Beste laptopstandaard (laptopverhoger, laptophouder)

De beste bureau standaards voor je laptop, om gezond achter je laptop te werken.


Lurk laptopstandaard


De meeste mensen gebruiken een laptop in plaats van een bureau computer, ook als ze voornamelijk achter een bureau werken. Dat is ergonomisch niet ideaal. Een goede laptopstandaard (notebook standaard, laptop verhoger) zorgt voor een beter werkhouding. Kijk hier voor de beste laptop standaard.

Beste laptopstandaard en andere goede standaarden voor je laptop

Kijk hier onder welke laptopstandaards er als beste laptopstandaard zijn getest. Met de beste laptop standaard voor op je bureau en de beste laptop standaard om mee te nemen.

Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van alle goede laptopstandaards (meer dan 1.000!) waaruit je snel en makkelijk jouw beste laptopstandaard kan selecteren en goedkoop kunt kopen.Voomy laptopstandaard geschikt voor mobiel gebruik

Voomy laptopstandaard geschikt voor mobiel gebruik


Laptop standaard vast op bureau of om mee te nemen

Een laptopstandaard gebruik je om je laptop hoger op je bureau te zetten zodat je een beter zicht op het scherm hebt. De standaard zorgt zodoende voor een gezondere werkhouding.

We kunnen deze bureaustandaards in twee soorten onderverdelen. Laptopverhogers die goed geschikt zijn om mee te nemen als je met je laptop op stap gaat en laptop standaards die vast op je bureau staan. Deze laatste notebook standaards kun je wel van je bureau afhalen, maar ze zijn niet geschikt om in je tas te steken.

Voor mobiel gebruik heb je een laptopstandaard nodig die je heel compact kunt inklappen. 

Mobiele laptoptafel

Bij de bovenstaande laptopstandaards voor de laptop op schoot vind je ook laptoptafels zoals de hier onder afgebeelde R2B laptoptafel. Deze flexibele laptopstandaard kan in heel uiteenlopende standen worden gebruikt. Op bureau of tafel, op schoot, maar ook als laptopstandaard op bed, op de bank, in een stoel of op de grond.


Laptoptafel laptopstandaard R2B

Laptoptafel / laptopstandaard R2B

Ergonomische laptop standaard

Zo'n notebook standaard is dus altijd beter voor de ergonomie dan dat je de laptop gewoon op een bureau of tafel zet. Maar de ene laptopstandaard is ergonomisch beter dan de andere.

Een goede ergonomische laptopstandaard kun je helemaal naar wens instellen. Je kan de laptopverhoger zodanig kantelen en in hoogte verstellen tot deze de voor jou beste werkhouding biedt. Let dus goed op deze instelmogelijkheden als je je beste laptopstandaard zoekt.

Vemni ergonomische laptophouder

Vemni ergonomische laptophouder

Hieronder informatie over de instellingen van de laptopstandaard.

In hoogte verstelbare laptopstandaard

Voor een ergonomisch goede werkhouding moet de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte te staan. Je kijkt dan 5 a 10 graden naar beneden met een nek die slechts licht gebogen is. Dit is de beste en meest gezonde werkhouding. 

Een laptopscherm staat echter een stuk lager (tenzij je heel klein bent en een grote laptop gebruikt). Hierdoor worden je nekspieren en schouderspieren continue belast wat lichamelijke klachten kan opleveren.

Met een goede laptopstandaard (die hierom ook wel laptopverhoger wordt genoemd) kun je de laptop omhoog brengen. Een in hoogste verstelbare laptopstandaard is daarbij natuurlijk de beste laptopverhoger want hiermee breng je de laptop precies naar de perfecte hoogte. 

In diepte verstelbare laptopstandaard

Niet alleen de hoogte, maar ook de diepte is belangrijk voor een goede gezonde werkhouding tijdens het computeren. 40 centimeter is een goede afstand tussen scherm en gebruiker, maar persoonlijke voorkeuren spelen ook een rol. 

Je kan de standaard plus laptop verschuiven, maar bij een in diepte verstelbare laptopstandaard kun je dit makkelijk op de laptopverhoger zelf regelen. 

In de laptopstandaard keuzehulp kun je bij de opties aangeven of je een in hoogte verstelbare laptopstandaard en / of een in diepte verstelbare laptopstandaard zoekt.


Lurk laptopstandaard inklapbaar instelbaar


Lurk laptopstandaard inklapbaar instelbaar

Inklapbare laptopstandaard

Wil je samen met je laptop ook je laptopstandaard mee op pad nemen? Kies dan voor een goed inklapbare of opvouwbare laptopstandaard zoals de boven afgebeelde Lurk laptopstandaard. Deze is niet alleen in hoogte en diepte verstelbaar, maar ook heel klein op te vouwen.

Laptopstandaard met actieve koeling

Een laptop kan te warm worden als deze computer hard moet werken. Vooral bij een krachtige laptop kan het gebeuren dat de laptop te heet wordt. Er is dan extra koeling nodig.

Een laptop standaard met actieve koeling kan deze extra koelte geven. In de laptopstandaard zijn dan ventilatoren ingebouwd die koude lucht in de computer blazen. 

Trust laptop stand: Laptophouder met koeling

Trust laptop stand: Laptophouder met koeling


Vaak is zo'n laptop standaard met koeling vrij laag. Ze zijn namelijk gericht op koeling en niet zozeer op het verbeteren van de ergonomie. Je kan een laptopstandaard met actieve koeling dan ook zien als een ander soort laptopstandaard.

