Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste reciprozaag uit de test en meer goede recipro zagen

 

Een recipro zaag is een veelzijdige zaagmachine waarmee je zowel bochten als rechte stukken kunt zagen. Hier de beste reciprozaag en aanbiedingen van meer reciprozagen.

Bosch reciprozaag

Ook hebben we aanbiedingen van ruim 200 reciprozagen en een keuzehulp om uit dit grote aanbod je beste recipro zaag te kiezen.


De beste reciprozaag en meer goede reciprozagenReciprozaag Bosch

Reciprozaag Bosch

Waarvoor gebruik je een reciprozaag?

Met een recipro zaag kun je zowel bochten als rechte stukken zagen, maar het meest wordt de reciprozaag voor het zagen van bochten gebruikt. Ook is de reciprozaag door zijnn vorm zeer geschikt om heel strak langs de muur te zagen, bijvoorbeeld om een leiding af te zagen. Dat gaat het best met een reciprozaag met flexibel zaagblad.

Zagen kan met een reciprozaag tot op de millimeter nauwkeurig, Je zaagt er kunststof leidingen, metalen buizen houten planken en veel meer mee. Bijvoorbeeld ook takken in de tuin en tijdens sloopwerkzaamheden komt de reciprozaag ook vaak tevoorschijn. Niet alleen bouwers en klussers, maar ook slopers en hoveniers gebruiken vaak een reciprozaag.

Omdat de reciprozaag zo'n veelzijdige zaagmachine is kom je deze elektrische zaag ook veel bij particulieren tegen. 

Een reciprozaag (reciprozaagmachine, sabelzaag) herken je aan zijn langwerpige vorm van de zaagmachine en zijn smalle zaagblad dat richting de (scherpe) punt steeds smaller wordt. Door deze vorm kun je makkelijk manoeuvreren.  

Makita recipro zaag

Makita reciprozaag

Hoe gebruik je de reciprozaag?

De werking lijkt op die van een decoupeerzaag. Maar de motor van de reciprozaag is krachtiger en maakt meer toeren dan die van een decoupeerzaag. 

Het werken met een reciprozaag vraagt maar weinig ruimte. Het is daarom een heel goede zaagmachine voor het zagen op plekken waar je maar heel weinig bewegingsruimte hebt, bijvoorbeeld onder de vloer. Je hoeft geen zaagbeweging te maken. De reciprozaagmachine doet het werk.

Doordat het zaagblad van een reciprozaag verwisselbaar is, en er veel reciprozaagbladen bestaan, kun je voor het materiaal dat je wilt zagen een optimaal zaagblad uitkiezen en op de recipro zaag plaatsen.

Powerplus reciprozaag

Powerplus recipro zaag


Wat is de beste reciprozaag?

De beste reciprozaag van dit moment vind je in de reciprozaag test bovenaan. Bij de aanbiedingen vind je nog meer goede recipro zagen.

Goede reciprozagen worden gemaakt door Bosch , Black&Decker en Makita, maar ook door Metabo, DeWalt, Rems, Milwaukee en Hitachi. Merken voor een goede goedkope reciprozaag zijn PowerPlus, Einhell, Vonroc, Ferm en Trotec. Deze goedkope reciprozagen zijn erg populair bij consumenten.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van reciprozagen vind je al deze recipro zaagmachines. Je kunt daar door je wensen aan te vinken heel makkelijk en snel de voor jou beste reciprozaag selecteren. 

Zie ook:

Onderwerp:
De reciprozaag is een veelzijdige elektrische zaag waarmee je heel veel materialen kunt zagen. Van grof tot tot nauwkeurig. Hier de beste recipro zaag uit de test en andere goede recipro zaagmachines. Met aanbiedingen en een keuzehilp om de voor jou beste reciprozaag te selecteren.


Foto bovenaan: Bosch reciprozaag

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *