Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste melkopschuimer (elektrisch of met de hand)

De beste melkopschuimer test, met de beste melkopschuimer handmatig (melkopklopper) en de beste elektrische melkopschuimer.

Beste melkopschuimer testMelk opschuimen voor koffie

De tijd dat er vrijwel alleen filterkoffie met eventueel wat melk en suiker gedronken wordt ligt achter ons. Tegenwoordig staat er in vele huishoudens een koffiemachine of speciaal koffiezetapparaat en worden er naast de gewone koffie ook veel koffiespecialiteiten als espresso. cappuccino en latte macchiato gedronken. 

Voor veel van deze koffie specialiteiten is melkschuim nodig. Deze melkschuim maak je met een speciale melk opschuimer. Met een goede melkopschuimer is dat een snel en makkelijk klusje. Zo maak je snel en makkelijk schuim voor je koffie, ook als je een eenvoudig koffiezetapparaat gebruikt.

Hier kijken we naar de beste melkopschuimers uit de melkopschuimer test en geven we tips voor bij het vinden van de voor jou beste melkopklopper.
De beste melkopschuimers uit de test

Zoals gebruikelijk beginnen we met de beste melkopschuimers uit de diverse testen. Kijk hier welke melk opschuimers de experts en gebruikers als beste melkopkloppers hebben gekozen.


Zie ook:Kies zelf je beste melkopschuimer

Of kies zelf je beste melk opschuimer (elektrisch of handmatig) uit het onderstaand overzicht met alle melkopschuimer aanbiedingen. In dit overzicht vind je meer dan 400 handmatige melkopschuimers en elektrische melkopschuimers, met een keuzehulp om je beste melkopklopper uit dit grote aanbod te selecteren.Handmatig of elektrisch melk opschuimen?

Je hebt twee soorten melkopschuimers (melkopkloppers), de elektrische melkopschuimer en de handmatige melkopschuimer. 

Handmatige melkopschuimers

De handmatige melkopschuimer (mechanische melkopschuimer) is de traditionele melkopklopper in de vorm van een afgesloten melkkan die voor een klein deel met melk wordt gevuld. Vervolgens pomp je enkele malen met de knop op het deksel en de melk schuimt op.

Mechanische melk opschuimer Bialetti


Deze mechanische melkopschuimers presteren het beste met koude melk. Wil je warm melkschuim? Dan kun je de melkopschuimer na afloop enkele seconden in de magnetron zetten.

Elektrische melkopschuimers (kan)

De elektrische melkopschuimers heb je in twee soorten. De eerste soort melk opschuimer is evenals de hierboven beschreven mechanische opschuimers een melkkan die met een laag melk wordt gevuld. Bij deze elektrische melkopkloppers hoef je niet te pompen. Dat doet het apparaatje zelfstandig. Ook is een elektrische melkopschuimer in staat zelf het melkschuim te verwarmen, deze hoeft dus niet in de magnetron of eerst in een pannetje verwarmd te worden.

Elektrische melkopschuimer Philips


Let er bij de aanschaf van een elektrische melkopschuimer op hoe deze aan zijn stroom komt. Je hebt ze namelijk zowel op batterijen als met een snoer. Kijk in de bovenstaande melkopschuimer test voor meer informatie.

Elektrische melkopschuimer (mixer)

Heel anders zijn de elektrische melk opschuimers in de vorm van een kleine mixer. Je kunt deze elektrische melkopkloppers zien als een garde die op batterijen werkt. Het is een simpel apparaatje waarbij je de melk opklopt die je daarvoor in je beker of kannetje doet. Dit is de goedkoopste optie, maar ook de minst handige.

Severin melkopschuimer (mixer)
Tips opschuimen melk

Voor het beste opgeschuimde melk heb je niet alleen een goede opschuimer nodig maar ook geschikte melk. Voor het resultaat maakt het namelijk enorm uit uit wat voor melk je gebruikt. Hier wat tips:

  • Gebruik koude melk. Koude melk uit de koelkast geeft veel betere schuim dan melk op kamertemperatuur.

  • Verwarm deze melk voor het opschuimen tot 60 a 70 graden. Bij deze temperatuur krijg je het meest romige schuim. Hogere temperaturen kunnen inzakkend schuim of een verbrande smaak veroorzaken.

  • Door het hogere gehalte aan vet levert volle melk beter melkschuim dan halfvolle melk of magere melk.

  • Wil je niet al te vette melk of plantaardige melk gebruiken? Koop dan melk die specifiek voor opschuimen wordt aangeboden.Goede melkopschuimer merken

Goede en populaire elektrische melk opschuimers worden gemaakt door onder andere Inventum, Philips (Senseo), Severin, KitchenBrothers, Tomado, Bestron, WMF en MOA.

Merken voor goede melkopschuimers handmatig zijn onder andere Bialetti, Leonardo, Kinghoff en Gefu. Het aanbod aan handmatige melkopschuimers is tegenwoordig aanmerkelijk kleiner dan het aanbod aan elektrische melkopkloppers.

Kijk bovenaan bij de melkopschuimer testen voor de beste melkopschuimers (elektrisch en handmatig) van dit moment.


Zie ook: 


Onderwerp:
Kijk hier voor de beste melkopschuimer test. De beste melkopkloppers voor melk opschuimen. Voor zowel elektrisch als handmatig melk opkloppen. Ook vind je hier aanbiedingen en tops voor het opschuimen van melk van mij en van de consumentenbond.

Een reactie posten

0 Reacties