Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fornuis test

 

Een fornuis is een kookplaat met daaronder een oven. Je hebt gasfornuizen met gaspitten en elektrische fornuizen met een elektrische kookplaat. Ook kunnen we nog inductie fornuizen en keramische fornuizen onderscheiden. Hieronder tests van fornuizen uitgevoerd door experts, en informatie en tips met betrekking tot de verschillende soorten fornuizen en de aanschaf daarvan.

Beste fornuizen uit testen

We hebben een aantal vergelijkende testen van fornuizen verzameld. Deze kun je hieronder vinden.


Zelf je beste fornuis vinden

Of zoek zelf het voor jou beste fornuis. Dat gaat snel en makkelijk met de Fornuis Keuzehulp van Coolblue. Geef al je wensen en eisen op, lees tests, reviews en ervaringen en vergelijk prijzen.

Informatie en tips fornuizen


Hieronder informatie en tips voor bij de aanschaf en keuze van een fornuis. We kijken eerst naar de verschillende soorten fornuizen.


Beste fornuis test


Gasfornuis

Het gasfornuis is het traditionele fornuis zoals dat vroeger altijd gebruikt werd. De kookplaat werkt op gas, maar de oven van een modern gasfornuis is wel een elektrische oven.

Natuurlijk is er voor een gasfornuis een gasaansluiting nodig. Een gasslang en gastape (voor het afdichten van de gasslang) moeten los worden bijbesteld. Een nadeel van een gasfornuis is dat je met open vuur kookt. En ook het leken van gas is een risico.

Elektrisch fornuis

Bij het elektrische fornuis is ook de kookplaat elektrisch. Nu nog zijn de elektrische fornuizen in de minderheid, maar met de anti-gas maatregelen van de overheid kan dat in de nabije toekomst veranderen.

Een elektrisch fornuis heeft als voordeel dat je de kookplaat makkelijk schoon kunt maken.

Inductie fornuis

Elektrische fornuizen heb je in twee soorten. Je hebt inductie fornuizen waarbij de pan door een magnetisch veld verwarmd wordt. Daarbij blijft de kookplaat koud en deze kookplaten zijn ook energiezuiniger.

Ook is een elektrische kookpit snel op temperatuur en energiezuinig. Je hebt wel geschikte pannen nodig.

Keramisch fornuis

De tweede soort is het keramische fornuis. Deze elektrische fornuizen zijn goedkoper dan inductie, maar ze hebben meer opwamtijd nodig. Ook worden bij dit soort elektrische fornuizen de kookplaten wel heet, en ze koelen bovendien maar langzaam af.

Let er bij de aanschaf van een elektrisch fornuis of deze een 2-fasen of 3-fasen stroomvoorziening nodig heeft, en of je deze in je keuken hebt.

Breedte fornuis

De standaard breedte voor een fornuis is 60 centimeter, maar er zijn ook fornuizen die breder of smaller zijn. De bredere fornuizen hebben vaak meer kookpitten dan de vier standaard pitten, en ook groeit de oven mee.

Bovenwarmte en onderwarmte

Het is belangrijk dat de oven van het fornuis zowel bovenwarmte als onderwarmte geven. Onderwarmte is goed voor het bereiden van een pizza, bovenwarmte zorgt voor een mooi korstje bovenop het gerecht.

Gebruik de bovenstaande keuzehulp om het voor jou beste fornuis te vinden.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de tests


Onderwerp:
Hierboven vind je een overzicht van de beste fornuizen uit de test. Het betreft zowel het beste gasfornuis als het beste elektrische fornuis. Tevens vind je hier boven informatie en tips voor bij het kiezen van het voor jou persoonlijk beste fornuis.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *