Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste stoomkoker

Hier kijken we naar de beste stoomkoker uit de test en geven we tips voor het kiezen van je persoonlijk beste stoomkoker.

Russell Hobbs stoomkoker

Russell Hobbs stoomkoker

Hieronder vind je meer informatie over stoomkokers. We hebben de beste stoomkoker uit de test en geven tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste stoomkoker.De beste stoomkokers uit de test

We hebben twee testen van stoomkokers gevonden. Kijk hieronder voor de beste stoomkoker uit elke test.
Voordelen van een stoomkoker

Wat is het voordeel van een stoomkoker? Koken met een stoomkoker heeft vele voordelen. Doordat er met het koken met een stoomkoker geen vet wordt gebruikt, en de garing uitsluitend plaats vindt door hete stoom is dit gezonder en ook lekkerder. Omdat het voedsel niet in het water staat gaan er ook veel minder vitamines via het afgietwater verloren. 

Verder is de kooktijd bij een stoomkoker korter en blijven smaak en structuur (knapperig) beter in stand dan bij koken. En dan hebben we het nog niet eens over de tijdsbesparing. Kortom een goede stookkoker biedt vele voordelen.
 
Dit zijn de voordelen:

  • Gezonder omdat vitaminen en mineralen niet in het kookvocht verloren gaan.
  • Gezonder omdat je geen vet hoeft te gebruiken.
  • Daardoor is een stoomkoker ook makkelijk schoon te maken.
  • Gerechten worden lekkerder door behoud smaak en vocht (sappiger).
  • Textuur en kleur blijven beter behouden bij het koken.
  • Korte kooktijd.Overzicht stoomkokers en hun prijs

Bovenaan vind je de beste stoomkoker uit de test. Of vind zelf je beste stoomkoker. De stoomkoker die het best aan al jouw wensen en eisen voldoet.

Kijk in het onderstaande overzicht met aanbiedingen stoomkokers voor alle goede stoomkokers en de mogelijkheden, specificaties en lage prijs van al deze goede stoomkokers. Je kunt bij de aanbiedingen van stoomkokers ook gericht naar de voor jou beste stoomkoker met de laagste prijs zoeken. 


Voor bij dit vinden van de beste stoomkoker hebben we hieronder nog wat tips.


Stoomkoker Philips

Philips stoomkoker met 3 schalenTips kiezen beste stoomkoker

In het overzicht met stoomkoker aanbiedingen zijn circa 100 goede stoomkokers met al hun gegevens en prijs te vinden. Hieronder vind je handige informatie die je helpt bij het zoeken en vinden van de voor jou beste stoomkoker uit deze lijst.

Wil je weten wat je allemaal met een stoomkoker kunt bereiden? Kijk dan bij de stoomkoker recepten voor de heerlijkste stoomkoker recepten.

Aantal stoomschalen

Heel belangrijk bij het kiezen van de beste stoomkoker is het aantal stoomschalen dat de stoomkoker biedt. Met meerdere stoomschalen kun je meerdere gerechten los van elkaar stomen. Veel stoomkokers beschikken over drie stoomschalen, zoals de Philips stoomkoker die je hier boven ziet. 

Drie is een handig aantal, want dan hebben groente, vlees en aardappels hun eigen schaal. De meeste goede stoomkokers hebben dan ook drie schalen. Maar let op, er zijn ook stoomkokers met maar twee of één stoomschalen.

Het is, als je meerdere stoomschalen gebruikt, natuurlijk erg handig als je de stoomtijd per schaal kunt instellen.


Magimix stoomkoker 2 schalen

Magimix stoomkoker 2 schalen

Inhoud van de stoomschaal

Let bij het kiezen van je beste stoomkoker ook op de grootte van de stoomschalen. Per stoomkoker hebben de stoomschalen normaal gesproken dezelfde maat, maar bij de ene stoomkoker is de inhoud van de stoomschaal groter dan bij de ander. 

Drie liter per schaal is een gemiddelde maat, maar er zijn ook stoomkokers met veel grotere en veel kleinere schalen.

Stoomkoker met timer en warmhoudfunctie

Wil je gelijk aan tafel als je thuis komt? Met een stoomkoker met timer en warmhoudfunctie kan dat. Stel de stoomtijd in (eventueel per schaal) en stel in hoe laat het stoomproces moet beginnen en het eten is klaar als je thuiskomt. Let er wel op of de timer ruim van tevoren in te stellen is. Vaak is dat niet meer dan een uur. 

Stond je in de file of had de trein vertraging? Dan kan een warmhoudfunctie het eten op temperatuur houden. Let dus op deze twee functies als je een stoomkoker wilt gebruiken om het eten te koken terwijl je niet thuis bent. Je beste stoomkoker moet dan echt over deze mogelijkheden beschikken. 

Tefal stoomkoker

Tefal stoomkoker

Goede stoomkokers

Goede stoomkokers voor een stoomkoker zijn Philips, Russell Hobbs, Tefal, Braun, Magimix, Aigostar en Bosch. Alle stoomkokers van deze, en andere, goede merken vind je in het bovenaan genoemde overzicht met alle stoomkokers. Of kijk bij de testen van stoomkokers voor de beste stoomkoker uit de test.

Zie ook: Meer testen keuken apparatuur


Onderwerp:
Je eten stomen in plaats van koken is lekker en gezond. Hier boven vind je de beste stoomkokers uit de test en een overzicht met aanbiedingen van alle goede stoomkokers. Uit dat overzicht kun je heel makkelijk de voor jou beste stoomkoker selecteren. Voor het kiezen van je persoonlijk beste stoomkoker geven we hier boven ook wat tips.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb gekozen voor een Russell Hobbs stoomkoker met 3 schalen. Zo maak ik een hele maaltijd met mijn stoomkoker. In het begin is het dan even wennen aan de verschillende kooktijden van de onderdelen van je maaltijd, maar als je dat onder de knie hebt kun je er perfect mee koken. De smaak van gestoomd voedsel is ook heerlijk. Puur, gezond en smaakvol. Ik was de schalen van de stoomkoker wel met de hand af. Dan blijven ze mooi en schoonmaken na het stomen is een eitje.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.