Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste mondverzorging en gebitsverzorging uit de test

De beste mondverzorging uit de test. Met de beste mondverzorgingsproducten in ruime zin. Met de beste tandenborstel en beste tandpasta, maar ook de beste lippenbalsem, het beste flosapparaat en meer.

Beste mondverzorging test


Goede mondverzorging is belangrijk. Je tanden, maar ook tandvlees en lippen hebben dagelijks verzorging nodig. Hieronder vind je de testen van benodigdheden op het gebied van de verzorging van je mond. Al het beste voor mondverzorging.

Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de beste tandenborstels uit de test en de beste tandpasta uit de test. Maar bijvoorbeeld ook om de beste mondverzorging apparaten als de beste waterflosser (het beste flosapparaat) of de beste lippenbalsem. Mondverzorging is een breed begrip.

Er is enorm voor mondverzorging te koop. Bij de aanbiedingen mondverzorging en tandverzorging vind je duizenden producten om je mond en gebit te verzorgen. Je vindt er alle prijzen, mogelijkheden en specificaties plus een review van de meeste mondverzorgingsproducten.

Hieronder de beste mondverzorging en beste gebitsverzorging uit de test.

De beste tandenborstel

Goede mondverzorging begint met goed poetsen van je tanden. Oftewel, met een goede tandenborstel. 

Ben je op zoek naar de beste tandenborstel? Bij de beste tandenborstels vind je de beste tandenborstels uit diverse testen.

Het betreft alle soorten tandenborstels, voor bijvoorbeeld de beste tandenborstel voor volwassenen, de beste tandenborstel voor kinderen, de beste slimme tandenborstel. Maar het zijn wel altijd elektrische tandenborstels, want de beste tandenborstel voor mondverzorging is altijd een elektrische tandenborstel.


De beste waterflosser

Met een goede tandenborstel ben je er niet wat gebitsverzorging betreft. Flossen of stokeren is ook erg belangrijk om tandplak en bloedend tandvlees te voorkomen. Dat stokeren en flossen kan met een tandenstoker of flosdraad, maar het gaat grondiger en plezieriger met een elektrisch flosapparaat. Zo'n elektrische flosser voor mondverzorging wordt ook wel monddouche of waterflosser genoemd. 

Kijk hier onder voor de beste waterflosser uit test.De beste tandpasta

We hadden het net over tandenborstels. Daar moet ook iets op, namelijk tandpasta. En ook de beste tandpasta is getest. 

Belangrijk, want niet alleen de tandenborstel maar ook de tandpasta bepaalt hoe schoon je gebit van het poetsen wordt. Goede tandpasta is belangrijk voor goede mondverzorging, 

Er zijn dan ook veel soorten tandpasta. Je hebt speciale mondverzorging tandpasta voor gevoelige tanden, tandpasta met extra fluoride, tandpasta om wittere tanden te krijgen, tandpasta voo extra verzorging van het tandvlees en veel meer.De beste lippenbalsem

We noemde ze boven al even. De lippen. Ook de lippen hebben verzorging nodig. Voor de meeste mensen betreft deze mondverzorging geen dagelijkse verzorging zoals de gebitsverzorging, maar af en toe vragen de lippen ook om verzorging. Bijvoorbeeld als ze droog zijn. 

Kijk bij de beste lippenbalsem uit de test wat je daar tegen kan inzetten, op een veilige manier, want niet alle lippenbalsem is veilig blijkt uit de test.


Over mondverzorging

We kijken hier naar beste gebitsverzorging en beste mondverzorging producten. Van tandenborstel en tandpasta tot een elektrische flosser of een lippenbalsem.

Vooral het gebit heeft veel verzorging nodig. Tanden poetsen dient dagelijks te gebeuren omdat tandplak zich anders aan het gebit hecht en wordt omgezet is tandsteen dat alleen maar door de tandarts of mondhygiënist verwijderd kan worden. Gebeurt dit niet, dan ontstaat er tandbederf.

Niet alleen tanden poetsen maar ook flossen is belangrijk bij goede mondverzorging en goede gebitsverzorging. Je kan namelijk niet overal met de tandenborstel komen, ook al gebruik je de beste elektrische tandenborstel. 

Flossen kan met met een flosdraad of met een tandenstoker, maar ook met een waterflosser. Flossen met water spoelt je mond op een hygiënische manier fris schoon. Zo voorkom je op een aangename manier tandbederf.

Aften in de mond

Aften zijn zweertjes in de mond ie behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Veel mensen hebben last van aften, maar de oorzaak is nog steeds niet geheel duidelijk. Het gaat waarschijnlijk om een combinatie van een aantal factoren die deze blaasjes doen ontstaan. 

Hieronder vind je de mogelijke oorzaken van aften:

 • Beschadiging van het slijmvlies in de mond door bijvoorbeeld bijten op de binnenkant van de wang of beschadiging door te ruw tanden poetsen.

 • Het eten van voedsel waarvoor je gevoelig bent zoals pikant of zuur voedsel. Ook alcohol kan een rol spelen.

 • Slechte mondhygiëne waardoor er veel bacteriën in de mond leven.

 • Vermindering van het immuunsysteem voor stress.

 • Hormonale veranderingen door menstruatie of zwangerschap.

Het gaat dus vaak om een combinatie van deze oorzaken en ook erfelijkheid speelt een rol waardoor de één meer gevoelig is voor aften dan de ander.

Om aften te voorkomen een goede mondhygiëne dus belangrijk. 

Heb je een aft? Dan kan het volgende helpen:

 • Spoel je mond meermalen per dag gedurende een halve minuut met zout water. Gebruik daarvoor een halve theelepel zout op een kopje warm water.

 • Neem geen pittig of zuur voedsel of drank als je een aft hebt.

 • Poets goed maar voorzichtig je mond voor een goede mondhygiëne.

 • Gebruik daarbij een zachte tandenborstel en voorkom dat je de aften bij het poetsen aanraakt.

 • Vitamine B, zink en ijzer zouden de aften kunnen bestrijden, maar daar zijn niet alle experts het over eens.

 • Met paracetamol of ibuprofen je kun je de pijn onderdrukken, maar aften gaan er niet eerder van weg.

 • Ook zuigen op een ijsblokje kan de pijn tijdelijk verminderen.

Tips mondverzorging

 • Wil je witte tanden (en wie wil dat nou niet), dranken als koffie, thee en rode wijn kunnen je tanden verkleuren. Als je je mond met het water spoelt na het drinken van deze dranken kun je de tandaanslag beperken. Ook roken verkleurt je tanden.

 • Ook het eten van wortelen, appels en selderij kan de aanslag verminderen.

 • Voor een goede mondverzorging wordt twee keer poetsen per dag aanbevolen. Bij voorkeur 's ochtends na het ontbijt en 's avonds voor het slapengaan. Vooral het poetsen voor slapen is belangrijk omdat je in je slaap minder speeksel produceert waardoor je gebit kwetsbaarder is voor bacteriën.

 • Wacht tot 30 minuten na een maaltijd voor je je tanden poetst. Zuren in eten en drinken maken het glazuur namelijk zachter en meer kwetsbaar. Met water spoelen is altijd goed.

 • Het reinigen van de tong is ook goed voor een goede mondhygiëne. Op de tong hopen zich namelijk veel bacteriën op.

 • Laat voor de beste mondverzorging je gebit ieder halfjaar door de tandarts controleren en indien nodig reinigen.

 • Kauwgom met xylitol helpt om tandplak te voorkomen en te verminderen. Het stimuleert de speekselproductie.

 • Het is lastig te voorkomen, maar tandenknarsen is erg slecht voor je gebit. De tandarts kan je een bescherming aanmeten.

Een goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je gebit en mond, maar het is ook belangrijk voor je algehele gezondheid. 


Zie ook: De beste verzorgingsproducten uit de test 


Onderwerpen:
Hier boven vind je de beste mondverzorgings producten uit de test. Het betreft heel verschillende beste mondverzorgingsproducten. Bijvoorbeeld de beste tandpasta uit de test, de  beste tandenborstel uit de test en de beste waterflosser uit de test. Maar ook heel andere beste mondverzorging producten zoals de beste lippenbalsem en de beste tandartsverzekering.


Een reactie posten

0 Reacties