Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste handbagage koffer

Vind hier je beste handbagage koffer. Met de beste handbagage koffers uit de test, andere goede handbagage koffers en tips voor het kiezen van je beste koffer.


Een handbagage koffer is een niet al te grote koffer die je makkelijk mee kunt nemen. Vaak is een handbagage koffer niet hoger dan 56 centimeter, licht van gewicht en voorzien van wieltjes en een uittrekbaar handvat. Hier kijken we naar beste koffers voor handbagage.

Beste handbagage koffer uit de test

Hieronder hebben we een overzicht met alle de beste handbagage koffers. Je vind daar o.a. de beste harde handbagage koffer en de beste zachte handbagage koffer. 

Ook hebben we een overzicht met alle koffers die als handbagage in het vliegtuig mee mogen. Dat zijn er meer dan 2.000!

Kies je beste koffer handbagage

Wat is voor jou persoonlijk de beste handbagage koffer? In het bovenstaande overzicht met alle handbagage koffers vind je de gegevens van meer dan 2000 koffers die je op tal van manieren kunt selecteren en sorteren. Zo kun je makkelijk de voor jou beste handbagage koffer vinden en tegen de laagste prijs aanschaffen. 

Of gebruik de onderstaande keuzehulp. Deze bevat veel van de beste reiskoffers en geeft heel veel informatie, tips en advies die je behulpzaam zijn bij het kiezen van een geschikte koffer.

Koffer advies


Hieronder geven we uitleg over de verschillende selectiemogelijkheden die je kunt gebruiken in het overzicht met alle handbagage koffers.


De inhoud van de handbagagekoffer

Hoewel de regels voor handbagage per luchtvaartmaatschappij verschillen zijn er enkele standaard afmetingen waarbij over een handbagage koffer wordt gesproken.

Een standaard handbagagekoffer is niet hoger dan 56 centimeter en de inhoud is beperkt tot een kilo of 40. Voor een lange vakantie is deze ruimte vaak te beperkt, maar voor een stedentrip, zakenreis of weekendje weg is dit over het algemeen voldoende. Je hebt dan een goede koffer die makkelijk mee te nemen is. Dit is veel praktischer dan een grote koffer die maar deels gevuld is.

Deze koffers mogen normaal gesproken als handbagage mee voorin het vliegtuig. Maar nogmaals, de regels verschillen per luchtvaartmaatschappij dus controleer de regels bij de betreffende luchtvaartmaatschappij voor je gaat inpakken.

Tip: Op Beste Koffer Kopen vind je de aanbiedingen van de goedkoopste aanbieders van koffers, de koffer top 10 en meer informatie en tips voor bij de aanschaf van een koffer.

Hardcase koffer of softcase koffer?
Een belangrijk verschil bij koffers voor handbagage is of deze voorzien zijn van een harde of zachte buitenkant. Een harde handbagage koffer beschermt beter, maar geeft niet mee bij het inpakken. Een half gevulde koffer is bij een hardcase (harde koffer) net zo groot als een volle koffer. Proppen helpt dus niet. 

Bij een handbagage koffer is dit nadeel minder groot dan bij een grote koffer. Daarom zijn de meest gebruikte koffers voor handbagage hardcase koffers.

Een zachte koffer is meestal gemaakt van polyester of nylon, een harde koffer van ABS, polycarbonaat of polypropyleen. ABS is het best bestand tegen krassen maar wat zwaarder. Polypropyleen is milieuvriendelijk en recyclebaar maar kan minder goed tegen krassen.

Merk koffer handbagage
Samsonite is het toonaangevende merk in koffers. Hun koffers handbagage zijn van zeer hoge kwaliteit maar mede daardoor ook wel wat duurder dan de handbagagekoffers van hun concurrenten. Een goed merk van softcase koffers is Eastpak. Andere veel verkochte merken zijn Princess Traveller en Suitsuit.

Wieltjes handbagagekoffer
Vrijwel alle goede koffers voor handbagage beschikken over wieltjes zodat je ze ook kunt voorttrekken of duwen. Dat kunnen 2 wielen, 4 wielen of 6 wielen zijn. Beschikt de koffer over 2 wieltjes dan kun je deze alleen in een schuine stand duwen of trekken. Bij meer wieltjes kan je de bagagekoffer ook rechtop rijden. Naast wieltjes beschikken deze koffers ook over een trekstang / duwstang.

Let ook op het soort wieltjes dat onder de koffer zit. Je hebt zwenkwielen die meesturen met de koffer, en vaste wielen die beter kunnen voorkomen dat een koffer kantelt. Vaste wielen zijn vaak in de koffer weggewerkt zodat ze niet opvallen.

Handkoffer slot
Een groot deel van de koffers voor handbagage is voorzien van een slot om diefstal van de inhoud te voorkomen. Steeds meer koffers zijn voorzien van een TSA slot dat door de douane met een loper kan worden geopend. Bij een slot waarbij dat niet mogelijk is (meestal een cijferslot) loop je het risico dat het slot door de douane geforceerd wordt.

Kinderkoffer
Voor kinderen zijn er speciale koffers. Meestal wat kleinere koffers voorzien van een afbeelding van een dier of bekend persoontje. Trunki maakt populaire kinderkoffers die ook speciaal gevormd zijn. Nogal wat kinderkoffers voldoen aan de eisen van handbagage waardoor je deze ook tegenkomt bij de bovenstaande aanbiedingen van beste koffers handbagage.

Sluiting koffer
Zachte koffers hebben meestal een ritssluiting, harde koffers een vaste sluiting.

Gewicht koffer
Het gewicht is belangrijk bij de keuze van een koffer. Ten eerste is een lichte koffer natuurlijk fijner meenemen dan een koffer die leeg al een kilo zwaarder is. Onder de 2,5 kilo kun je spreken van een lichte koffer voor handbagage.

Prijs koffers handbagage
De prijzen van de beste handbagagekoffers beginnen bij een euro of 30 voor een harde ABS koffer van Royalty Rolls of een zachte stoffen koffer van Benzi. De duurste koffers voor handbagage zijn van Samsonite en kosten meer dan 300 euro. Daartussen vind je hierboven nog honderden andere koffers. Gemiddeld komt de prijs van de beste koffers op zo'n 55 euro, maar er zijn dus veel uitschieters naar boven en beneden.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen beste koffers handbagage voor alle prijzen, specificaties, maten en meer informatie van alle beste handbagagekoffers.

Zie ook: Beste koffers uit de test

Onderwerp:
Hierboven vind je de beste handbagage koffers uit de test. Zowel de beste hardcase koffer als de beste softcase koffer voor handbagage, maar ook de beste grote maar lichte handbagage koffer. Uit het overzicht met alle handbagage koffers kun je makkelijk je eigen beste handbagage koffer filteren. 

Een reactie posten

0 Reacties