Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Rekbare boekenkaft

Wil je een makkie bij het kaften van je boeken? Kies dan voor een rekbare boekenkaft. Hier de beste rekbare boekenkaften.

Rekbare boekenkaften DreszEen rekbare boekenkaft is niet alleen reuze makkelijk te bevestigen. Zo'n flexibele boekenkaft kan ook niet scheren. En je kunt de boekenkaft ook opnieuw gebruiken.

Een rekbare kaft om je boeken heeft dus vele voordelen en om de prijs hoef je het niet te laten want er zijn ook goede goedkope rekbare boekenkaften te koop.

Hieronder vind je een overzicht met aanbiedingen van goede rekbare boekenkaften en we belichten de beste boekenkaften uit deze lijst.


Deze elastische boekenkaften passen doordat ze rekbaar zijn om boeken van diverse diktes en groottes. Ze kunnen gemaakt zijn van rekbaar kunststof of rekbare stof dat ver kan worden uitgetrokken zodat de kaft altijd goed om een boek past. Hoe dik het boek ook is. Ook voor het formaat van het boek zijn ze flexibel. Ze zijn er in groot (A4) en klein (A5) formaat.

In tegenstelling tot kaftpapier kunnen deze rekbare boekenkaften niet scheuren of op een andere manier makkelijk beschadigen. Bovendien zijn ze bestand tegen vuil en vocht.

Vooral voor schoolboeken zijn deze rekbare kaften populair. Ze zijn veel beter dan kaftpapier, en na een jaar gebruik je ze gewoon weer voor je boeken van volgend schooljaar. Maar ook ter bescherming van andere boeken kunnen de rekbare boekenkaften gebruikt worden.

Rekbare boekkaften zijn vaak effen van kleur, maar je hebt ze ook transparant en je heft rekbare boekenkaften met diverse patronen en designs. Kijk voor alle mogelijkheden bij het bovenstaand overzicht met aanbiedingen rekbare boekenkaften.

Tip: Kaft je een boek met een zachte kaft en wil je liever een (luxe) boek met harde kaft? Steek dan een op maat geknipt stuk karton in de boekenkaft. Zo geef je je boek extra bescherming.

Dresz rekbare boekenkaft

De beste boekenkaft als je een rekbare boekenkaft in één kleur zoekt zijn de flexibele boekenkaften van Dresz. Deze beste rekbare boekenkaft is gemaakt van textiel en kan als het vuil is gewoon in de wasmachine (wel graag even het boek er uit halen). Handig is het lint dat je als bladwijzer kunt gebruiken. Dresz verkoopt deze rekbare kaften in sets met kaften van meerdere kleuren of kies voor Dresz boekenkaften in sjiek zwart.

Kijk bij bovenstaande aanbiedingen van alle rekbare boekkaften voor alle mogelijkheden en prijzen.

Herma rekbare boekenkaften

Zoek je extra goedkope rekbare boekenkaften? Kijk dan in bovenstaand overicht bij de goedkope boekenkaften van Herma. Dit zijn kunststof verwisselbare kaften (polypropyleen) die niet de kwalitet en uitstraling hebben van de Dresz flexibele boekenkaften maar die voor een luttel bedrag wel je boeken goed beschermen.

Kangaro rekbare boekenkaften

De rekbare verwisselbare boekenkaften van Kangaro zijn te vergelijken met de kaften van Dresz. Ook deze flexibele boekenkaften zijn van textiel gemaakt en bieden een goede bescherming van je dure boeken.

Meer rekbare kaften

En zo vind je in het overzicht nog meer aanbiedingen van rekbare boekenkaften voor schoolboeken en andere boeken. Onder andere van Hardwell, van Disney (met Donald Duck, Mickey Mouse of Star Wars), van Emoji (met smileys en andere emoticons), van Evora, van Tina (voor meisjes) en ook van Feyenoord en Ajax.

Ervaringen rekbare boekenkaften

Maar hoe zit het met ervaringen van de gebruikers van uitrekbare boekenkaften? Is een rekbare kaften echt zoveel beter dan kaftpapier? Op gebruiksgemak scoren de meeste rekbare boekenkaften goed. Ze zijn makkelijk aan te brengen en weer makkelijk te verwijderen om opnieuw te gebruiken.

Met boeken met een slappe kaft heeft een rekbare boekenkaft meer moeite. Dit nadeel kan verholpen worden met wat stevig karton in de kaft en het nadeel weegt bij de meeste gebruikers niet op bij het gemak van het snel kaften van de boeken.

Zie ook:

Foto: Rekbare boekenkaften Dresz

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Rekbare boekkaften schelen je veel tijd bij het kaften en het volgende jaar schuif je er gewoon weer een nieuw boek in. Ze passen goed op verschillende maten boeken, maar natuurlijk niet op een boek dat groter is dan de rekbare boekenkaft. Hou dus bij het kopen van rekbaren boekenkaften rekening met grote boeken, want schoolboeken kunnen behoorlijk groot zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas hebben studieboeken geen vaste maten. Integendeel. Je komt ze in veel uiteenlopende maten tegen, soms ook heel aparte vormen. Een rekbare boekenkaft past daarom niet altijd perfect, ook niet als ze goed en ver uitrekken. Maar het gemak van een rekbare boekenkaft maakt veel goed. Kinderen hoeven niet meer zoals ik vroeger urenlang te kaften en die rekbare kaften gaan ook niet scheuren zoals kaftpapier wel doet.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.