Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste waterstofzuiger

 

Zuig niet alleen stof maar ook water en ander rommel met een goede waterstofzuiger / alleszuiger. Hier de beste waterstofzuiger test.


Karcher waterstofzuiger keuken

Karcher waterstofzuiger keuken


Een heel goede manier om een normale stofzuiger snel om zeep te helpen is om er plassen water mee op te zuigen. Je weet dat zeker dat de stofzuiger snel kapot is. Bij een alleszuiger (waterstofzuiger, waterzuiger) is het een ander verhaal. Een waterstofzuiger is een stofzuiger geschikt voor het opzuigen van water en andere vloeistof. Hier kijken we naar de beste waterstofzuiger.


Officieel wordt een stofzuiger voor droog en nat zuigen een alleszuiger genoemd, maar de termen waterstofzuiger, waterzuiger en nat- en droogzuiger zijn meer gangbaar. Daarom praten we hier over waterstofzuiger.


De beste waterstofzuiger en andere goede alleszuigers


Kijk hier onder voor de best geteste waterstofzuigers. Nog veel meer goede waterstofzuigers vind je bij de waterstofzuiger aanbiedingen.

Verwar de waterstofzuiger niet met de stoomreiniger, een apparaat waarmee je nat de vloer kunt reinigen. Kijk bij de beste stoomreiniger test voor die apparaten.Een goede waterstofzuiger is een alleszuiger

Met een waterstofzuiger kun je zowel nat als droog zuigen. De benaming alleszuiger doet de waterzuiger meer recht aan want een goede alleszuiger kan zonder problemen (en zonder schade) veel meer opzuigen. Kleine harde voorwerpen, spijkers, zelfs stukjes puin. Alles waar en normale stofzuiger kapot van gaat kan een echte alleszuiger hebben. 


De meest robuuste alleszuigers / waterstofzuiger worden ook wel bouwstofzuiger genoemd. Een goede bouwstofzuiger heeft helemaal geen last van puin, gruis, kalk, scherpe voorwerpen en ander bouwvuil.


Karcher waterstofzuiger garage

Karcher waterstofzuiger garage


De alleszuiger / waterstofzuiger is namelijk voorzien van een kunststof afvalreservoir in plaats van een stofzak of standaard stofreservoir. Dit reservoir is waterdicht en bestand tegen zowel nat als droog hard vuil.


Ook is zo'n waterstofzuiger krachtiger dan de normale huis tuin en keukenstofzuiger. Het zijn echte werkpaarden, die niet alleen voor gebruik thuis geschikt zijn. Vaak zijn waterstofzuiger vooral voor gebruik bij bedrijven ontwikkeld. Dat merk je ook wel aan de beste waterstofzuiger fabrikanten. De apparaten van Kärcher, Makita en Nilfisk zijn power tools die veel professioneel gebruikt worden. Dat geldt ook voor hun waterstofzuigers.


Voordelen waterstofzuiger

Zo'waterstofzuiger waarmee je naast water ook van alles meer kan zuigen heeft natuurlijk als grote voordeel dat je zonder te aarzelen kunt zuigen. Een plas water, een hoopje modder, glas, zand, spijkers, je zuigt het met z'n alleszuiger gewoon op. 


Door de extra kracht kun je ook het meest lastige vuil uit het tapijt zuigen. Let wel even op de meegeleverde hulpstukken. Niet alleen de waterstofzuiger zelf, maar ook de hulpstukken bepalen wat en hoe goed je er mee kunt zuigen.


Nadelen waterstofzuiger

Maat nadelen heeft een waterstofzuiger ook. Ten eerste natuurlijk de prijs. Zo'n robuuste krachtige stofzuiger is natuurlijk wel een stukje duurder dan een normale stofzuiger of een bouwstofzuiger. En verder maakt dit werkpaard meer herrie. Ook is de waterstofzuiger groter en zwaarder en gebruikt de krachtige motor meer stroom.


Nilfisk waterstofzuiger tuin

Nilfisk waterstofzuiger tuin

Verschil waterstofzuiger en normale stofzuiger

Maar waarin verschilt de waterstofzuiger van een gewone stofzuiger? 


