Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hometrainer voor thuis

 

Kijk hier voor de beste hometrainers uit de test. Met de beste hometrainer voor thuis in diverse soorten.

Beste hometrainers test: Tunturi hometrainer

Niet ieder fitness apparaat voor thuis is een hometrainer. Onder een hometrainer wordt een fitness fiets verstaan. Met een home trainer kun je binnenshuis trainen door te fietsen. Je komt al fietsend geen centimeter vooruit, maar je kunt zo wel je conditie verbeteren, afvallen of diverse spieren trainen. Hometrainers worden ook veel voor revalidatie gebruikt. Wat is voor jou de beste hometrainer? Hier vind je de beste hometrainers voor thuis.


De beste hometrainers

Hieronder vind je een aantal beste hometrainers in diverse categorie├źn en diverse prijsklassen. Ook hebben we een overzicht met alle hometrainers (meer dan 150!) met al hun specificaties, mogelijkheden en prijzen. Uit dit overzicht kun je makkelijk de voor jou beste hometrainer selecteren door je wensen aan te vinken.


Soorten hometrainers

We schreven het al, onder een hometrainer wordt een fitness apparaat bedoeld waarmee je al fietsend traint. Dus geen loopband of roeitrainer (kijk daarvoor bij de andere fitness apparaten hier boven). Maar dat betekent niet dat alle hometrainers vergelijkbaar zijn. Dit zijn wat verschillende types hometrainers voor thuis:

Klassieke hometrainer
Bij de standaard hometrainer heb je een rechte of een klein beetje voorover gebogen houding bij het fietsen. Deze klassieke hometrainer is een echte allrounder die voor alle soorten hometrainer-training kan worden ingezet. Ook voor revalidatie training wordt de klassieke hometrainer veel gebruikt.


Klassieke hometrainer Tunturi

Klassieke hometrainer Tunturi


Bekende merken voor een goede hometrainer voor thuis zijn VirtuFit, Tunturi en FlowFitness en Kettler.


Fitness fiets hometrainer
Op de fitnessfiets (spinningfiets) neem je een heel andere houding aan. Je zit op deze hometrainer voorover gebogen, net als op een racefiets. Er zijn nog meer overeenkomsten met het echte wielrennen, zo kun je bijvoorbeeld vaak je schoenen aan de pedalen vastklikken.

fitness fiets hometrainer Flow Fitness

Fitness fiets hometrainer Flow Fitness


De meeste bekende fitnessfiets is van FitBike, maar goede fitness fietsen worden ook gemaakt door Tunturi, Flow Fitness en Klarfit.

Ligfiets hometrainer
Bij deze hometrainer neem je zelfs een lighouding aan. Dat heeft als voordeel dat je gewrichten minder belast worden.

NordicTrack hometrainer ligfiets model

NordicTrack hometrainer ligfiets modelDeze ligfietsen voor in huis worden onder andere gemaakt door VirtuFit, Tunturi, NordicTrack en CardioStrong.


Airbike
Deze hometrainer is een combinatie van een gewone hometrainer en een crosstrainer. Je  beweegt en traint namelijk niet alleen je benen maar ook je armen.

Schwinn Airdyne airbike hometrainer

Schwinn Airdyne airbike hometrainer


Makers van goede airbike hometrainers voor thuis zijn onder andere FitBike, Schwinn en FitEquip.


Mini hometrainer (stoelfiets)
De stoelfiets is een kleine hometrainer die je onder een tafel of bureau kunt plaatsen. Bij deze hometrainer zit je niet in het zadel, maar gewoon op een stoel. Een mini hometrainer is een stuk goedkoper dan een normale hometrainer en neemt veel minder ruimte in als je deze wegbergt.

Tunturi mini hometrainer

Tunturi mini hometrainer (stoelfiets)


De stoelfiets mini hometrainer wordt onder andere gemaakt door Luxari, Tunturi, VirtuFit en Dreaver.

Let hier op bij het kiezen van een hometrainer

In het overzicht met alle hometrainers eerder op deze pagina kun je aangeven aan welke eisen jouw beste hometrainer voor thuis moet voldoen. Let daar onder andere op de volgende zaken.

Trainingscomputer
De beste hometrainers beschikken over een computer waarop je trainingsprogramma's kunt instellen en vaak ook zelf kunt samenstellen. 

De meeste hometrainers worden geleverd met een reeks standaard programma's.  Dat kan een handvol programma's zijn, maar sommige goede hometrainers komen met tientallen trainingsprogramma's ingeprogrammeerd.

Weerstand
De beste hometrainer maken gebruik van een inductiemagneet-rem (elektromagneet rem) om weerstand te geven. Dat is een beter systeem dan de magnetische weerstand (magneetrem) van veel goedkopere hometrainers. Deze slijten sneller en zijn daardoor minder geschikt als je de hometrainer dagelijks gebruikt om te trainen.

Fitness fietsen maken voor de weerstand vaak gebruik van remblokjes, en airbikes van luchtweerstand. 

Hartslagsensor
Je hartslag meten is een belangrijk onderdeel binnen zo'n trainingsprogramma. De beste hometrainers hebben een hartslagsensor in het handvat van het stuur ingebouwd die continue je hartslag meet onder het trainen.

Display informatie
Naast de hartslag is er nog veel meer informatie die op het display getoond kan worden. Denk aan calorieverbruik, virtuele snelheid, virtuele afstand, gefietste tijd, tussentijd, getrapte wattage en meer. In het overzicht zie je wat de betreffende hometrainer registreert.

Verstelbaar zadel
Bij een verstelbaar zadel kun je de hometrainer beter op je houding instellen. Dat kan lichamelijke klachten na het trainen voorkomen.

Maximale belasting
Sommige hometrainers zijn niet geschikt voor gebruikers boven de 135 kilo. Niet dat je er doorheen zakt als je wat zwaarder bent, maar de hometrainer kan minder stabiel zijn. Deze maximale belasting is ook een goede indicatie van de kwaliteit van het apparaat.


Focus Fitness Fit Bike hometrainer display

Focus Fitness Fit Bike hometrainer computer met display


Afvallen met een hometrainer

De hometrainer wordt vaak gebruikt als fitnessapparaat om af te vallen. Om goed af te vallen kun je het beste kiezen voor een zwaar verzet (veel weerstand) bij een lage snelheid. Vet verbranden gaat het best als de hartslag laag is. Dat maakt een hometrainer met hartslagmeter extra aantrekkelijk als je de hometrainer gebruikt om af te vallen.

Aan je conditie werken

Gebruik de hometrainer met grote regelmaat en je zal merken dat je conditie verbetert. Bij een verbeterde conditie zal je merken dat het afvallen ook sneller gaat. Dit is een goede combinatie bij een hometrainer.

Spieren ontwikkelen met een hometrainer

Ook voor het kweken van spieren is de hometrainer een goed fitnessapparaat. Het zijn logischerwijs vooral de beenspieren die je traint, en dan met name de bovenbeen spieren. Daarnaast worden bij het omhoog brengen van de trappers de hamstrings en kuiten ontwikkeld. 

Ook de buikspieren en onderrug profiteren bij een klassieke hometrainer mee doordat deze moeten werken om rechtop te blijven zitten.

Foto bovenaan: Tunturi hometrainer


Onderwerp:
Met een hometrainer (ook wel fitness fiets genoemd) kun je trainen door binnenshuis te fietsen. De home trainer is het meest populaire fitness apparaat voor thuis. Met een goede hometrainer train je spieren, kun je je conditie verbeteren en afvallen. Hierboven vind je alle informatie en tips over de home trainer, de beste hometrainers uit de test en een overzicht met alle goede hometrainer waaruit je makkelijk je persoonlijk beste hometrainer voor thuis kunt filteren.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *