Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste inzethaard / inbouwhaard (elektrisch of bio ethanol)

De beste inzethaarden en andere goede inbouw haarden. Elektrisch, op bio ethanol, op hout en gas. Met aanbiedingen van goede inbouwhaarden.

Elektrische inzethaard / inbouwhaard Xaralyn

Elektrische inzethaard / inbouwhaard Xaralyn

Een inzethaard is een inbouwhaard die je in een bestaande opening plaatst. Vaak wordt een bestaande open haard zo vervangen door een bio ethanol haard (sfeerhaard) of elektrische haard. De elektrische inzethaard kan ook voor (bij)verwarming zorgen. Een derde soort inzethaard is de gashaard.

Beste inzethaarden en andere goede inbouw haarden

Hieronder vind je twee overzichten met inzethaard aanbiedingen. In het eerste overzicht vind je alle beste inzethaarden. Deze inbouw haarden hebben een 5 sterren waardering gekregen. In het tweede overzicht vind je alle inzethaarden om in te bouwen. 

Uit beide overzichten kun je eenvoudig de voor jou geschikte inzethaarden selecteren, Bijvoorbeeld door de gewenste maten en het gewenste vermogen (voor de warmte) op te geven. Ook zijn diverse opties en de maximale prijs als voorwaarde voor je beste inzethaard op te geven.


Inbouwen van een elektrische inzethaard Klarstein

Inbouwen van een elektrische inzethaard Klarstein

Elektrische inzethaard

De elektrische inbouwhaard / elektrische inzethaard is momenteel de meest populaire inzethaard. Veel mensen gebruiken de elektrische inzethaard als verwarming. Een elektrische inbouwhaard is namelijk tevens een elektrische kachel.

Het betreft wel bij verwarming, want een grote woonkamer in zijn geheel verwarmen is bij koud weer voor een elektrische haard een zware klus (iets dat trouwens ook geldt voor een houthaard of andere haard). Maar de directe omgeving van de haard kun je met een elektrische inzethaard goed verwarmen.

De elektrische inzethaard als sfeerhaard
Een voordeel van een elektrische inbouwhaard is dat je de verwarming uit kunt zetten en de haard alleen als sfeerhaard kan gebruiken. De elektrische inzethaard geeft dan via verlichting het idee dat er vlammen branden, maar er wordt geen warme afgegeven. Gebruik je een goede elektrische inbouwhaard alleen als sfeerhaard dan gebruikt deze nauwelijks stroom (de elektrische inzethaard werkt met LED verlichting). 

inzethaard elektrisch LumberQ

Inzethaard elektrisch LumberQ

Verwarmen met een elektrische inzethaard
Heb je behoefte aan warmte, dan kun je de verwarmingsfunctie van de elektrische inzethaard aanzetten.

Wil je de elektrische inbouwhaard voor verwarming gebruiken, let dan op het vermogen. Het vermogen bepaalt grotendeels de hoeveelheid warmte die een elektrische haard geeft. 1200 Watt is aangenaam bij bij verwarming. Gebruik je de elektrische haard als hoofd verwarming? Dan is een 2000 Watt elektrische inbouwhaard aan te bevelen.

Bij de bovenstaande aanbieding overzichten kun je het gewenste maximale vermogen van de inbouw haard opgeven, maar je kunt ook de grootte van de kamer selecteren die je verwarmd wil hebben.

Dat betekent niet dat deze inzethaard altijd veel stroom gebruikt. Je kunt de warmte stand namelijk bij een goede inzethaard altijd aanpassen. Heb je minder verwarming nodig? Dan zet je de warmte stand gewoon wat lager. Let bij het kiezen van je beste inbouwhaard dus niet alleen op het maximale vermogen maar ook op de lagere warmte standen die je kunt gebruiken.

Bio ethanol inzethaard (sfeerhaard)

Een ander soort inzethaard is de inbouw bio ethanol haard. Dit is een echte sfeerhaard want een bio ethanol inbouwhaard geeft nooit warmte af. Bio ethanol (biologische alcohol) geeft namelijk geen noemenswaardige hitte af tijdens het branden.

Bio ethanol inbouw sfeerhaard

Bio ethanol inbouw sfeerhaard


Kies dus voor een elektrische inzethaard als je de inbouwhaard voor verwarming wilt gebruiken (of voor een houthaard of gashaard). Andere nadelen van een bio ethanol inzethaard zijn dat je de haard tijdens het branden regelmatig  moet vullen bio ethanol en daarmee is de bio ethanol inbouwhaard niet goedkoper qua stookkosten dan een elektrische inzethaard.

Inzethaard op gas

De gashaard als inzethaard is niet erg populair meer. Op gas stoken is duur, en wordt door overheidsbeleid waarschijnlijk alleen maar duurder in de toekomst. Ook heb je voor een gashaard een gastoevoer en een afvoer nodig. Wel is een gashaard een goede verwarming, maar stookkosten bespaar je daar niet mee.

Inbouw houthaard

De houthaard (open haard) kan ook voor verwarming zorgen, maar gebruik van een houthaard is veel bewerkelijker dan een elektrische inzethaard. Je moet hout regelen en tijdens het stoken toevoegen. Dat is gezellig bij een avondje voor de open haard, maar vervelender als je de haard als verwarming gebruikt. Bovendien moet je een houthaard schoonmaken, heb je een rookkanaal nodig en moet de schoorsteenveger regelmatig langs komen. 

Door deze redenen is het vooral de elektrische haard die als inzethaard / inbouwhaard populair is.

Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een elektrische inzethaard is heel wat fijner dan een bio ethanol haard omdat de (daarvoor geschikte) elektrische haard ook warmte kan geven. Je kunt hem dus ook als elektrische kachel gebruiken en in de winter lekker warm bij de haard zitten. Ook vind ik een bio ethanol inzethaard ook vervelend in het gebruik omdat je hem telkens moet vullen. De bio ethanol brandt best snel op en daarom brandt bio ethanol ook niet goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.