Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsendragers (5 sterren)

 


Wat zijn de beste fietsendragers? Hier kijken we naar fietsendragers die de hoogste waardering van hun gebruikers hebben gekregen. Al deze fietsdragers zijn goed voor 5 sterren.

Het betreft verschillende soorten fietsendragers. Fietsdragers voor gewone fietsen en e-bikes, maar ook voor racefietsen en mountainbikes. Fietsendragers voor op het dak, op de trekhaak of direct op de achterklep, en fietsendragers in diverse prijsklassen, van luxe tot eenvoudig.

Kijk bij de fietsendragers met 5 sterren voor al deze beste fietsendragers.

Beste Fietsendrager Kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe fietsendrager? Kijk dan vooral ook eens op Beste Fietsendrager Kopen. Daar vind je naast vele goede fietsendragers, een keuzehulp en informatie voor de aanschaf ook de aanbiedingen van de goedkoopste online winkels voor al deze fietsendragers.


Thule fietsendrager 2 elektrische fietsen

Thule fietsendrager voor op de trekhaak geschikt voor 2 elektrische fietsen


Tips kiezen fietsendrager

In het bovenstaande overzicht met fietsdragers met 5 sterren vind je alle beste fietsendragers. Maar zoals we al schreven, dat veel verschillende fietsendragers. 

Hoe weet je welke drager voor jou persoonlijk de beste fietsendrager is? Op Beste Fietsendrager Kopen vind je een keuzehulp waarmee je dat kunt uitvogelen door al je wensen en eisen in te voeren. 

Hieronder geven we een korte toelichting op enkel van die keuzemogelijkheden.

Elektrische fiets, gewone fiets of sportfiets
Het gewicht dat op de fietsendrager geplaatst wordt is erg belangrijk bij het bepalen wat voor jou de beste fietsdrager is. Daarbij zijn twee factoren van belang voor het gewicht. Het aantal fietsen dat op de fietsendrager wordt geplaatst en het soort fietsen dat je plaatst.

Voor wat betreft het gewicht kan bij een mountainbike of racefiets vaak een eenvoudige fietsendrager al volstaan. Deze sportfietsen zijn immers erg licht. De fietsdrager hoeft dan niet veel gewicht te dragen.

Een heel ander verhaal is het bij elektrische fietsen die door de motor en andere techniek een stuk zwaarder zijn dan een gewone fiets. Vroeger was dat echt een probleem omdat de fietsendragers niet op dat gewicht berekend waren. Tegenwoordig wordt er meer rekening gehouden met de populaire e-bike, waardoor veel goede fietsendragers twee elektrische fietsen kunnen dragen. 

Maar het is wel iets dat je altijd even in de gaten moet houden als je een fietsendrager kiest en je daarop twee e-bikes wilt plaatsen.

Tip: Haal altijd de accu van de elektrische fiets als je deze op de fietsendrager plaatst. Dat scheelt enorm in het gewicht.

Aantal fietsen
En het is natuurlijk voor het gewicht belangrijk hoeveel fietsen er geplaatst worden op het fietsenrek op de auto. Een tweede fiets verdubbelt immers het gewicht. Daarnaast moet de fietsendrager zelf ook geschikt zijn voor het plaatsen van meerdere fietsen. Je hebt fietsendragers tot wel vier fietsen!


Buzz Rack fietsdrager 4 fietsen

Fietsendrager kantelbaar met 4 fietsen Buzz Rack


Tip: Als je kiest voor een fietsendrager die heel zwaar belast kan worden dien je ook te controleren of de auto en de trekhaak dat gewicht wel kunnen dragen.

Plaats van de fietsendrager
De meeste fietsendragers worden op de trekhaak geplaatst. Dat deel van de auto kan het meeste gewicht dragen, maar het nadeel is dat je dan wel over een trekhaak moet beschikken of deze moet aanschaffen en laten monteren.

Lichtere fietsen kunnen ook op het dak van de auto geplaatst worden. Het gaat daarbij meestal om (meerdere) racefietsen en mountainbikes. Hou er wel rekening mee dat je auto een stuk hoger wordt als er een fiets op staat. En ook qua wind / geluid is dit niet optimaal. Bovendien is het moeilijker om een fiets op de auto te plaatsen dan er achter. Alleen dit al maakt een dakdrager voor de fiets minder geschikt voor zwaardere fietsen.

Mottez achterklepdrager fiets

Mottez achterklepdrager 3 fietsen


Een derde manier van bevestigen van een fietsendrager is via een frame dat met banden op de achterklep wordt bevestigd en die als het ware aan de achterkant van de auto hangt. Let bij aanschaf extra goed op het gewicht wat deze fietsendragers kunnen  dragen. Je hebt ze die 10 kilo aankunnen, maar dat is te weinig voor één normale herenfiets of damesfiets. Met een draaggewicht van 30 kilo kun je één e-bike meenemen, en je hebt ze ook voor twee gewone fietsen. Twee elektrische fietsen is te zwaar voor dit soort fietsendragers.

Tip: Veel fietsendragers werken met een goot waarin de fietswielen staan. Gebruik je een mountainbike? Contoleer dan of de banden niet te breed zijn voor de goot.

Oprij-goot voor de fietsendrager
Heb je moeite om de fiets op de fietsendrager te tillen? Een oprij-goot biedt dan uitkomst. Bij veel trekhaak-fietsendragers staat de fiets in een goot. Deze goot kun je verlengen met een oprij-goot. Je rijdt de fiets dan zo de fietsendrager op.  Na gebruik berg je de oprij-goot compact op in de achterbak.

Kijk bij de bovenaan genoemde fietsendragers met 5 sterren voor de beste fietsendragers van elke soort.

Zie ook: Meer beste fietsendragers test
Foto: Pro User Diamant fietsendrager


Onderwerpen:
Wat is de beste fietsdrager uit de fietsendrager test? Hier boven vind je alle beste fietsendragers. Al deze beste fietsdragers hebben een 5 sterren waardering gekregen. Via selectiemogelijkheden kun je zelf je persoonlijk beste fietsdrager kiezen. Bij het bovenaan genoemde Beste Fietsendrager Kopen vind je de beste winkels om een fietsendrager goedkoop te kopen en de top 10 van fietsendragers. Verder hebben we hier boven nog wat tips voor bij het kiezen van je beste fietsdrager voor op de auto.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.