Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Goede tegelverf (tegellak). Ook voor badkamer en tegels vloer

Hier kijken we naar de beste tegelverf voor koude en warme / natte ruimtes, en hebben we aanbiedingen van meer tegelverf.

beste tegelverf


Tegelverf is een heel eenvoudige maar effectieve oplossing op een ruimte met lelijke oude tegels er weer nieuw en modern uit te laten zien.

Het verven van tegels is zo gebeurt, en het is een goedkope oplossing in vergelijking met opnieuw betegelen of het verwijderen van tegels. En met goede tegelverf in de juiste kleur kan ene betegelde ruimte er prachtig uitzien. Of dat nu de keuken, de badkamer, de hal of een andere ruimte in huis is.

De beste: Alabastine tegelverf

Hieronder kijken we naar de beste tegelverf, de tegellak (en tegelgrondverf) van Alabastine. Alabastine heeft 3 goede tegelverf producten:

  • Alabastine tegel grondverf
  • Alabastine warm water bestendige tegel grondverf
  • Alabastine tegellak
  • Alabastine warm water bestendige tegellak


De benamingen van deze Alabastine tegelverf spreekt voor zich. Je dient de tegels eerst te gronden met de specifieke grondverf voor tegels, en daarna breng je de lak aan. Voor bijvoorbeeld een hal of toilet kun je de standaard tegelverf gebruiken. Wil je de tegels in de doucheruimte gebruiken dan kies je voor de tegelverf die tegen warm water kan.

Alabastine tegelverf badkamer
Alabastine tegelverf badkamer


De standaard tegelverf kan wel tegen koud water, maar als de tegels met warm water in aanraking komen moet de daarvoor geschikte 2 componenten tegellak gebruikt worden. Deze warm water bestendige tegelverf wordt ook aangeraden als je vloertegels gaat schilderen. Deze tweede tegellak kan meer hebben.

Het nadeel van de Alabastine tegellak is dat deze tegelverf alleen in de kleur wit verkrijgbaar is. Liever je tegels een kleur geven? Dan hebben we hier onder een alternatief.VP Platina tegelverf (kleur op maat)

De VP Platina tegelverf wordt gemengd in de kleur die jij wilt hebben. Alle RAL kleuren zijn beschikbaar en via onderstaande link te selecteren (of kleurnummer of via de online kleurenwaaier.


VP tegelverf kleurVP Platina tegelverf is geen goedkope tegelverf (integendeel), maar dit is dan ook tegelverf van een hogere kwaliteit dan de tegelverf van bouwmarkt merken.

VP Platina tegelverf is bestand tegen heet water en kan dus ook in een doucheruimte worden gebruikt. Ook voor de vloertegels. 

Verder is deze professionele tegelverf van VP bestand tegen schoonmaakmiddelen en chemicaliën, extreem goed hechtend op de tegels. Vloertegels die je met deze tegelverf verft zijn na één dag weer te belopen en deze tegelverf is zo sterk dat je deze ook buiten kunt gebruiken.Meer goede tegelverf (met aanbiedingen)

Kijk hier onder voor meer tegelverf. Je vindt er de tegelverf van Alabastine, maar ook van Filex en andere merken. Nog veel meer goede tegellak vind je bij de ander winkels om goedkoop verf online te kopen.


Tips verven van tegels

Met tegelverf kun je je keuken, badkamer, toilet of andere met tegels beklede ruimte helemaal opknappen zonder te slopen, en zonder dat het veel geld kost. Gebruik je de tegelverf in een warme natte ruimte, zoals een badkamer, let er dan op of de tegelverf tegen warm water kan (zoals de tegellakken hier boven). Hetzelfde geldt voor het verven van vloertegels. Daarvoor moet je geen goedkope tegelverf gebruiken maar goede tegelverf die er tegen bestand is dat er veel over gelopen wordt.

Maak voor je de tegels gaat verven goed schoon en vetvrij voor een mooi resultaat. Ruwe oppervlakken dien je voor een mooi resultaat even te schuren. Begin pas met schilderen als de tegels geheel droog zijn. 

De tegelverf kan je aanbrengen met een platte kwast of een verfroller, waarbij een nylon roller het beste resultaat geeft.

Ook sanitair zoals een toiletpot, wastafel of badkuip kun je met tegelverf lakken.


Zie ook:


Onderwerp:
Hier vind je de beste tegelverf. Met de beste witte tegellak (Alabastine tegelverf) en de beste tegelverf die in iedere kleur te koop is. Ook hebben we tips voor het verven van tegels en aanbiedingen van de beste verf winkels die tegelverf verkopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Vooral wanneer je geglazuurde tegels hebt is het belangrijk eerst een primer aan te brengen voor je de tegels gaat verven. Geglazuurde tegels herken je aan hun glanslaag. Een voorbeeld van een tegel primer is Sigma S2U Nova Primer maar je hebt er meer. Ook bij niet geglazuurde tegels hecht de tegellak beter als je eerst een goede primer aanbrengt. Bij eerder geschilderde tegels is een primer niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.