Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laptopstandaard (laptopverhoger, laptophouder)

 

Je kunt wel stellen dat de bureau PC bijna is weggevaagd door de laptop. Ook mensen die hun computer niet mobiel gebruiken kiezen meestal voor een laptop. Maar als bureau computer is een laptop ergonomisch minder geschikt. Daarom kijken we hier naar de beste laptopstandaard en andere goede laptopstandaards.


Een laptopstandaard is een laptopverhoger. Door de laptop op een laptopstandaard te plaatsen komt deze op ooghoogte te staan en hoef je niet naar beneden gebogen te zitten. 

Je sluit een losse muis en los toetsenbord op de laptop aan wat bij een goede muis en goed toetsenbord ook ergonomisch beter is dan gebruik van de laptop.

Goede laptopstandaards

Hieronder hebben we twee laptopstandaard overzichten voor je. Het eerste overzicht bevat de actuele laptopstandaard top 10. In het tweede overzicht vind je vele honderden laptop standaarden met een keuzehulp waarmee je makkelijk uit dit enorme aanbod je beste laptopstandaard kunt filteren.


Hieronder hebben we een aantal tips voor bij het kiezen van je beste laptopstandaard. Bij de bovenstaande keuzehulp kun je de laptop standaards onder andere op deze kenmerken selecteren.


Ergonomische laptopstandaard instelbaar Sirius Chioce

Ergonomische laptopstandaard instelbaar Sirius Chioce

In hoogte verstelbare laptopstandaard

Voor een ergonomisch goede werkhouding moet de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte te staan. Je kijkt dan 5 a 10 graden naar beneden met een nek die slechts licht gebogen is. Dit is de beste en meest gezonde werkhouding. 

Een laptopscherm staat echter een stuk lager (tenzij je heel klein bent en een grote laptop gebruikt). Hierdoor worden je nekspieren en schouderspieren continue belast wat lichamelijke klachten kan opleveren.

Met een goede laptopstandaard (die hierom ook wel laptopverhoger wordt genoemd) kun je de laptop omhoog brengen. Een in hoogste verstelbare laptopstandaard is daarbij natuurlijk de beste laptopverhoger want hiermee breng je de laptop precies naar de perfecte hoogte. 

In diepte verstelbare laptopstandaard

Niet alleen de hoogte, maar ook de diepte is belangrijk voor een goede gezonde werkhouding tijdens het computeren. 40 centimeter is een goede afstand tussen scherm en gebruiker, maar persoonlijke voorkeuren spelen ook een rol. 

Je kan de standaard plus laptop verschuiven, maar bij een in diepte verstelbare laptopstandaard kun je dit makkelijk op de laptopverhoger zelf regelen. 

In de laptopstandaard keuzehulp kun je bij de opties aangeven of je een in hoogte verstelbare laptopstandaard en / of een in diepte verstelbare laptopstandaard zoekt.


Lurk laptopstandaard inklapbaar instelbaar


Lurk laptopstandaard inklapbaar instelbaarInklapbare laptopstandaard

Wil je samen met je laptop ook je laptopstandaard mee op pad nemen? Kies dan voor een goed inklapbare of opvouwbare laptopstandaard zoals de boven afgebeelde Lurk laptopstandaard. Deze is niet alleen in hoogte en diepte verstelbaar, maar ook heel klein op te vouwen.

Laptopstandaard met koeling

Als je een laptop op schoot neemt merk je hoe warm deze aan de onderkant wordt. De koeling moet bij een laptopstandaard dus goed zijn. De laptopstandaard mag de koeling niet belemmeren. Bij een goede laptopstandaard is rekening gehouden met de koeling.


Trust laptopstandaard actieve koeling

Trust laptopstandaard met actieve koelingEr zijn ook laptopstandaards met actieve koeling. Een laptopstandaard met actieve koeling beschikt de laptopverhoger over eigen ventilatoren die de laptop extra koelen. Zo is de koeling nog beter geregeld dan bij een laptop zonder laptopstandaard.

Kies bij de opties van de keuzehulp voor een laptopstandaard met koeling als je de laptop extra wilt koelen.

Laptop op schoot

Verreweg de meeste laptopstandaarden zijn om op het bureau of tafel te plaatsen, met de laptop daar bovenop. Naast deze laptopverhogers voor op het bureau zijn er ook laptopstandaards voor op schoot.


Laptophouder voor op schoot Gadgy

Laptophouder voor op schoot GadgyEen laptopstandaard / laptophouder voor op schoot voorkomt dat je benen warm worden van de laptop. Bij een goedkope laptopstandaard voor op schoot zorgt isolatie daarvoor, de laptop zelf blijft heet. Ook biedt een laptophouder voor op schoot een stabiele ondergrond voor je laptop. Ze worden daarom ook wel laptoptafel genoemd.

Je kunt ook kiezen voor een laptophouder voor op schoot met actieve koeling. In de keuzehulp kun je bij type laptopstandaard kun je "op schoot" aanvinken en bij de opties eventueel "actieve koeling".

Mobiele laptoptafel

Bij de bovenstaande laptopstandaards voor de laptop op schoot vind je ook laptoptafels zoals de hier onder afgebeelde R2B laptoptafel. Deze flexibele laptopstandaard kan in heel uiteenlopende standen worden gebruik. Op bureau of tafel, op schoot, maar ook als laptopstandaard op bed, op de bank, in een stoel of op de grond.


Laptoptafel laptopstandaard R2B

Laptoptafel / laptopstandaard R2B


De maat van de laptopstandaard

Veel goede laptopstandaards zijn te gebruiken op laptops van heel verschillende groottes, maar het is verstandig om bij de keuzehulp de maat van je laptop aan te vinken zodat je zeker weet dat de gekozen laptopstandaard past. Vooral bij en grote laptop groter dan 16 inch is dat verstandig.

Nog wat laptopstandaard tips

Nog wat tips met betrekking tot opties die je in de laptop standaard keuzehulp kunt opgeven:
  • Bij een laptopstandaard met kabelmanagement kun je stroomkabel van je laptop en eventueel andere kabels netjes wegwerken.
     
  • Een laptopstandaard met documentenhouder beschikt over een extra plateau waarop je een boek of notities kunt leggen die dan naast het scherm getoond worden zodat teksten makkelijk te raadplegen en over te typen zijn.
     
  • Een laptopstandaard met USB kan als USB HUB dienst doen. Je maakt een USB verbinding tussen je laptop en laptopverhoger en kunt USB apparatuur vervolgens met de laptophouder verbinden.

Zoals je bij de bovenstaande overzichten met laptophouders kunt zien is er een enorme diversiteit aan laptopstandaards. Gebruik de laptopstandaard keuzehulp om je beste laptopverhoger / beste laptophouder / beste laptopstandaard te vinden of kijk in de laptop standaard top 10 of jouw beste laptopstandaard daar tussen staat.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.