Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Oliebollen test. Dit zijn de beste oliebollen van 2022

De Oliebollentest Online is in het gesprongen dat is ontstaan na het verdwijnen van de AD oliebollentest. Ook bij deze oliebollen test worden er oliebollen in heel Nederland getest.


beste oliebollen oliebol test


Kijk hier wat de beste oliebollen van Nederland zijn. Van iedere provincie zie je de beste 10 oliebollen bakkers / oliebol kramen. Met natuurlijk een winnaar per provincie.


De beste oliebollen uit de test per provincie

Zo kun je zien bij welke bakker of oliebollen kraam je het best je oliebollen kunt kopen. Bij iedere oliebollen bakker zie je het rapportcijfer en een korte beschrijving van de kwaliteit van de oliebollen.


De oliebollen worden anoniem gekocht en dezelfde dag nog getest. Hierbij worden de oliebollen door een panel van consumenten en experts beoordeeld op o.a. smaak, kleur, vorm, vulling, en vet. Dit alles leidt per provincie tot één beste oliebol.


Kijk hier onder voor de winnaars van de Oliebollentest Online van dit jaar en van eerdere oliebol testen.
Tip: Zelf oliebollen maken? Wist je dat het ook met een airfryer kan? Kijk maar bij oliebollen uit de aitfryer.Opvolger van de AD oliebollen test

Vanaf 1993 organiseerde het AD (Algemeen Dagblad) jaarlijks een oliebollen test. In heel Nederland kochten medewerkers van de regionale AD redacties anoniem oliebollen die door een smaakpanel werden getest. Hoewel deze jaarlijks AD oliebollen test heel populair onder de lezers was stopte het Algemeen Dagblad  na 2017 met de AD oliebollen test.


Reden was klachten van slecht scorende oliebol bakkers dat de verkiezing niet eerlijk verliep. Juryleden zouden niet altijd onafhankelijk zijn. Gelijke klachten werden er geuit over de AD haringtest en de AD friettest, Met het excuus dat smaken verschillen stopte het AD daarom met de AD oliebollen test en de andere genoemde testen.


Zie ook:
Onderwerp:
Op zoek naar de beste oliebol? Oliebollen in het hele land zijn getest. Wat is de beste oliebollen bakker? Wat is de beste oliebollenkraam? Hier de beste oliebollen per provincie, met de de winnaar van de oliebollen test en de top 10 van de oliebollentest van iedere provincie.


Een reactie posten

0 Reacties