Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste WiFi repeater test

De WiFi repeater is de meest gebruikte WiFi versterker. Hier de beste WiFi repeater uit de test en andere goede WiFi repeaters.

WiFi versterker / Wifi repeater


Een Wifi netwerk is erg handig omdat je thuis overal draadloos kunt internetten, maar de kwaliteit van  een WiFi verbinding wil in uithoeken van het huis wel eens te wensen overlaten. Dan heb je bijvoorbeeld op zolder een slechte verbinding. Een WiFi repeater (WiFi versterker, range extender) kan dan uitkomst brengen. Maar wat is een goede WiFi repeater?Wat is een WiFi repeater?

Een WiFi-repeater is een signaal-versterker die je op een plek plaatst tussen je WiFi modem/router en de plaats waar je goed bereik wilt hebben. De WiFi versterker (WiFi booster, Wifi range extender) steek je meestal in een stopcontact, en je plaatst hem daar waar je nog wel een goed bereik hebt. De repeater pakt het signaal op, versterkt deze, en stuurt het verbeterde signaal weer door.

Omdat veel mensen thuis geconfronteerd worden met trage WiFi in delen van hun woning of kantoor zijn er veel WiFi range extenders te koop. In het overzicht met aanbiedingen WiFi repeaters vind je circa  100 van deze WiFi versterkers.Beste WiFi repeater test en andere goede WiFi repeaters 

Kijk hier onder voor de beste WiFi repeater uit de test in iedere klasse, en voor meer goede WiFi repeaters.


Netgear WiFi repeater

Netgear WiFi repeaterAndere manieren om een WiFi signaal te versterken

Naast de WiFi repeater (ook wel WiFi range extender of WiFi booster genoemd) zijn er meer manieren om een WiFi signaal te versterken of om snellere WiFi toegang te krijgen op plaatsen in huis of op kantoor waar de draadloze verbinding wat te wensen overlaat. Bijvoorbeeld een mesh router. power line of een access point. 

Hieronder de beste WiFi apparatuur in die vorm.Het nadeel van een Wifi repeater

Een WiFi repeater pakt een WiFi signaal op en geeft dat weer in de optimale sterkte door. Maar dat uitgaande signaal kan nooit sneller zijn dat het signaal dat de WiFi repeater binnen krijgt. Als de signaal sterkte bijvoorbeeld 50% is, is dat de basis voor het nieuwe signaal. 

Daarom moet je een WiFi repeater nooit te ver van de router af plaatsen, het signaal moet op de plek van de WiFi repeater nog wel sterk genoeg zijn. Om grotere afstanden te overbruggen heb je dus misschien wel meer WiFi versterkers nodig.

Een standaard WiFi repeater halveert sowieso de snelheid. Dit omdat deze zowel moet ontvangen als zenden. Een mesh WiFi repeater heeft dit nadeel niet.

Andere oplossingen zoals een accesspoint (die je bij de bovenstaande WiFi versterker test vindt) zenden het signaal wel in de volle 100% uit, maar deze hebben weer als nadeel dat ze niet geheel draadloos zijn (de verbinding tussen router en access point is bedraad.

Het voordeel van een WiFi repeater is dat deze WiFi versterker geheel draadloos werkt.Soorten WiFi repeaters

Je hebt verschillende soorten WiFi repeaters, zoals een powerline WiFi repeater en een ethernet WiFi repeater. En je hebt ook nog de dual band WiFi repeater. Hieronder meer informatie.

Powerline WiFi repeater

Een oplossing kan een powerline WiFi repeater zijn. Een powerline WiFi repeater staat niet draadloos met de de router / modem in contact maar je hoeft ook geen netwerk kabel te trekken. Powerline gebruikt namelijk het stroomnet in huis om de data door te geven. Je verbindt modem / router via een powerline adapter met een stopcontact, en elders in huis of op kantoor prik je een powerline Wifi repeater in een ander stopcontact. De powerline WiFi repeater krijgt het netwerksignaal op (vrijwel) volledige snelheid binnen en stuurt deze via Wifi de ether in.Devolo powerline WiFi repeater

Devolo powerline WiFi repeater


Meer informatie en de beste WiFi adapters voor powerline hier onder.


WiFi repeater voor het stopcontact

Let goed op dat een WiFi powerline repeater niet hetzelfde is als een WiFi repeater die je in het stopcontact steekt. Veel standaard WiFi repeater steek je namelijk ook in het stopcontact, maar dit is alleen voor de stroom. Let er bij de beschrijving dus goed op of de WiFi repeater powerline gebruikt als je daar prijs op stelt.

WiFi repeater met Ethernet

Ethernet is bedraad internet. Veel goede WiFi repeaters beschikken over één of meer ethernet poorten zodat je er ook bekabeld apparatuur op aan kunt sluiten. Bijvoorbeeld een netwerk printer, of een NAS voor de opslag van netwerk bestanden. Ethernet is altijd sneller en stabieler dan een draadloze netwerkverbinding.

AVM Fritz! WiFi repeater voor stopcontact (geen powerline)

AVM Fritz! WiFi repeater voor stopcontact (geen powerline)

Dual band WiFi repeater

De meeste routers kennen dual band. Ze zenden op twee golflengtes uit en creëren zodoende in feite twee draadloze netwerken die in elkaar niet in de weg zitten. Een goede WiFi repeater ondersteunt ook dual band zodat de repeater beide netwerken kan ontvangen en versterken.

Nog beter is simultaneous dual band. Een simultaneous dual band WiFi repeater gebruikt gelijktijdig beide banden (2,4 Ghz en 5 Ghz) waardoor hogere snelheden mogelijk zijn en er minder storing is. Je moet ook dit geval wel beschikken over een dual band router (is tegenwoordig standaard) of een tri band router.

Een tri band router gebruikt ook de zeer snelle 60 Ghz band. Er zijn ook tri band WiFi repeaters, maar omdat tri band maar over een afstand van een paar meter werkt is deze techniek niet zo relevant voor een WiFi repeater.Beste WiFi repeater merken

In de WiFi repeater test bovenaan kun je zien wat momenteel de beste WiFi repeater is. Een goed merk voor een WiFi repeater is TP-Link. Andere goede WiFi repeater merken zijn Netgear, AVM (Fritz), Asus en D-Link. Daarnaast zijn er nog vele andere fabrikanten die vaak goedkope repeaters maken.

Hier onder een kort overzicht van de beste WiFi repeater fabrikanten.

AVM Fritz! WiFi repeaters

Onder de naam Fritz! biedt AVM heel goede WiFi repeaters aan, die helaas niet goedkoop zijn. De meeste WiFi repeaters sluit je direct op het stopcontact aan (door de hele repeater in het stopcontact re spelen), maar er zijn ook AVM Fritz range repeaters met een mooi design die je op een bureau of kastje kunt plaatsen. 

AVM is een Duitse specialist in netwerk hardware, en dan met name in netwerkapparatuur voor thuis en breedband internet.

TP-Link repeater WiFi

TP-Link is één van de grootste netwerk fabrikanten ter wereld, maar naast alle apparatuur voor zakelijke netwerken maken ze ook zo iets kleins als een WiFi repeater voor thuis. Een TP-Link netwerkrepeater voor het draadloos netwerk druk je in het stopcontact. Hou er wel rekening mee dat je op die plek nog wel een goed WiFi signaal moet hebben.

Netgear draadloze repeater

Netgear is een andere netwerkgigant die ook goede WiFi repeaters voor thuis aanbiedt. Ze maken stopcontact modellen en WiFi netwerkrepeaters die er als een modem of router uitzien en die je ergens neerzet.

Devolo WiFi repeater

Devolo WiFi versterkers plaats je altijd in het stopcontact. Dat is logisch, want deze repeaters halen niet alleen de stroom maar ook het netwerksignaal uit het stopcontact (zie de uitleg van de poweline adapters hier boven). Het voordeel is dat je zo altijd een sterk beginsigaal hebt. 

Let er wel op dat je een Devolo Powerline adapter altijd in het stopcontact zelf plaatst en niet in een stekkerdoos, want dat werkt niet goed.

Asus WiFi repeater

Ook Asus behoort tot de beste WiFi repeater fabrikanten. Asus maakt naast laptops en andere computers ook veel netwerk apparatuur, waaronder ook goede WiFi repeaters voor een snel draadloos netwerk.

TP-Link WiFi repeater

Een andere netwerk fabrikant die tot de beste WiFi repeater merken behoort is TP-Link. Het Taiwaese TP-Link is het bedrijf dat de meeste keuze uit verschillende WiFi repeaters biedt. Ze bieden deze WiFi versterkers in vele modellen aan. 

Handig is de TP-Link WiFi repeater met stopcontact. Deze draadloze netwerk repeater steek je in het stopcontact maar omdat de repeater zelf ook over een stopcontact beschikt kost je dit geen stopcontact.

Xiaomi WiFi repeater

Bij Xiaomidenk je misschien aan telefoons, maar Xiaomi maakt ook goede WiFi repeaters. Dit is een goed merk voor een goede goedkope draadloze range extender.

Kijk voor alle prijzen en mogelijkheden bij de bovenstaande WiFi repeater aanbiedingen.

Zie ook:


Onderwerp:
De WiFi repeater (range extender) is de meest eenvoudige en goedkope WiFi versterker, Hier de beste WiFi repeater uit de test en aanbiedingen van andere goede WiFi adapters om overal in huis een goede WiFi verbinding te hebben.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De wifi standaard (bijvoorbeeld 802.11ac of 802.11n) en de frequentieband (2,4 GHz en/of 5 GHz) van je wifi router en wifi repeater moeten overeenkomen.

    Als de wifi repeater een snellere standaard aankan dan de wifi router haal je daar geen snelheidswinst uit (tenzij je later een andere snellere router koopt).

    Ik zal altijd voor een dual band repeater gaan omdat deze de minste last van storing heeft. Je kan dan overschakelen op de andere band.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.