Laptopstandaard voor op schoot

Weer een ander soort laptopstandaard (laptop stand) is de laptophouder voor op schoot. Ook deze is voor koeling, maar dan niet zo zeer de koeling van de laptop maar om je bovenbenen koel te houden.

Geef bij de bovenstaande laptopstandaard aanbiedingen op dat je een laptopstand voor op schoot zoekt om deze laptophouders te zien. Deze laptophouders zijn bedoeld om op de bank, in een stoel of in bed te gebruiken. Dus op plaatsen waar je de laptop op schoot neemt.


Ivol laptopstandaard voor op schoot

Ivol laptopstandaard voor op schoot


Deze laptopstandaarden voor op schoot hebben geen gladde maar een zachte onderkant. Ze worden ook wel laptopkussen genoemd, hoewel alleen de onderkant een kussen is. De bovenkant is hard, want anders zou de laptop er in weg zakken.

Een goede laptopstandaard voor op schoot houdt je benen koel en geeft een goede ondergrond voor je laptop en eventueel een werkblad voor andere spullen. Zo biedt een brede laptophouder voor op schoot ook ruimte voor een muis, iets wat bij een ergonomische laptop standaard voor op het bureau niet mogelijk is.

Een laptopstandaard / laptophouder voor op schoot voorkomt dat je benen warm worden van de laptop. Bij een goedkope laptopstandaard voor op schoot zorgt isolatie daarvoor, de laptop zelf blijft heet. Ook biedt een laptophouder voor op schoot een stabiele ondergrond voor je laptop. Ze worden daarom ook wel laptoptafel genoemd.

De maat van de laptopstandaard

Veel goede laptopstandaards zijn te gebruiken op laptops van heel verschillende groottes, maar het is verstandig om bij de keuzehulp de maat van je laptop aan te vinken zodat je zeker weet dat de gekozen laptopstandaard past. Vooral bij en grote laptop groter dan 16 inch is dat verstandig.


Ergonomische laptopstandaard instelbaar Sirius Chioce

Ergonomische laptopstandaard instelbaar Sirius Chioce


Muis en toetsenbord

De touchpad en toetsenbord van de laptop zijn immers bij een laptopstandaard vaak niet te gebruiken. Ergonomisch is het geen nadeel om deze los te gebruiken. Kijk hier onder voor de beste muizen en beste toetsenborden.


Staand werken met een laptopstandaard

Staande werken is gezonder dan zittend werken. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een sta bureau of hoge tafel zodat ze staand kunnen werken.

Een hoge laptop standaard zoals de Lurk laptopverhoger op de eerste foto helpt daarbij. Je kan daarmee perfect staand werken, ook als je achter een laag bureau of lage tafel werkt.

Wil je staande werken? Let dan goed op de hoogte en stabiliteit van de laptopstandaard.

Goede laptopstandaard merken

Laptophouders worden door vele fabrikanten gemaakt. Zowel bekende merken als onbekende merken. Ook onbekende fabrikanten kunnen vaak heel goede laptopstandaarden maken. Hierboven vind je de beste laptopstandaarden uit de test en bij iedere laptop standaard uit het aanbiedingen overzicht kun je zien welke waardering deze laptopstandaard heeft gehad.

Enkele van de fabrikanten die goede laptopstandaarden maken zijn Fellowers, Veripart, Kensington, Logitech, Lurk, Ewent, Trust, Desq, Neomounts (Newstar), ACT, iDeskmate, Sirius Choice, Voomy, Rain Design en Vemni, maar bij bovenstaande laptopstandaard aanbiedingen vind je nog meer goede notebook standaarden.


Swilix notebook standaard

Swilix laptopstandaard, minder geschikt voor onderwegNog wat laptopstandaard tips

Nog wat tips met betrekking tot opties die je in de laptop standaard keuzehulp kunt opgeven:
  • Bij een laptopstandaard met kabelmanagement kun je stroomkabel van je laptop en eventueel andere kabels netjes wegwerken.
     
  • Een laptopstandaard met documentenhouder beschikt over een extra plateau waarop je een boek of notities kunt leggen die dan naast het scherm getoond worden zodat teksten makkelijk te raadplegen en over te typen zijn.
     
  • Een laptopstandaard met USB kan als USB HUB dienst doen. Je maakt een USB verbinding tussen je laptop en laptopverhoger en kunt USB apparatuur vervolgens met de laptophouder verbinden.


Foto bovenaan: Lurk laptopstandaard

Onderwerp:
Ze heten laptopstandaard, notebookstandaard, laptopverhoger, of bureaustandaard, maar het is allemaal hetzelfde apparaat. Een standaard om je laptop op een ergonomisch gezonde hoogte te zetten. Wel heb je de laptopstandaard / notebook standaard in diverse soorten, namelijk voor op bureau en voor op schoot, met actieve koeling, laptopstandaards voor onderweg en laptopverhogers om staand te kunnen werken. Hierboven vind je de beste laptopstandaard uit de test en andere goede laptopstandaarden.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een Veripart Laptop Stand die je makkelijk mee kan nemen. Dat is een aanrader voor de laptop gebruiker die de laptop veel op locatie gebruikt. Deze mobiele laptopstandaard is compact in te klappen en er wordt zelfs een zakje meegeleverd om hem in te vervoeren. Ik moet soms urenlang bij een klant op de laptop werken en dan is een laptopstandaard erg welkom.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.