Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zuinige wasmachine

 

Een zuinige wasmachine spaart het milieu en je bankrekening. Hier de beste zuinige wasmachine uit de test.


Een energiezuinige wasmachine is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Vooral als je veel wasjes draait kun je flink op je energiekosten besparen met een zuinige wasmachine. Daarom hier de beste energiezuinige wasmachine uit de test en andere goede energiezuinige wasmachines.


De experts van de Wasmachine Store hebben de AEG L8FB86ES als beste zuinige wasmachine getest (zie aanbiedingen AEG wasmachines). 


Beste energiezuinige wasmachine: AEG L8FB86ES

De AEG L8FB86ES heeft het nieuwe energielabel B. Dat klinkt niet zo heel zuinig, maar vanaf maart 2021 zijn de nieuwe energielabels actief, en daarbij staat label B voor een heel zuinige wasmachine. Bij de oude energielabels had deze AEG wasmachine namelijk nog het  A+++50% wasmachine. 

Dat betekent dat deze wasmachine 50% zuiniger was dan de eisen voor het toen nog meest zuinige energielabel. En dat klinkt toch heel anders! 

En toch hebben we het hier over een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo, een wasmachine ruim genoeg voor een gezin tot 5 personen.
Waarom is de AEG L8FB86ES een zuinige wasmachine?

De hoge energiebesparing wordt onder andere bereikt doordat deze zuinige AEG wasmachine het wasmiddel eerst met water mengt. Daardoor kan er op lagere temperaturen gewassen worden zonder dat dit de kwaliteit van het wassen verminderd. Zo bespaar je veel energie, maar krijg je toch een frisse en schone was.

Ook wordt er energie bespaart door de beladingssensor die het wasgoed weegt en daar de hoeveelheid stroom en water op aanpast. Minder water betekent dat er ook minder verwarmt hoeft te worden. Zo krijg je de beste zuinige wasmachine! Alleen de hoeveelheid wasmiddel moet je nog wel zelf bepalen.


Een ander sterk punt van deze beste energiezuinige wasmachine is het kreukprogramma. Na het centrifugeren (1600 toeren) kun je een stoomprogramma laten draaien dat er voor zorgt dat de was aanmerkelijk minder gekreukt uit de machine komt. Deze wasmachine bespaart dus niet alleen op stroom en water, maar ook op strijkgoed.

Andere sterke punten van deze beste wasmachine zijn de beperking van geluid en trillingen door de koolborstelloze motor, de zelfreinigende wasmiddellade en de 10 wasprogramma's die deze energiezuinige wasmachine geschikt maken voor alle soorten wasgoed.

Nog zuiniger wassen?
Overigens kan het nog zuiniger. De AEG L9FENS96 heeft zelfs een nieuw A energielabel (voorheen een A+++ -65 label), maar deze grotere wasmachine (9 kg in plaats van 8 kg vulgewicht) is duurder en daarom niet tot beste zuinige wasmachine uitgeroepen.

Toch interesse? Bij de bovenstaande link naar aanbiedingen AEG wasmachines staat ook deze zuinige 9 kilo wasmachine en in het overzicht met zuinige wasmachines vind je enkele tientallen extreem zuinige wasmachine met het nieuwe energielabel A, ook tegen een relatief lage prijs.

Beste wasmachine kopen

Op Beste Wasmachine Kopen vind je de aanbiedingen van alle soorten wasmachines bij de beste online winkels. Je vindt daar ook de Wasmachine Top 10, een wasmachine keuzehulp en meer testen van wasmachines .

Zie ook: Meer testen wasmachines

Foto': AEG


Samenvatting:
Op zoek naar een zuinige wasmachine? Hierboven vind je alle wasmachines met het nieuwe energielabel A of B.  De beste zuinige wasmachine uit de test is de  AEG L8FB86ES, maar zoals je hierboven kunt zien kan het nog veel energiezuiniger.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.