Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste bouwstofzuiger test

De beste bouwstofzuiger uit de test en aanbiedingen van deze beste alleszuiger en andere goede bouwstofzuigers.

Buiten stofzuigen Karcher bouwstofzuiger


Een bouwstofzuiger wordt ook wel alleszuiger genoemd. Met een goede bouwstofzuiger kun je namelijk (vrijwel) alles opzuigen. Niet alleen stof en haren, maar ook grof vuil, fijn vuil en water. Kijk hier voor je beste bouwstofzuiger.

Beste bouwstofzuiger en andere goede bouwzuigers

Hier vind je de beste bouwstofzuiger uit de test voor thuisgebruik en de beste professionele bouwstofzuiger uit de test (voor grote klussen). Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van alle bouwstofzuigers.


In het tweede overzicht vind je meer dan 300 bouwstofzuigers met al hun lage verkoopprijzen, specificaties, mogelijkheden en ervaringen van gebruikers. Met een keuzehulp om de voor jou geschikte bouwstofzuigers uit dit grote aanbod te selecteren.


Bouwstofzuiger Karcher klussen

Bouwstofzuiger Karcher bij het klussen

Wat kan een bouwstofzuiger?

Wat kan een bouwstofzuiger dat een gewone goede stofzuiger niet kan?

Het opzuigen van grote brokken vuil (bijvoorbeeld gruis, metaalsplinters, spijkers, stukken behang) of vocht is dodelijk voor een gewone stofzuiger. Maar dat geldt niet voor een goede bouwstofzuiger. De bouwstofzuiger is daar voor gemaakt! 

Een bouwstofzuiger is bijvoorbeeld heel geschikt om op een boor of schuurmachine om het vuil op te zuigen. Bij een gewone stofzuiger kun je dat ook doen, maar je loopt dan wel het risico de stofzuiger te beschadigen als het vuil te grof is. Bij een bouwstofzuiger is dat geen enkel probleem.

Een bouwstofzuiger kun je ook voor je gewone zuigwerk gebruiken. Ook je huis of kantoor kun je er mee zuigen. Want het is in feite een heel krachtige, robuuste stofzuiger die voor zwaar werk is ontwikkeld.

Bouwstofzuiger thuis of professioneel

Bij de beste bouwstofzuiger test vind je twee beste bouwstofzuigers. De beste bouwstofzuiger voor thuis uit de test, en de best geteste bouwstofzuiger voor professioneel klussen.

De beste bouwstofzuiger voor thuis is een sterk en krachtig alternatief voor voor de huisstofzuiger. Een bouwstofzuiger waarmee je makkelijk het huis kunt stofzuigen. Maar bijvoorbeeld ook je terras. Want voor beschadiging door grof vuil en vocht hoef je met deze bouw stofzuiger niet te zijn. 

De beste bouwstofzuiger voor de klusser is nog beter geschikt voor het opzuigen van harde stukken grof vuil en voor het opzuigen van een plasje water. Een bouwstofzuiger met een groot reservoir en veel zuigkracht. Ook geschikt voor het opzuigen van bouwafval.

Beste alleszuiger

De bouwstofzuiger wordt ook alleszuiger genoemd. Nou is 'alles' natuurlijk ook weer overdreven, maar zowel nat vuil als droog vuil kan er mee opgezogen worden zonder dat je bang hoeft te zijn dat de alleszuiger van binnen beschadigd wordt. 

Water opzuigen

Een goede bouwstofzuiger kan water, modder, nat vuil en ander vocht opzuigen. Zelfs een plas water zuig je er mee op (handig bij een lekkage) en de dakgoot schep je niet schoon maar zuig je schoon. 

Let er bij het kiezen van je bouwstofzuiger goed op of deze voor water geschikt is, want niet iedere bouwstofzuiger kan met water overweg. Er zijn namelijk ook bouwstofzuigers met een stofzak. In de keuzehulp kun je dit zien.

Water opzuigen bouwstofzuiger Karcher

Water opzuigen met een Karcher bouwstofzuiger / alleszuiger


Let ook hier op bij het kiezen

Let ook op de volgende punten als je je beste bouwstofzuiger kiest:

De stofklasse van de bouwstofzuiger

Heel belangrijk bij een bouwstofzuiger is de stofklasse.
 • Stofklasse L: De minst goede bouwstofzuigers. Deze laten maximaal 5% stof door, maar dat maakt ze voor schadelijke stoffen niet echt geschikt.
   
 • Stofklasse M: Laten maar maximaal 0,5% stof door en zijn daarmee ook voor fijn bouwstof geschikt.
   
