Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste volautomatische koffiemachine / espressomachine

 

De beste volautomatische koffiemachine (beste espressomachine) uit de test. O.a. uit de Consumentenbond koffiemachine test. Maar ook andere beste volautomatische koffiemachines.

beste volautomatische koffiemachine test espressomachine


Een volautomatische koffiemachine is een koffiemachine die de koffiebonen voor je maalt en daar een heerlijk kop koffie, cappuccino of espresso van maakt. Een volautomatische koffiemachine wordt ook wel volautomatische espressomachine genoemd, maar omdat je er alle soorten koffie mee kunt zetten, en niet alleen espresso, is dat een verwarrende naam. Hier de beste volautomatische koffiemachines / beste espressomachines uit de test van o.a. de Consumentenbond.

De beste volautomatische koffiemachines uit de test

Hieronder vind je de beste volautomatische koffiemachines / beste espressomachines uit de testen van de Consumentenbond en door de koffie experts van Coolblue. Ook vind je hieronder de testen van andere soorten koffiemachines en koffiezetters.
 
 
In het overzicht met alle goede volautomatische koffiemachines vind je alle volautomatische koffiemachines met een vijf sterren waardering. Het betreft volautomatische espressomachines van Philips, DeLonghi, Jura, Siemens, Melitta, Krups, Saeco en alle andere goede fabrikanten van koffiemachines.

Je kunt uit dit overzicht makkelijk en snel de voor jou beste volautomatische koffiemachine / beste espressomachine selecteren. Dit doe je eenvoudigweg door al je eisen en wensen aan te vinken.

Hieronder hebben we wat tips voor bij het selecteren van de voor jou beste volautomatische koffiemachine.

Goede goedkope volautomatische koffiemachine DeLonghi

Goede goedkope volautomatische koffiemachine DeLonghi

Wat voor koffie wil je maken met de koffiemachine?

De naam espressomachine geeft aan dat het maken van een espresso geen enkel probleem zal zijn. Ook een gewone koffie (een café lungo) kan bereid worden met een volautomatische koffiemachine, waarbij je bij een goede volautomatische koffiemachine de sterkte, de maalgraad en de hoeveelheid water kunt instellen zodat je een koffie op maat kunt maken.

Voor het bereiden van een cappuccino, latte macchiato, espresso macchiato, koffie verkeerd, café latte of ander koffiespecialiteit met melk zijn er grotere verschillen. Bij sommige volautomatische koffiemachines kan dat helemaal niet (je moet de melk dat apart van het koffieapparaat bereiden), andere espressomachines hebben een stoompijpje voor het opstomen van melk en weer andere volautomatische koffiemachines kunnen de melk automatisch voor je opschuimen. Daarvoor beschikken ze over een melkreservoir of een slangetje dat je in een pak melk kunt hangen.

In het bovenstaande overzicht met alle beste volautomatische koffiemachines (5 sterren) kun je aangeven wat voor soorten koffie je met je espressomachine wil maken, alleen de voor jou geschikte volautomatische koffiemachines blijven dan over.

Persoonlijke voorkeuren koffie

Ook voor bij het instellen van de kenmerken van je favoriete koffie zijn er verschillen. De mogelijkheid tot het instellen van de maalgraad van de koffiebonen, de temperatuur van de koffie, de hoeveelheid koffie en de sterkte van de koffie noemden we al. Maar pas op, dit is niet altijd bij iedere espressomachine in te stellen. Gelukkig kun je bij de bovenstaande beste volautomatische koffiemachines in je selectie ook aangeven welke kenmerken van de koffie je wil kunnen instellen.

Instelingen capuccino volautomatische koffiemachine Saeco

Instelingen capuccino volautomatische koffiemachine Saeco

Het is natuurlijk handig als je je voorkeuren voor koffie kunt opslaan zodat je ze niet telkens opnieuw hoeft in te stellen. En nog handiger is het als dit voor meerdere personen los van elkaar kan, zodat iedereen zijn favoriete koffie kan instellen. Hiervoor beschikken de beste volautomatische koffiemachines over gebruikersprofielen. Het aantal beschikbare gebruikersprofielen verschilt per koffiemachine.

Volautomatische koffiemachine en gemalen koffie

Het kenmerk van een volautomatische koffiemachine is dat deze de koffiebonen voor je maalt. Wil je toch af en toe voorgemalen koffie gebruiken? Dan kan dat bij een beperkt aantal volautomatische koffiemachines. Deze volautomaten zijn in staat om eveneens filterkoffie te zetten. In het overzicht met beste volautomatische koffiemachines kun je ook op deze mogelijkheid selecteren.

Meer selectiemogelijkheden beste volautomatische koffiemachine

En zo kun je in het bovenstaande overzicht met goede volautomatische koffiemachines op nog veel meer kenmerken je persoonlijk beste volautomatische koffiemachine selecteren. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.
 • Automatisch reinigen van het binnenwerk van de koffiemachine (zetgroep).
 • Automatisch reinigen melksysteem.
 • Automatisch ontkalken.
 • De aanwezigheid van een waterfilter / kalkfilter om kalkafzetting in de koffiemachine te voorkomen.
 • Vaarwasser bestendige onderdelen.
 • Afneembaar waterreservoir.
 • Mogelijkheid tot heet water voor thee.
 • Mogelijkheid tot gelijktijdig zetten van 2 koppen koffie.
 • Het zonder al te veel geluid koffiezetten.
 • Touchscreen bediening op de koffiemachine.
 • Bediening koffiemachine via een app op je smartphone.
 • Kleur koffiemachine.
 • De prijs van een goede volautomatische koffiemachine. Deze loopt uiteen van circa 300 euro tot meer dan 1.500 euro.
Alle bovengenoemde goede volautomatische koffiemachines hebben een 5 sterren waardering gekregen en zijn dus goede koffiemachines. Via de selectiemogelijkheden kun je daaruit je persoonlijk beste koffiemachine filteren. Of kijk bij de beste volautomatische koffiemachines uit de test van de Consumentenbond of de test van Coolblue.

Zie ook: 


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste volautomatische koffiemachines (beste espressomachines) uit de test van de Consumentenbond en de beste volautomatische koffiemachines uit de test van Coolblue. Ook vind een overzicht met alle goede volautomatische koffiemachines. Al deze beste espressomachines hebben 5 sterren gekregen. Uit dit overzicht kun je makkelijk je beste volautomatische koffiemachine kiezen via bovenstaande selectie mogelijkheden.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.