Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste onkruidtrekker

Kijk hier voor de beste onkruidtrekker uit de test en andere goede onkruidtrekkers om onkruid makkelijk te verwijderen.


Fiskars onkruidtrekker

Er zijn verschillende soorten onkruidverwijderaars. Populair tuingereedschap om onkruid uit een gazon, groentetuin of border te verwijderen is de onkruidtrekker, en dan met name de telescopische onkruidtrekker. Zonder te bukken trek je het onkruid met wortel en al uit de grond. Hier de beste onkruidtrekker uit de test en andere goede onkruidtrekkers.

Kijk hier onder voor meer informatie en voor de actuele prijs van deze beste onkruidtrekker en andere goede onkruidverwijderaars waarmee je onkruid met wortel en al uitroeit.Wat is een onkruidtrekker?

Hoe werkt een onkruidtrekker? Een onkruidtrekker is een onkruidverwijderaar met een grijp-mechanisme. Je steekt de onkruidtrekker in de grond en pakt met de grijper het plantje in de grond vast.

Vervolgens trek je het onkruid met wortel en al omhoog en werpt deze via een uitwerp functie in een emmer zodat je je handen niet vuil hoeft te maken.

Omdat je het onkruid met wortel en al uittrekt komt het onkruid niet opnieuw op.

Een goede onkruidtrekker is een onkruidtrekker met een lange steel zodat je zonder te bukken het onkruid uit kunt trekken. De beste onkruidtrekker beschikt over een telescopische steel zodat je de steel op de juiste maat kunt stellen. Je kunt dan altijd in voor jou beste houding staan als je onkruid aan het trekken bent.
Andere onkruidverwijderaars

Een onkruidtrekker is niet altijd de beste onkruid verwijderaar. Er zijn ook andere manieren om onkruid te verwijderen.

De onkruidtrekker gebruik je in een groentetuin, bloementuin, border of gazon. Een alternatief is de onkruidsteker waarmee het het onkruid na het steken uitschept.

Verder zijn er nog de schoffel waarmee je het onkruid boven de grond woelt en de onkruidborstel en onkruidbrander die je beide gebruikt om het onkruid tussen stenen en voegen weg te halen.

Kijk bij de tips onkruid verwijderen voor alle informatie en tips met betrekking tot deze onkruidverwijderaars.
Beste onkruidtrekker: Fiskars Smartfit

Terug naar de beste onkruidtrekker uit de test. De beste onkruidtrekker is de Fiskars Smartfit. Deze beste onkruidtrekker is een telescopische onkruidsteker van hoge kwaliteit.

Met drie stalen grijpklauwen kun je met de Fiskars onkruidtrekker het onkruid bij de wortels beetpakken en naar boven trekken.

Daarbij kun je de steel tussen de 99 cm en 119 cm verstellen, zodat je altijd de juiste maat steel hebt om zonder te bukken het onkruid te verwijderen.


Fiskars Smartfit onkruidtrekker


Ook onkruid, met lange wortels, dat diep wortelt, kun je met deze beste onkruidverwijderaar makkelijk uit de grond trekken. Met soms wortels van tientallen centimeters lang.

Je hoeft daarbij niet te bukken en nauwelijks kracht te zetten. Ook paardenbloemen en distels trek je snel en makkelijk uit met deze beste onkruidtrekker uit de test.
Meer goede onkruidtrekkers

In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van tuingereedschap tegen onkruid vind je naast deze beste onkruidtrekker van Fiskars nog meer goede onkruidtrekkers, zoals de goedkopere maar niet telescopische Fiskars Xact en onkruidtrekkers van andere fabrikanten zoals Kinzo, Hyundai en Kent & Stowe.

Heb jij ervaring met een onkruidtrekker. Goed of slecht? Of tips voor het kiezen, kopen en gebruiken van een onkruidtrekker? Alle tips, ervaringen, vragen en opmerkingen kun je als reactie onderaan dit artikel plaatsen.


Onderwerp:
Een onkruidtrekker / onkruidgrijper is een goede onkruidverwijderaar waarmee je makkelijk paardenbloemen, distels en ander onkruid uit je gazon of tuin trekt. Je pakt met een onkruidtrekker het onkruid met een grijper vast en trekt deze er met wortels en al uit. De beste onkruidtrekker / beste onkruidgrijper uit de test is de Fiskars Smartfit. Meer goede onkruidtrekkers zijn hier boven ook te vinden, evenals andere goede onkruidverwijderaars zoals de onkruidsteker.

Een reactie posten

4 Reacties

 1. De Fiskars onkruidtrekker is een ideale onkruidverwijderaar om zonder nare stoffen brandnetels, paardenbloemen en ander hardnekkig onkruid uit ons gazon te steken. Omdat je het kluitje met wortel en al uittrekt komt het onkruid niet terug. Met de Fiskars onkruidtrekker gaat snel en makkelijk, maar in het begin moet je er wel aan wennen niet teveel gras mee te trekken. Vooral voor paardenbloemen vind ik het fijn, want daar had ik heel veel last van en paardenbloemen krijg je er niet makkelijk op een andere manier helemaal uit.

  Omdat ik veel paardenbloemen had was mijn gazon na de eerste behandeling met de onkruidtrekker wel een gatenkaas. Dat is even slikken maar kan niet anders. Met wat graszaad en wat mest herstelde het gazon zich snel en nu ziet het er beter uit dan ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een elektrische onkruidbrander voor de tegels en een onkruidtrekker voor het gazon. Bij mij krijgt onkruid geen kans!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik de onkruidtrekker altijd na een flinke regenbui als het gazon goed nat is. Als de grond goed nat is komen de wortels van het onkruid het makkelijkst los en krijg je minder schade aan je gazon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joyce haat onkruid7 juni 2024 om 11:07

  Ik vind de Fiskars onkruidtrekker heel wat beter dan een onkruidsteker die de meeste mensen tegen onkruid gebruiken. Om mijn rug te sparen heb ik voor de telescopische Fiskars onkruidtrekker gekozen. De telescopische onkruidtrekker is wel wat duurder maar als je veel onkruid te trekken hebt krijg je al snel last van je rug als de lengte van de trekker niet optimaal is. Bij een telescopische onkruidtrekker kun je dat zelf bepalen. Mijn tip voor de beste onkruidtrekker is de telescopische onkruidtrekker van Fiskars.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.