Het grote verschil zit hem natuurlijk in de waterbestendigheid. Als je met een normale stofzuiger vloeistoffen opzuigt gaat deze snel kapot. De interne componenten en motor kunnen niet tegen de nattigheid. Bij een waterstofzuiger komt het vocht niet in de machine terecht. Bovendien heeft een goede waterstofzuiger speciale filters en vaak een apart reservoir waarin de opgezogen vloeistof terecht komt.


Hierdoor kun je de waterstofzuiger gebruiken voor het opzuigen van plassen, gemorst water, een natte badkamer vloer en een nat kleed of natte vloerbedekking. Met de beste waterstofzuigers kun je zelf een ondergelopen kelder droogzuigen. Let wel op de hoeveelheid vloeistof die de waterzuiger kan opzuigen. Deze staan bij de specificaties bij bovenstaande aanbiedingen.


Tips kiezen beste waterstofzuiger

Uit het bovenstaand overzicht met alle aanbiedingen waterstofzuigers kun je je persoonlijk beste waterstofzuiger selecteren. Hier wat tips voor bij dit kiezen van je beste alleszuiger.


  • Wat wil je kunnen zuigen? Alleen huisstof en water? Of ook puin en ander grof vuil. Check voor je een waterstofzuiger bestelt goede de mogelijkheden.

  • Voor het naast water ook opzuigen van puin, bouwstof en grof materiaal is een bouwzuiger een betere optie dan een waterstofzuiger. Deze stofzuigers zijn eenvoudiger maar kunnen meer hebben.

  • Hoe groot is het vuilreservoir? Je hebt waterstofzuigers met een reservoir van een paar liter, maar ook met een vuilreservoir van meer dan 25 liter. Bij professioneel gebruik, waarbij je grote hoeveelheden zuigt, wil je niet al te vaak waterstofzuiger moeten legen.

  • Sommige alleszuigers / waterstofzuigers hebben ook een blaasfunctie. Je kunt dan stof en vuil wegblazen uit een hoekje waar je niet kunt zuigen maar kunt kunt blazen. Ook kan je zo'n (krachtige) waterstofzuiger dan als bladblazer gebruiken.

  • Ze zijn een stuk duurder, maar er komen steeds meer waterstofzuigers met accu op de markt. O.a. Kärcher, Einhell, Bosch, DeWalt en Makita maken waterstofzuigers met accu. Met een accu waterstofzuiger ben je natuurlijk veel mobieler. Dat is erg handig als je de waterstofzuiger ook buiten gebruikt.

  • Je kan geld besparen op de aankoop van een accu waterstofzuiger als je een waterstofzuiger koopt die gebruik maakt van een accu platform waarvan je al een accu bezit. Vaak zijn deze wel merkgebonden. Onder andere Kärcher, Einhell, Bosch en Powerplus hebben een eigen accu platform waarvan ook de accu van de alleszuiger deel uit maakt.

  • Zuigen met een snoer? Dan is de snoerlengte iets om rekening mee te houden. Die kan erg verschillen. Bij het kiezen van je beste waterstofzuiger uit de bovenstaande aanbiedingen kun je de kabellengte in je selectie opnemen.


Beste waterstofzuiger merken

Karcher geldt als het beste waterstofzuiger merk. Deze specialist in reinigingsapparatuur voor professional en thuis biedt enkele tientallen verschillende waterstofzuigers (die ze zelf nat- en droogzuiger noemen). Bij de bovenstaande aanbiedingen waterstofzuigers vind je ze allemaal.


Je vind daar ook de beste alleszuigers van ander goede waterstofzuiger fabrikanten zoals Nilfisk, Bosch, Makita, Metabo, Einhell, Festool, DeWalt, Numatic, Parkside en andere goede merken,Zie ook:Onderwerp:
Hier vind je de beste waterstofzuiger uit de test en goedkope waterstofzuiger aanbiedingen bij aanbevolen winkels.. De waterstofzuiger wordt ook wel alleszuiger genoemd omdat deze stofzuiger veel meer kan zuigen dan stof en water alleen. Andere benamingen zijn waterzuiger, bouwstofzuiger en stof- en waterzuiger.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *