Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste hometrainer thuis

Kijk hier voor de beste hometrainers uit de test. Met de beste hometrainer voor thuis en andere goede hometrainers.

Beste hometrainers test: Tunturi hometrainer


Ook kijken we naar het nut van een hometrainer en naar andere vormen van fitness fietsen om in huis te trainen.Wat is een hometrainer?

Niet ieder fitness apparaat voor thuis is een hometrainer. Onder een hometrainer wordt een fitness fiets verstaan. Met een home trainer kun je binnenshuis trainen door te fietsen. Je komt al fietsend geen centimeter vooruit, maar je kunt zo wel je conditie verbeteren, afvallen of diverse spieren trainen. Hometrainers worden ook veel voor revalidatie gebruikt. Wat is voor jou de beste hometrainer? Hier vind je de beste hometrainers voor thuis.

Een hometrainer is een fitnessapparaat dat is ontworpen om binnenhuis te gebruiken voor cardiovasculaire oefeningen, met name fietsen. Het lijkt op een fiets, met een zadel, pedalen en een (niet bewegend) stuur. Maar in plaats van vooruit te fietsen, blijf je op één plek terwijl je trapt. Hometrainers zijn populair vanwege hun gebruiksgemak en de mogelijkheid om thuis te trainen, ongeacht de weersomstandigheden.

Via verstelbare weerstandsniveaus kun je met een hometrainer de intensiteit van de training te regelen. De beste hometrainers beschikken over programma's enen  display dat alle informatie weergeeft over bijvoorbeeld de virtuele snelheid, afgelegde afstand, tijd en calorieverbruik.Andere fitness apparaten voor thuis

Er zijn andere trainingsapparaten voor thuis waarop je ook fietst zoals een spinning bike of een fietstrainer (daarover later meer) en er is meer fitnessapparatuur voor thuis zoals een crosstrainer, een loopband of een roeitrainer. 

Bij de beste fitnessapparaten voor thuis test kijken we naar die trainingsapparaten om thuis te de trainen. Hieronder beperken we ons tot de beste hometrainer en andere goede hometrainers, kijken we naar de effecten van het trainen op een hometrainer en naar de verschillen tussen de hometrainer en andere fitness fietsen voor thuis.Dit zijn de beste hometrainers

Maar eerst kijken we naar de beste hometrainers. Onderstaande hometrainers hebben een 5 sterren waardering gekregen:


Klassieke hometrainer Tunturi

Tunturi hometrainerAanbiedingen van hometrainers

Hieronder vind je meer dan 300 hometrainers van goede merken als Virtufit, Tunturi, Kettler, Fitbike en Flow Fitness. Je vindt er ook alle prijzen, reviews, specificaties en mogelijkheden van al deze goede hometrainers.

Tevens hebben we een overzicht van de beste winkels om alle soorten fitness apparatuur te kopen en hun aanbiedingen.
Verschil hometrainer en spinning fiets

We schreven het al, onder een hometrainer wordt een fitness apparaat bedoeld waarmee je al fietsend traint. Dus geen loopband of roeitrainer (kijk daarvoor bij de andere fitness apparaten hier boven). Maar dat betekent niet dat alle fitness fietsen een hometrainer genoemd worden. Er zijn namelijk ook varianten die onder een andere benaming verkocht worden. 

Je hebt namelijk ook de spinningfiets, en dat is niet hetzelfde apparaat al lijken beide fitnessapparaten op elkaar. De spinningfiets lijkt meer op een echte fiets dan een hometrainer. Met een racezadel, een racestuur en pedalen met een kliksysteem voor raceschoenen ziet de spining fiets er echt als een racefiets uit.

Maar het verschil gaat veel verder dan alleen het uiterlijk. Waar de hometrainer een algemene lichte tot middelmatig zware training geeft kun je met de spinning fiets intensiever trainen. Je kunt er bijvoorbeeld zeer intensieve intervaltrainingen mee doen. Echte sporttrainingen (bijvoorbeeld voor wielrennen) of intensieve spinning trainingen.

De gemiddelde thuisgebruiker kiest vaak voor een hometrainer, maar wie echt intensief wil trainen, bijvoorbeeld om sportprestaties te verbeteren, is een spinningfiets beter.


fitness fiets Flow Fitness


Spinning fiets Flow FitnessVerschil hometrainer en fietstrainer

De term fietstrainer wordt nogal eens foutief gebruikt voor een hometrainer of spinfiets, maar een echte fietstrainer is een compleet ander apparaat.

Een fietstrainer is namelijk een soort houder waarin je een racefiets kunt plaatsen om binnen in huis te trainen. Zoals je met een loopband kunt hardlopen zonder een meter vooruit te komen, zo kun je met een fietstrainer op je racefiets wielrennen zonder je te verplaatsen. Racefietsen terwijl je TV kijkt.

