Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zuinige wasmachine

Redactie     11:11    


Een energiezuinige wasmachine is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Vooral als je veel wasjes draait kun je flink op je energiekosten besparen met een zuinige wasmachine. Daarom hier de beste energiezuinige wasmachine uit de test.


De experts van de Wasmachine Store hebben de AEG L8FB86ES als beste zuinige wasmachine getest (zie aanbiedingen AEG wasmachines). 

Deze superzuinige A+++50% wasmachine is te koop bij de aanbevolen (goedkope) aanbieders op Beste Wasmachine Kopen. Je vindt daar ook de Wasmachine Top 10, een wasmachine keuzehulp en meer testen van wasmachines .

Beste energiezuinige wasmachine: AEG L8FB86ES

De AEG L8FB86ES is een A+++50% wasmachine. Dat betekent dat deze wasmachine 50% zuiniger is dan de eisen voor het meest zuinige energielabel. En toch hebben we het hier over een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo, ruim genoeg voor een gezin tot 5 personen.De hoge energiebesparing wordt onder andere bereikt doordat deze zuinige AEG wasmachine het wasmiddel eerst met water mengt. Daardoor kan er op lagere temperaturen gewassen worden zonder dat dit de kwaliteit van het wassen verminderd. Zo bespaar je veel energie, maar krijg je toch een frisse en schone was.

Ook wordt er energie bespaart door de beladingssensor die het wasgoed weegt en daar de hoeveelheid stroom en water op aanpast. Minder water betekent dat er ook minder verwarmt hoeft te worden. Zo krijg je de beste zuinige wasmachine! Alleen de hoeveelheid wasmiddel moet je nog wel zelf bepalen.


Een ander sterk punt van deze beste energiezuinige wasmachine is het kreukprogramma. Na het centrifugeren (1600 toeren) kun je een stoomprogramma laten draaien dat er voor zorgt dat de was aanmerkelijk minder gekreukt uit de machine komt. Deze wasmachine bespaart dus niet alleen op stroom en water, maar ook op strijkgoed.

Andere sterke punten van deze beste wasmachine zijn de beperking van geluid en trillingen door de koolborstelloze motor, de zelfreinigende wasmiddellade en de 10 wasprogramma's die deze energiezuinige wasmachine geschikt maken voor alle soorten wasgoed.

Nog zuiniger wassen?
Overigens kan het nog zuiniger. De AEG L9FENS96 heeft zelfs een A+++ -65 label, maar deze grotere wasmachine (9 kg in plaats van 8 kg vulgewicht) is een behoorlijk stuk duurder en daarom niet tot beste zuinige wasmachine uitgeroepen.

Toch interesse? Bij de winkels op het bovenstaande Beste Wasmachine kopen vind je deze extreem zuinige wasmachine ook tegen een relatief lage prijs.

Kijk op het bovenstaande Beste Wasmachine Kopen voor prijzen, testen, reviews en ervaringen met betrekking tot deze en andere goede wasmachines.

Zie ook: Meer testen wasmachines


Onderwerpen:
Beste zuinige wasmachine, AEG A+++50% wasmachine, energiezuinige wasmachines test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.