 • Stofklasse H: Laten niet meer dan 0,005% van het stof door. Dit zijn de beste bouwstofzuigers. Met zo'n bouwstofzuiger kun je ook schadelijk stoffen opzuigen.

Stofzak, stofreservoir of beide?

Je hebt bouwstofzuigers met een stofzak, je hebt bouwstofzuiger met een vuilreservoir, en je hebt bouwstofzuiger met beide. Bij de laatste kun je kiezen of je een zak of het reservoir gebruikt.

Een reservoir is nodig voor het opzuigen van water en grof vuil. We raden een bouwstofzuiger met alleen een stofzak daarom af.

Blaasfunctie bouwstofzuiger

Vaak kan een bouwstofzuiger niet alleen zuigen maar ook blazen. Je kan dan iets schoon blazen of afkoelen. Ook kun je een bouwstofzuiger met blaas functie als bladblazer gebruiken.

Bouwstofzuiger met contactdoos

Ongeveer de helft van de bouwstofzuigers beschikt over een ingebouwd stopcontact waarop je je ander elektrisch gereedschap kunt inpluggen. Je hebt dan dus een stofzuiger en stekkerdoos in één apparaat. Dit lijkt een vreemde functie, maar in de praktijk is het erg handig. Vooral als je bijvoorbeeld de bouwstofzuiger gelijktijdig met een schuurmachine of boormachine (zonder accu) gebruikt.

Accu bouwstofzuiger

Dat is helemaal handig als de bouwstofzuiger zelf over een accu beschikt. Deze accu levert dan meteen de stroom voor de boormachine of schuurmachine. Of bijvoorbeeld voor een lamp.

En op zichzelf is een accu bouwstofzuiger natuurlijk ook erg handig. Als draadloze klusstofzuiger of als draadloze stofzuiger voor in huis.

Karcher bouwstofzuiger buiten gebruiken

Karcher bouwstofzuiger buiten gebruiken

Welke fabrikanten maken goede bouwstofzuigers?

Lag niet alle stofzuigerfabrikanten maken bouwstofzuigers. Bekende fabrikanten die wel een goede bouwstofzuiger maken zijn Nilfisk, Eurom, Kärcher, Bosch, Makita, Metabo, Einhell, DeWalt. StarMix, Festool en PowerPlus, 

Wat op dit moment de beste van deze bouwstofzuigers zijn kun je zien in de beste bouwstofzuiger test bovenaan.

Wat kost een bouwstofzuiger?

De prijzen van zo'n bouwzuiger beginnen bij zo'n 50 a 60 euro voor een goedkope bouwstofzuiger van bijvoorbeeld Einhell, Zeegma, Schappach, Eurom of PowerPlus. Voor een Kärcher bouwstofzuiger of Nilfisk bouwstofzuiger ben je iets meer geld kwijt, maar over het algemeen blijft een bouwstofzuiger in vergelijking met andere soorten stofzuigers een goedkope stofzuiger.

Maar dat geldt niet voor professionele bouwstofzuigers als de Kärcher Professional, de Starmix industriezuiger, de Festool accu bouwstofzuiger en de slimme iPulse Premium bouwstofzuiger, want voor deze bouwstofzuigers voor professioneel gebruik ben je rond de 1.000 euro kwijt.


Zie ook:


Onderwerp:
Een bouwstofzuiger (alleszuiger) is een stofzuiger die ook grof vuil, fijn stof en vaak zelfs water kan opzuigen. Kijk hier voor de beste bouwstofzuiger uit de test en aanbiedingen van andere goede bouwstofzuigers.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik kan iedereen een bouwstofzuiger aanraden. Ook een bouwstofzuiger is heel goedkoop. De prijzen zijn niet te vergelijken met een huisstofzuiger, veel goedkoper. En je zuigt er alles mee op. Rotzooi van het klussen, vocht, maar ik huis ook vuil dat je liever niet met je normale dure stofzuiger opzuigt. Een goede bouwstofzuiger is een echt werkpaard. Zelfs van Kärcher heb je ze al onder de 70 euro en van budget merken zijn ze nog goedkoper. Als je gaat verbouwen of veel klust is een bouwstofzuiger kopen veel goedkoper dan dat je je huis stofzuiger kapot zuigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor een paar tientjes een bouwstofzuiger gekocht. Deze staat in de schuur en ik gebruik heb voor klussen maar ook in de tuin. En als er binnen kalk, vocht of ander vuil ligt gebruik ik de bouwstofzuiger daar ook voor. Het is gewoon een heel veelzijdige stofzuiger en heel krachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2 keer een verbouwing gedaan en 2 keer mijn stofzuiger kapot. 1 maal raden wat ik voor mijn komende verbouwing ga kopen!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.