Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Selle Royal Manhattan, beste fietszadel in test

De Selle Royal Manhattan is een comfortabel fietszadel, het beste fietszadel met vering uit de fietszadel test.


Ben je op zoek naar een goed comfortabel fietszadel voor je stadsfiets of e-bike? Kijk dan vooral eens naar de Selle Royal Manhattan. Dit comfortabele gelzadel (volgens velen het meest comfortabele en beste zadel voor de fiets) is als beste fietszadel getest.

Het nut van een goed fietszadel

Een comfortabel fietszadel is belangrijk bij het fietsen, vooral als je langere tochten maakt is zadelpijn een vervelend ongemak. Een goed fietszadel is dan belangrijk. Ook zorgt een goed fietszadel voor een aangename en comfortabele zit.

De Selle Royal Manhattan is getest als beste fietszadel voor een gewone fiets of e-bike (dus niet voor een mountainbike of racefiets). Dit beste fietszadel uit de test is een heel goed en heel comfortabel fietszadel dat tegen een heel goede prijs wordt aangeboden. 

 bij de aanbiedingen van Selle Royal fietszadels waar je dit comfortabele fietszadel goedkoop kunt kopen en wat de actuele winkelprijs van dit beste fietszadel uit de test is.

Waarom is de Selle Royal Manhattan het beste fietszadel?

Selle Royal (Italiaans voor Koninklijk Zadel) is toonaangevend in fietszadels. Heel veel fietsen die je nieuw koopt zijn standaard voorzien van een fietszadel van dit Italiaanse merk. Maar niet ieder Selle Royal zadel is even goed en comfortabel, de Manhattan behoort tot hun topmodellen. 

Het is een zeer goed en zeer comfortabel zadel dat de fietszadeltest van Vergleich overtuigend won. Als enige zadel scoorde dit beste fietszadel uit de test een Zeer Goed. Daarmee liet het veel duurdere fietszadels ver achter zich.

Tip: Bij de fietszadel aanbiedingen vind je alle fietszadels bij de beste en goedkoopste winkels.

De Selle Royal Manhattan is een zeer comfortabel gelzadel met een goede vering. Hiervoor wordt zowel van trekveren als drukveren gebruik gemaakt. Deze veren zijn goed zichtbaar bij dit zadel. Ook maken de robuuste veren dit zadel met 1080 gram wat zwaarder dan het gemiddelde andere zadel. Bij een sportfiets zou dat een nadeel zijn, maar bij een stadsfiets of e-bike is een goede vering belangrijker dan een paar ons extra gewicht. Onderschat nooit het belang van een comfortabel fietszadel.Door de positie van 90 graden zorgt dit comfortabele zadel een relaxte fietshouding. Door de veren onder de brede zitting worden veel meer schokken opgevangen waardoor dit zadel je rug ontziet. Ook zijn veel gebruikers enthousiast omdat ze met dit fietszadel geen last van zadelpijn meer hebben.

Ben je niet tevreden over je huidige fietszadel. Schroef hem er af, plaats de Selle Royal Manhattan er voor terug en je fietst een stuk comfortabeler rond.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor dit beste fietszadel tegen een lage prijs.


Over Selle Royal zadels

Aan de merknaam Selle Royal (Koninklijk Zadel) kun je zien dat deze Italiaanse fabrikant helemaal gespecialiseerd is in fietszadels. Zadels voor de fiets maakt Selle Royal al sinds 1956. Het is dus een specialist met veel ervaring en dat is goed te merken aan de hoge kwaliteit van Selle Royal zadels.

Het zijn fietszadels die lang meegaan, ergonomisch goed ontworpen zijn en goede comfort onder het fietsen bieden. Selle Royal heeft veel aandacht voor de vorm van het fietszadel, de vulling en een goede ventilatie en een drukverdeling die druk op gevoelige gebieden te verminderen om zodoende goed rijcomfort te bieden maar ook om zadelpijn te voorkomen. Die twee laatste eigenschappen willen elkaar namelijk wel eens tegenwerken.

Selle Royal maakt niet alleen zadels voor de stadsfiets, e-bike en andere fietsen voor dagelijks gebruik, zoals de Selle Royal Manhattan, maar er zijn ook Selle Royal zadels voor de racefiets, mountainbike en andere sportfietsen.

De laatste jaren is Selle Royal ook erg bezig met het verminderen van hun ecologische voetafdruk via milieuvriendelijke productieprocessen en het gebruik van milieuvriendelijke materialen.


Onderwerp:
Hier aandacht voor het beste fietszadel. De Selle Royal Manhattan is als beste fietszadel getest. Het beste zadel voor een stadsfiets, e-bike of toerfiets. Dit beste fietszadel uit de test is meer comfortabel en beter dan een andere gel zadel. Dit is het beste fietszadel  / het beste zadel voor de fiets uit de test.

Een reactie posten

6 Reacties

 1. N.B.. ALs u dit zadel monteert let er dan goed op dat de lange veren de batterij van de e-bike/ of uw bagagedrager niet beschadigen. Dit overkwam mij namelijk met een ander heerlijk zadel van Selle Royal dat ook zulke lange veren heeft. Helaas kan ik het zadel niet meer gebruiken op mijn e-bike. Ik heb een nieuwe kap moeten aanschaffen voor de beschadigde batterij (fiets merk RIH Omega 1). Dit lijkt me daarom een belangrijk aandachtspunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe lang zijn de veren van het zadel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is idd het probleem met dit soort zadels.Zelf gebruik ik een Brooks en ook bij deze zit de constructie nipt boven de batterij. Ik voorkom het inzakken van de zadelbuis door een kleine (zelftappende) vijs doorheen fiets en zadelbuis te draaien zodat ongewenst zakken van zadel de batterij niet kan beschadigen. Ook diefstal van het zadel wordt hierdoor moeilijker.

   Verwijderen
 3. Dus als je een E-bike koopt zie dan dat je accu steeds op zadelbuis gemonteerd zit !
  Dus bij de motor .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Theo weet het beter16 januari 2024 om 13:27

  Ik zweer bij een fietszadel van memory foam. Met een memory foam zadel heb ik heel goede ervaringen. Een memory foam zadel heeft de voordelen van een gel zadel maar niet de nadelen. Het schuim vormt zich naar je billen en geeft daardoor een heel goede ondersteuning. In tegenstelling tot bij een gelzadel gaat memory foam niet broeien. Ik ben er tevreden over en wil niets anders meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klusfiets Expert11 juni 2024 om 09:20

  Ik knap veel tweedehands fietsen en andere oude gebruikte fietsen op. Daarbij moeten vaak fietszadels vervangen worden. Voor het vervangen gebruik ik bij voorkeur gebruikte zadels van andere oude fietsen die ik voor onderdelen gebruik, maar omdat fietszadels vaal versleten zijn ontkom ik er niet aan om heel regelmatig nieuwe fietszadels te kopen.

  Ik koop dan standaard Selle Royal fietszadels tenzij een klant om een ander zadel vraagt. Selle Royal zadels zijn altijd goed. Met een Selle Royal fietszadel zit je altijd goed, het is een veilige keuze. Als expert in het opknappen van oude fietsen kan ik je deze fietszadels aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.