Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Fietszadel heren: Beste zadels mannen

Kijk hier voor een goed fietszadel heren. Met de beste fietszadels heren van Selle Royal en andere goede fietszadels voor mannen.

Beste fietszadel heren Selle Royal zadel man

Voor vrouwen zijn speciale fietszadels, maar bij mannen gaat men er uit dat een unisex zadel het beste fietszadel is. Fout! Er zijn ook speciale fietszadels voor heren. Kijk hier voor het beste fietszadel heren.

Wat is een goed fietszadel voor mannen?

We hoeven je vast niet uit te leggen dat het mannenlichaam anders is dan een vrouwenlichaam, en ook niet dat dat geldt voor het gedeelte het lichaam dat op het zadel rust. Het is dus niet vreemd dat het beste fietszadel voor mannen verschilt van het beste fietszadel voor vrouwen.

Een goed fietszadel voor heren beschikt vaak over een punt aan de voorkant. Het herenzadel is langer en smaller van vorm. Ook aan de achterkant is het beste fietszadel voor heren smaller. Bij een man zitten de zitbotjes namelijk dichter bij elkaar. 

Een unisex fietszadel is dusdanig vormgegeven dat het zadel zowel voor mannen als vrouwen geschikt is. En daarmee is het fietszadel niet optimaal voor een man ontworpen.


Selle Royal fietszadel heren

Kijk voor het beste fietszadel voor heren bij de onderstaande aanbiedingen van Selle Royal fietszadels heren. Selle Royal zadels tref je aan bij menig die je koopt. Maar zo'n Selle Royal zadel is dan een standaard unisex fietszadel. 

De herenzadels die je bij onderstaande aanbiedingen aantreft zijn beter van kwaliteit en bovendien specifieke fietszadels voor heren.


Met een specifiek fietszadel voor heren zal een heer minder snel last van zadelpijn hebben omdat het herenzadel beter naar het mannenlichaam is gevormd. 

Dat geldt dus ook voor de fietszadels heren van Selle Royal (het Italiaans voor Koninklijk Zadel). Selle Royal biedt meerdere herenzadels voor op de fiets. Je kan er terecht voor een sportief fietszadel heren voor op de racefiets of mountainbike, voor een comfortabel fietszadel heren voor op je e-bike / elektrische fiets of toerfiets of voor een relatief goedkoop fietszadel heren voor een stadsfiets.

Bij de aanbiedingen vind je de Selle Royal heren fietszadels. Bij de andere fietszadels vind je ook de fietszadels voor mannen van onder andere Brooks, Selle Italia, Selle SMP, Fizik, ISM en andere goede fabrikanten van mannenzadels.

Eigenschappen fietszadel heren

Waarin verschilt een echt herenzadel van een dameszadel of unisex zadel. Dit zijn de specifieke kenmerken van een fietszadel voor heren.

  • Een fietszadel voor heren is meestal smaller. Mannen hebben een smaller bekken dan vrouwen.

  • De neus van een herenzadel is vaak langer omdat dit beter ondersteunt. Bij dames kan dan onaangenaam zijn.

  • Een fietszadel voor heren heeft minder vaak een uitsparing in het midden omdat dat bij mannen minder nodig is.

  • Mannen hebben vaak meer gewicht en minder behoefte aan extra demping. Daarom is een mannenzadel vaak iets harder.

  • Een fietszadel voor heren heeft vaker een sportief uiterlijk.

Meer beste fietszadels


Zie ook


Heb je ook tips? Of heb je een ervaring (goed of slecht) met een bepaald fietszadel? Al je vragen, ervaringen en opmerkingen met betrekking tot fietszadels voor heren kan je bij de reacties onderaan deze pagina plaatsen.


Foto: Selle Royal fietszadel heren


Onderwerp:
De beste fietszadels voor mannen (van Selle Royal) en andere goede fietszadels heren. Met herenzadel aanbiedingen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Gerrit Rooijmans28 maart 2024 om 18:31

    Wil je geen gel zadel? Dan heeft Selle Royal ook een goed met schuim gevuld zadel. De Selle Royal Aurorae is een met slow fit foam gevuld zadel. Dit zadel voelt harder aan dan een gel zadel maar broeit minder wat goed tegen zadelpijn is.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.