Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste passer voor school of professioneel werk

Op school, maar ook bij technisch tekenen, geometrie en het maken van illustraties heb je veel nut van een goede passer. Kijk hier voor de beste beste passers.

Staedler passer

Staedler passer

We hebben hier onder twee overzichten. In het eerste overzicht vind je alle passers met de hoogste score, in het tweede overzicht vind je meer goede passers.


Waarvoor gebruik je een passer?

Een passer is een meetinstrument waarmee je hele nauwkeurig cirkels en bogen kunt tekenen. Één poot van de passer (met scherpe punt) druk je in het papier en met de andere poot (met stift) teken je.

De meest gebruikte locatie van de passer is op school maar ook bij technische en wetenschappelijke beroepen wordt de passer vaak gebruikt. 

Bijvoorbeeld bij wiskunde, geometrie en technische ontwerptekeningen, maar ook in de kunst wordt de passer regelmatig gebruikt. In de meeste gevallen gaat het om een handmatige passer, maar er zijn ook elektrische passers die bijvoorbeeld metingen kunnen verrichten.


Beste passer merken

Er zijn veel fabrikanten die passers maken. Bij winkels als Action en Hema koop je goedkope passers, maar ook een goede passer van een goed merk kun je goedkoop kopen. Kijk maar bij de bovenstaande beste passers. 

Ook goede fabrikanten maken schoolpassers en andere passers die voor prijzen onder de 10 euro verkocht worden. Je hebt dan een goede betrouwbare passer waarmee je hele nauwkeurig kunt werken.

Dit zijn de beste passer fabrikanten:

Staedler passers

Staedler is een Duitse fabrikant van bijzonder goede tekenbenodigdheden en schrijfbenodigdheden. Staedler biedt zowel eenvoudige goedkope schoolpassers (maar wel heel nauwkeurig en van goede kwaliteit) als geavanceerde professionele passers. 

Voor een goede passer voor school van Staedler betaal je zo'n 6 euro maar er zijn ook Staedler passers voor wetenschappelijk gebruik van meer dan 100 euro. Bij de bovenstaande beste passer aanbiedingen vind je ze allemaal.

Rotring passers

Ook Rotring is een fabrikant uit Duitsland die heel goede passers voor school en werk maakt. Rotring is een specialist in technische tekenbenodigdheden. Een Rotring passer wordt vaak gebruikt door een architect of ingenieur en dat zijn heel professionele passers. Maar een goede schoolpasser van Rotring koop je ook onder een tientje.

Maped passers

Ook een Maped passer koop je al ruim onder de 10 euro. Maped Office is een specialist in artikelen voor kantoor en tekenen uit Frankrijk.

Bruynzeel passers

Maar ook in Nederland worden goede passers gemaakt. Kijk bij de bovenstaande beste passer aanbiedingen maar eens bij de Bruynzeel passers. Een Bruynzeel passer is vooral gericht op het gebruik door een scholier. De prijzen van een Bruynzeel passerset liggen tussen de 8 en 15 euro. Dit zijn goede goedkope passers.

Meer goede passer merken

Andere fabrikanten die goede passers maken zijn Faber-Castell, Helix en Aristo. Bij de bovenstaande passer aanbiedingen vind je al deze passers.

Ervaringen passers

De ervaring met Staedler passers is bij de gebruikers erg goed. Vooral de kwaliteit van het materiaal en het nauwkeurig werken met de passer scoren hoge ogen.

Ook met een Maped passer en Rotring passer kun je heel nauwkeurig werken. Verder roemt menig gebruiker het design van deze passers, dat zowel mooi als functioneel is. 

Bij de Bruynzeel passer wordt vooral het hoge gebruiksgemak als voordeel gezien. Ook de Faber Castelli passer presteert goed maar heeft als nadeel dat deze passers wat duurder zijn.


Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Amber Hoogeveen8 maart 2024 om 17:22

    Ik kan de Maped passer aanbevelen. Een nadeel van veel passers is dat de pootjes zich tijden het werken verplaatsen. Via een handig klemmetje wordt dat bij de Maped passer voorkomen. Het is een passer de fijn is om te gebruiken en voor zover ik dat kan controleren ook prima presteert.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.