Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Selle Royal Manhattan, beste fietszadel in test

Redactie     16:04     4 comments


Ben je op zoek naar een comfortabel fietszadel voor je stadsfiets of e-bike? Kijk dan vooral eens naar de Selle Royal Manhattan. Dit comfortabele gelzadel is als beste fietszadel getest.


Een comfortabel zadel is belangrijk bij het fietsen, vooral als je langere tochten maakt is zadelpijn een vervelend ongemak. Ook zorgt een goed fietszadel voor een aangename en comfortabele zit. De Selle Royal Manhattan is getest als beste fietszadel voor een gewone fiets of e-bike (dus niet voor een mountainbike of racefiets). Het is een heel goed en heel comfortabel fietszadel dat tegen een heel goede prijs wordt aangeboden. Kijk bij de aanbiedingen van Selle Royal fietszadels waar je dit comfortabele fietszadel goedkoop kunt kopen en wat de actuele winkelprijs van dit beste fietszadel uit de test is.Waarom is de Selle Royal Manhattan het beste fietszadel?

Selle Royal (Italiaans voor Koninklijk Zadel) is toonaangevend in fietszadels. Heel veel fietsen die je nieuw koopt zijn standaard voorzien van een fietszadel van dit Italiaanse merk. Maar niet ieder Selle Royal zadel is even goed en comfortabel, de Manhattan behoort tot hun topmodellen. Het is een zeer goed en zeer comfortabel zadel dat de fietszadeltest van Vergleich overtuigend won. Als enige zadel scoorde dit beste fietszadel uit de test een Zeer Goed. Daarmee liet het veel duurdere fietszadels ver achter zich.

De Selle Royal Manhattan is een zeer comfortabel gelzadel met een goede vering. Hiervoor wordt zowel van trekveren als drukveren gebruik gemaakt. Deze veren zijn goed zichtbaar bij dit zadel. Ook maken de robuuste veren dit zadel met 1080 gram wat zwaarder dan het gemiddelde andere zadel. Bij een sportfiets zou dat een nadeel zijn, maar bij een stadsfiets of e-bike is een goede vering belangrijker dan een paar ons extra gewicht. Onderschat nooit het belang van een comfortabel fietszadel.Door de positie van 90 graden zorgt dit comfortabele zadel een relaxte fietshouding. Door de veren onder de brede zitting worden veel meer schokken opgevangen waardoor dit zadel je rug ontziet. Ook zijn veel gebruikers enthousiast omdat ze met dit fietszadel geen last van zadelpijn meer hebben.

Ben je niet tevreden over je huidige fietszadel. Schroef hem er af, plaats de Selle Royal Manhattan er voor terug en je fietst een stuk comfortabeler rond.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor dit beste fietszadel tegen een lage prijs.

Zie ook: Onderwerpen:
Beste fietszadels test, goed comfortabel fietszadel, selle royal manhattan test, beste gelzadel tegen zadelpijn, beste zadel fiets, beste fietszadel test.

,


4
replies
 1. N.B.. ALs u dit zadel monteert let er dan goed op dat de lange veren de batterij van de e-bike/ of uw bagagedrager niet beschadigen. Dit overkwam mij namelijk met een ander heerlijk zadel van Selle Royal dat ook zulke lange veren heeft. Helaas kan ik het zadel niet meer gebruiken op mijn e-bike. Ik heb een nieuwe kap moeten aanschaffen voor de beschadigde batterij (fiets merk RIH Omega 1). Dit lijkt me daarom een belangrijk aandachtspunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe lang zijn de veren van het zadel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is idd het probleem met dit soort zadels.Zelf gebruik ik een Brooks en ook bij deze zit de constructie nipt boven de batterij. Ik voorkom het inzakken van de zadelbuis door een kleine (zelftappende) vijs doorheen fiets en zadelbuis te draaien zodat ongewenst zakken van zadel de batterij niet kan beschadigen. Ook diefstal van het zadel wordt hierdoor moeilijker.

   Verwijderen
 3. Dus als je een E-bike koopt zie dan dat je accu steeds op zadelbuis gemonteerd zit !
  Dus bij de motor .

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.