Een fietstrainer heeft dus weinig overeenkomsten met een hometrainer. De fietstrainer wordt veel door wielrenners gebruikt om hun fietstraining thuis te doen bij slecht weer. 


Hieronder kijken we verder naar de normale hometrainer. Maar wat is normaal? Ook de binnen de hometrainers kom je heel aparte modellen. Hieronder een aantal specifieke hometrainers.Ligfiets hometrainer

De ligfiets hometrainer (niet te verwarren met de ligfiets om buiten mee te fietsen) is een speciaal soort hometrainer. De ligfiets is een hometrainer waarbij je een liggende houding aanneemt. Dat heeft als voordeel dat je gewrichten minder belast worden.

NordicTrack hometrainer ligfiets model

NordicTrack hometrainer ligfiets model


Ligfiets model hometrainers zijn vaak groot, duur en geavanceerd. Je komt ze vooral tegen als professionele trainingsapparaten in sportscholen en fitness centra. Maar ze zijn er ook als "home trainer". Ligfietsen thuis worden onder andere gemaakt door VirtuFit, Tunturi, NordicTrack en CardioStrong.
Airbike hometrainer

Ook de airbike is een speciale vorm van de hometainer. Deze hometrainer is een combinatie van een gewone hometrainer en een crosstrainer. Je beweegt en traint namelijk niet alleen je benen maar ook je armen onder het gebruik.

Schwinn Airdyne airbike hometrainer

Schwinn Airdyne airbike hometrainer


Een airbike is dus een hometrainer met een extra training. Een slimme oplossing om op een gelijktijdig moment verschillende trainingen uit de voeren. Toch zijn de airbikes veel minder bekend en veel minder gebruikt dan de normale hometrainer.

Makers van goede airbike hometrainers voor thuis zijn onder andere FitBike, Schwinn en FitEquip.Mini hometrainer (stoelfiets)

Ook de stoelfiets is een echte hometrainer, maar dan wel een hometrainer in een heel compacte vorm. De stoelfiets is een kleine hometrainer die je onder een tafel of bureau kunt plaatsen. Bij deze hometrainer zit je niet in het zadel, maar gewoon op een stoel. Een mini hometrainer is een stuk goedkoper dan een normale hometrainer en neemt veel minder ruimte in als je deze wegbergt. Je kan de mini hometrainer zelfs makkelijk mee nemen als je ergens heen gaat.

Tunturi mini hometrainer

Tunturi mini hometrainer (stoelfiets)


De stoelfiets mini hometrainer wordt onder andere gemaakt door Luxari, Tunturi, VirtuFit en Dreaver.Tips kiezen beste hometrainer

In het overzicht met alle hometrainers eerder op deze pagina kun je aangeven aan welke eisen jouw beste hometrainer voor thuis moet voldoen. Let daar onder andere op de volgende zaken.

Trainingscomputer
De beste hometrainers beschikken over een computer waarop je trainingsprogramma's kunt instellen en vaak ook zelf kunt samenstellen. 

De meeste hometrainers worden geleverd met een reeks standaard programma's.  Dat kan een handvol programma's zijn, maar sommige goede hometrainers komen met tientallen trainingsprogramma's ingeprogrammeerd.

Weerstand
De beste hometrainer maken gebruik van een inductiemagneet-rem (elektromagneet rem) om weerstand te geven. Dat is een beter systeem dan de magnetische weerstand (magneetrem) van veel goedkopere hometrainers. Deze slijten sneller en zijn daardoor minder geschikt als je de hometrainer dagelijks gebruikt om te trainen.

Fitness fietsen maken voor de weerstand vaak gebruik van remblokjes, en airbikes van luchtweerstand. 

Hartslagsensor
Je hartslag meten is een belangrijk onderdeel binnen zo'n trainingsprogramma. De beste hometrainers hebben een hartslagsensor in het handvat van het stuur ingebouwd die continue je hartslag meet onder het trainen.

Display informatie
Naast de hartslag is er nog veel meer informatie die op het display getoond kan worden. Denk aan calorieverbruik, virtuele snelheid, virtuele afstand, gefietste tijd, tussentijd, getrapte wattage en meer. In het overzicht zie je wat de betreffende hometrainer registreert.

Verstelbaar zadel
Bij een verstelbaar zadel kun je de hometrainer beter op je houding instellen. Dat kan lichamelijke klachten na het trainen voorkomen.

Maximale belasting
Sommige hometrainers zijn niet geschikt voor gebruikers boven de 135 kilo. Niet dat je er doorheen zakt als je wat zwaarder bent, maar de hometrainer kan minder stabiel zijn. Deze maximale belasting is ook een goede indicatie van de kwaliteit van het apparaat.


Focus Fitness Fit Bike hometrainer display

Focus Fitness Fit Bike hometrainer computer met displayAfvallen met een hometrainer

De hometrainer wordt vaak gebruikt als fitnessapparaat om af te vallen. Om goed af te vallen kun je het beste kiezen voor een zwaar verzet (veel weerstand) bij een lage snelheid. Vet verbranden gaat het best als de hartslag laag is. Dat maakt een hometrainer met hartslagmeter extra aantrekkelijk als je de hometrainer gebruikt om af te vallen.Met een hometrainer aan je conditie werken

Gebruik de hometrainer met grote regelmaat en je zal merken dat je conditie verbetert. Bij een verbeterde conditie zal je merken dat het afvallen ook sneller gaat. Dit is een goede combinatie bij een hometrainer.Spieren ontwikkelen met een hometrainer

Ook voor het kweken van spieren is de hometrainer een goed fitnessapparaat. Het zijn logischerwijs vooral de beenspieren die je traint, en dan met name de bovenbeen spieren. Daarnaast worden bij het omhoog brengen van de trappers de hamstrings en kuiten ontwikkeld. 

Ook de buikspieren en onderrug profiteren bij een klassieke hometrainer mee doordat deze moeten werken om rechtop te blijven zitten.Beste hometrainer merken

Tot slot hebben we een korte opsomming met enkele van de beste hometrainer fabrikanten.

Kettler hometrainer

Kettler is een grote Duitse fabrikant van hometrainers en één van de beste hometrainer merken. Kettler hometrainers zijn van hoge kwaliteit en staan erom bekend dat ze lang meegaan. Bovendien biedt Kettler een ruime keuze uit verschillende hometrainers. Van een eenvoudige hometrainer voor thuis tot een geavanceerde hometrainer voor in de sportschool of voor de fanatieke gebruiker thuis.

Tunturi hometrainer

Voor de consument thuis behoort ook Tunturi absoluut tot de beste hometrainer fabrikanten. Deze fitness apparatuur expert uit Finland heeft een hele reeks hometrainers voor thuis die heel betaalbaar maar ook heel goed zijn.

Virtufit hometrainer

Ook in Nederland maken ze goede hometrainers. Ook Virtufit behoort tot de beste hometrainer merken. Virtufit maakt een tiental verschillende hometrainers waaronder ook een opvouwbare hometrainer die je makkelijk kunt meenemen en opbergen.

Flow Fitness hometrainer

Een andere Nederlandse fabrikant die tot de beste hometrainer merken behoort is Flow Fitness. Hun Turner hometrainer en Perform ergometer zijn populaire goede hometrainers maar helaas geen goedkope hometrainer.

Christopeit hometrainer

Dan is een Christopeit hometrainer voor thuis veel beter te betalen. Dit Duitse merk biedt diverse goede hometrainers aan waarvan de prijzen ver onder de 200 eurp liggen.

FitBike hometrainer

FitBike, van BeterSport, is een andere bekende hometrainer fabrikant. Ze brengen diverse hometrainers, airbikes en indoor bikes op de markt. Hun FitBike Ride hometrainers zijn relatief geodkoop, vooral gezien de kwaliteit.

Meer goede hometrainers

Andere bekende fabrikanten van hometrainers zijn Schwinn, Venom Sports, Capital Sports, Domyos, Bremshey en Slazenger. Bij de bovenstaande hometrainer aanbiedingen kun je ze allemaal vinden.


Zie ook:

Foto bovenaan: Tunturi hometrainer

Onderwerp:
Met een hometrainer (ook wel fitness fiets genoemd) kun je trainen door binnenshuis te fietsen. De home trainer is het meest populaire fitness apparaat voor thuis. Met een goede hometrainer train je spieren, kun je je conditie verbeteren en afvallen. Hierboven vind je alle informatie en tips over de home trainer, de beste hometrainers uit de test en een overzicht met alle goede hometrainer waaruit je makkelijk je persoonlijk beste hometrainer voor thuis kunt filteren.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik kan een Tunturi Cardio Fit hometrainer aanraden. Deze hometrainers zijn goed te betalen en heel geschikt als hometrainer thuis. Het in elkaar zetten van deze hometrainer was een lastig karweitje maar daarna had ik een heel goede hometrainer staan. Je kan er zowel lichte als heel intensieve trainingen op doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke versie heb jij? Ik heb de Tunturi Cardio Fit met ergometer. Prima ding wat goede meetwaarden heeft. Wat ik dan weer minder vind is de gebrekkige handleiding. Het kost de fabrikant toch weinig geld om dat wat beter te verzorgen. Nu moet je te veel zelf uitzoeken. Het opbouwen is ook een ding, maar als je hem aan de praat hebt is het een heel goede hometrainer.

   Verwijderen
 2. Tip: Een goed verstelbaar zadel en verstelbaar stuur is erg positief bij een hometrainer, Als je dat niet kan verstellen kan je last van je rug krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.