Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit zijn de beste ventilatoren volgens hun gebruikers

Redactie     10:23    


Wie kan je beter vertellen of een ventilator goed werkt en praktisch in het gebruik is dan een gebruiker van de betreffende ventilator? Ervaringen van gebruikers zijn dan ook een goed hulpmiddel bij het kiezen van de beste ventilator. Daarom hebben we hier een overzicht van alle ventilatoren die van hun gebruikers de allerhoogste waardering krijgen (5 sterren).

Het betreft een grote verscheidenheid aan ventilatoren, zowel de luxe bladloze torenventilatoren als goedkope tafelventilatoren kom je in dit overzicht met beste ventilatoren tegen. Maar of ze nu duur zijn of goedkoop, heel eenvoudig of zeer geavanceerd, het zijn allemaal ventilatoren die bijzonder goed aan de verwachtingen van hun gebruikers voldoen en de taak waarvoor ze aangeschaft zijn prima uitvoeren.

Dit zijn de beste ventilatoren

Kijk in het overzicht met ventilatoren met de hoogste score voor de beste ventilatoren volgens hun gebruikers.

Zoek je een overzicht met de beste ventilatoren volgens testen van experts? Kijk dan bij de testen van ventilatoren.

De meest populaire ventilatoren

Als we naast de gegeven waardering en de ervaringen van gebruikers ook kijken naar de verkochte aantallen, dan valt het op dat twee soorten ventilatoren het meest populair zijn. De torenventilatoren en de tafelventilatoren.

Tafelventilatoren

De tafelventilator is een lage compacte ventilator die je op je tafel, bureau, maar ook op een dressoir, boekenplank of nachtkastje kunt plaatsen. De prijzen van deze tafelventilatoren met de hoogste (5 sterren) waardering beginnen al onder de 20 euro voor een simpele maar effectieve ventilator.

AEG tafelventilator

De meeste van deze tafelventilatoren bestaan uit een vrij groot rond draaivlak met daarom een beschermende behuizing (zie foto boven). 

Maar er zijn ook afwijkende vormen zoals die van de tafelventilator hieronder. Of eigenlijk bureauventilator, want deze ventilator is bedacht voor zakelijk gebruik. De stroom wordt namelijk niet uit het stopcontact betrokken maar via een USB-kabel van de computer op je bureau.

Deltaco bureauventilator

Tip: Bij de aanbiedingen van ventilatoren vind je het aanbod aan ventilatoren van alle goede online winkels.

Torenventilatoren

Heel populair zijn tegenwoordig vooral de torenventilatoren. Waar de vloerventilator meestal een soort tafelventilator op een poot of statief is, is de torenventilator een heel ander model. De De standaard torenventilator heeft een hoge rechthoekige vorm en bevat één of meerdere (onzichtbaar weggewerkte) kleine ventilatoren. De torenventilator wordt ook wel kolomventilator of ventilatortoren genoemd.

Domo torenventilator

De prijzen van de beste torenventilatoren liggen wel wat hoger dan die van de tafelventilatoren. Deze beginnen bij zo'n 40 euro, maar dan heb je wel een mooi vormgegeven luxe ventilatortoren die mooi staat in iedere woonkamer, slaapkamer of werkruimte. 

Luxe zijn de torenventilatoren vaak ook. Soms zit er bijvoorbeeld een afstandsbediening bij zodat je ze vanaf de bank of vanuit bed kunt bedienen.

Bladloze ventilatoren

Dyson bedacht de ventilator met de Air Multiplier technologie. Deze ventilatoren hebben geen bladen nodig. Deze techniek geeft minder trillingen in de lucht en is stiller, De luxe bladloze ventilatoren worden zeer gewaardeerd door hun gebruikers (kijk maar in het bovenstaande overzicht) maar zijn wel prijzig in aanschaf. Dyson brengt deze bladloze ventilatoren zowel als tafelventilator als vloerventilator uit.

Dyson ventilatoren zonder bladen

Aircoolers (luchtkoelen)

Een heel populair (en nieuw) soort ventilator is de aircooler (luchtkoeler). De aircooler wordt vaak als airco aangezien, maar technisch gezien is het een ventilator. Het verschil met een gewone ventilator is echter dat een aircooler niet alleen de lucht in beweging brengt maar deze ook echt koelt. Daarvoor wordt de lucht langs een koelelement geblazen.

Een ander groot verschil met een airco is dat de aircooler voor de koeling geen koelvloeistof gebruikt maar water. Heel belangrijk is dat de aircooler geef afvoerslang nodig heeft, wat natuurlijk een groot voordeel is want je kan de aircooler daardoor overal neerzetten. Wel brengt de aircooler de luchtvochtigheid omhoog omdat de luchtkoeler water verdampt en de koeling bedraagt maximaal een paar graden. Kijk bij de beste airco uit de test als je echt flink wilt koelen.

Beper aircooler / luchtkoeler

In het overzicht met ventilatoren met de hoogste waardering kom je ook aircoolers tegen. Deze kun je (zoals ieder soort ventilator) in het overzicht apart selecteren.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met ventilatoren met de hoogste waardering voor de beste ventilatoren volgens hun gebruikers.


Onderwerpen:
Beste torenventilator, tafelventilator, ervaringen gebruikers, beste ventilator, aircooler, luchtkoeler. beste ventilatoren.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.