Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste pannenkoekenpan (met aanbiedingen goede pannenkoekpannen)

De beste pannenkoekenpannen uit de test, andere goede pannenkoeken pannen en tips voor bij het kiezen van je beste pannenkoekenpan.

Beste pannenkoekenpan test Tefal

Pannenkoekenpan Tefal


Waarom een pannenkoekenpan gebruiken?

Bak je regelmatig pannenkoeken? Denk dan eens aan een goede pannenkoekenpan. Een pannenkoekenpan is een pan speciaal ontworpen voor het bakken van pannenkoeken. Op deze pagina vind je de beste pannenkoekenpannen en tips voor bij het vinden van een goede pan om pannenkoeken te bakken.

Niet alleen voor het bakken van pannenkoeken, maar ook voor het bakken van flensjes en crêpes is de pannenkoekenpan de beste pan. De pannenkoekpan wordt daarom ook wel crêpes pan genoemd.

Kenmerkend voor de pannenkoekenpan is de lage rand van de pan. Deze lage rand maakt het veel makkelijker om een pannenkoek om te draaien. Ook heeft een goede pannenkoekenpan een dunne platte bodem. 

Alles aan deze pan is geoptimaliseerd voor het bakken van pannenkoeken en flensjes. Maar dat betekent niet dat je de pannenkoekenpan ook niet kunt gebruiken voor andere eenvoudige bereidingen zoals het bakken van een schnitzel, kipfilet, ei of hamburger.De beste pannenkoekenpannen en aanbiedingen

Hieronder vind je alle beste pannenkoekenpannen al deze pannenkoek pannen hebben een 5 sterren waardering gehad. Nog meer pannenkoekpannen, en al hun gegevens, vind je in het overzicht met alle pannenkoekenpannen.
 Pannenkoekenpan inductie

Gebruik je een inductie kookplaat? Let er dan wel op de je pannenkoekenpan voor inductie geschikt is. Dat is tegenwoordig bij vrijwel alle pannenkoekenpannen het geval, maar er zijn nog steeds uitzonderingen. Dit is dus wel iets om even op te letten bij het kiezen van een pannenkoekenpan. 

In de bovenstaande overzichten met pannenkoekpannen kun je bij het soort warmtebron aangeven dat je een pannenkoekenpan voor inductie zoekt.

DeBuyer pannenkoekpan


DeBuyer pannenkoekenpan
Diameter pannenkoekenpan

Bij een pannenkoekenpan is de diameter extra belangrijk. De diameter van de pan bepaalt hoe groot je pannenkoek kan worden. Er zijn kleine pannenkoekenpannen met een diameter van minder dan 20 centimeter. Daarbij is de naam flensjespan of crêpespan meer toepasselijk want grote pannenkoeken bak je daar natuurlijk niet mee.

Aan de andere kant kun je ook kiezen voor een heel grote pannenkoekenpan. Pannenkoekenpannen met een doorsnede van 35 of 40 cm komen ook voor. Hier bak je professionele pannenkoeken mee.

De meeste pannenkoekenpannen hebben een diameter tussen de 22 cm en 28 cm.Pannenkoekenpan met anti aanbak laag

Een belangrijke keuze is verder of je een pannenkoekenpan met anti aanbaklaag wil of een pannenkoekenpan zonder anti aanbaklaag. Bij een anti-aanbaklaag beschadig je minder snel je pannenkoek. Ook hoef je minder boter te gebruiken, wat de pannenkoek een stuk minder vet maakt, dus gezonder is.

Een RVS pannenkoekenpan zonder aanbaklaag heeft weer als voordeel dat deze na het pannenkoeken bakken makkelijker schoonmaakt. En de professional kiest meestal voor een pannenkoekenpan van gietijzer of een pannenkoekenpan van plaatstaal. Deze pannen gaan heel lang mee, maar voor de eerste keer gebruik moet je ze wel even inbranden om zo een natuurlijke aanbaklaag te creëren. 


BK pannenkoekpan
BK pannenkoekenpanMeer pannenkoekenpan tips

 • Een warmte indicator in de pan zoals de Thermo Spot van Tefal is erg handig om te zien wanneer de pannenkoekpan goed op temperatuur is en wanneer het beslag in de pan kan.

 • Let ook op het gewicht van de pannenkoekenpan. Vooral als je een wat grotere pannenkoekenpan kiest. Tijdens het pannenkoeken bakken en draaien til je de pan aardig wat keren op. Als je een flinke stapel pannenkoeken bakt kan het gewicht behoorlijk gaan tellen.

 • Een pannenkoekenpan van aluminium of RVS is minder zwaar dan een pannenkoekenpan van gietijzer.

 • Is de steel van de pannenkoekenpan van metaal? Let er dan op of deze steel heet wordt tijdens het bakken. Je kunt dit zien bij de specificaties van iedere pannenkoekpan. Bij een cool touch handgreep hoef je geen keukenhandschoen aan onder het pannenkoek bakken.

 • Je kunt bij deze specificaties ook zien of de pannenkoekenpan in de vaatwasser kan.

 • De Tefal pannenkoekenpannen zijn de meest verkochte pannenkoekpan. Dit zijn relatief goedkope aluminium pannenkoekenpannen met anti-aanbaklaag. 

 • Wat duurdere, meer professionele, pannenkoekenpannen is een DeBuyer pannenkoekenpan. Deze zijn vaak wat groter en hebben niet altijd een anti-aanbaklaag. Een DeBuyer pannenkoekenpan is vaak (maar niet altijd) van staal gemaakt.

 • Ook GreenPan maakt pannenkoekenpannen van hoge kwaliteit. Andere goede pannenkoek pan fabrikanten zijn Le Creuset, Swiss Diamond en Demeyere. Deze drie laatste merken maken vooral professionele pannenkoek pannen.

Bij de bovenstaande overzichten vind je al deze pannenkoekenpannen en kun je ze goedkoop online kopen.

Zie ook:
 
Onderwerp:
Hier vind je de beste pannenkoekpan uit de test en andere goede pannenkoekpannen. De beste pannen om pannenkoeken mee te bakken. We hebben ook veel tips voor het kiezen van je beste pannenkoekpan en om deze beste pannenkoekpan goedkoop te kopen.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Met een goede pannenkoekenpan kun je veel meer dan alleen lekkere pannenkoeken bakken. Ik gebruik de (kleine) pannenkoekenpan bijvoorbeeld ook voor het bakken van hamburgers of voor een kleine hoeveelheid aardappels. Het is dan een handig kleine koekenpannetje dat weinig ruimte in de vaatwasser inneemt (hij kan daar gewoon dwars in neergezet worden).

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.