschillen tussen de espressomachines. De mogelijkheid tot het instellen van de maalgraad van de koffiebonen, de temperatuur van de koffie, de hoeveelheid koffie en de sterkte van de koffie noemden we al. Maar pas op, dit is niet altijd bij iedere espressomachine in te stellen. 

Gelukkig kun je bij de bovenstaande beste volautomatische espressomachines in je selectie ook aangeven welke kenmerken van de koffie je wil kunnen instellen.


Instelingen capuccino volautomatische koffiemachine Saeco

Instelingen capuccino volautomatische espressomachine Saeco


Het is natuurlijk handig als je je voorkeuren voor koffie kunt opslaan zodat je ze niet telkens opnieuw hoeft in te stellen. En nog handiger is het als dit voor meerdere personen los van elkaar kan, zodat iedereen zijn favoriete koffie kan instellen. Hiervoor beschikken de beste volautomatische espressomachines over gebruikersprofielen. Het aantal beschikbare gebruikersprofielen verschilt per koffiemachine.

Volautomatische espressomachine en gemalen koffie

Het kenmerk van een volautomatische espresso machine is dat deze de koffiebonen voor je maalt. Wil je toch af en toe voorgemalen koffie gebruiken? Dan kan dat bij een beperkt aantal volautomatische espressomachines. Deze volautomaten zijn in staat om eveneens filterkoffie te zetten. In het overzicht met beste volautomatische koffiemachines kun je ook op deze mogelijkheid selecteren.

Meer selectiemogelijkheden beste volautomatische espressomachine

En zo kun je in het bovenstaande overzicht met goede volautomatische espressomachines op nog veel meer kenmerken je persoonlijk beste volautomatische espressomachine selecteren. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.
 • Automatisch reinigen van het binnenwerk van de koffiemachine (zetgroep).
 • Automatisch reinigen melksysteem.
 • Automatisch ontkalken.
 • De aanwezigheid van een waterfilter / kalkfilter om kalkafzetting in de espressomachine te voorkomen.
 • Vaarwasser bestendige onderdelen.
 • Afneembaar waterreservoir.
 • Mogelijkheid tot heet water voor thee.
 • Mogelijkheid tot gelijktijdig zetten van 2 koppen koffie.
 • Het zonder al te veel geluid koffiezetten.
 • Touchscreen bediening op de espressomachine.
 • Bediening koffiemachine via een app op je smartphone.
 • Kleur koffiemachine.
 • De prijs van een goede volautomatische espressomachine. Deze loopt uiteen van circa 300 euro tot meer dan 1.500 euro.
Alle bovengenoemde goede volautomatische espressomachines hebben een 5 sterren waardering gekregen en zijn dus goede koffiemachines. Via de selectiemogelijkheden kun je daaruit je persoonlijk beste espressomachine filteren. Of kijk bij de beste volautomatische espressomachines uit de test van de Consumentenbond of de test van Coolblue.

Zie ook: 

Heb je zelf tips voor een goede espressomachine? Tips voor het gebruik van een koffiemachine? Of heb je goede of slechte ervaring met een bepaalde volautomatische koffiemachine? Al je vragen, opmerkingen en ervaringen kun je onderaan bij de reacties posten.

Samenvatting:
Hierboven vind je de beste volautomatische koffiemachines (beste espressomachines) uit de test van de Consumentenbond en de beste volautomatische espressomachines uit de test van Coolblue. Ook vind een overzicht met alle goede volautomatische koffiemachines. Al deze beste espressomachines hebben 5 sterren gekregen. Uit dit overzicht kun je makkelijk je beste volautomatische espressomachine kiezen via bovenstaande selectie mogelijkheden.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Mijn tip is een Melitta espressmachine. Melitta maakt heel goede espressomachines voor thuis die niet de hoofdprijs kosten. Ik gebruik nu zelf 2 jaar naar volle tevredenheid een Melitta volautomaat waar ik goede ervaringen mee heb. De consumentenbond heeft recent een Melitta als beste koop getest maar dat is een andere dan ik heb. De mijne was helaas wat duurder, maar als ik nu mijn koffiemachine zou moeten vervangen zou ik voor die voordelige Melitta espressmachine gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.