Beste reiskoffer

De beste reiskoffer uit de test en andere bijzonder goede reiskoffers. Met keuzehulp om je beste koffer te vinden en goedkoop te kopen.

Reiskoffer Samsonite

Bescherm je kostbare kleding en andere spullen op reis en op vakantie met een goede reiskoffer. Hier vind je de beste reiskoffer uit de test en andere goede reiskoffers.Beste reiskoffers en meer goede reiskoffers

Hieronder vind je drie overzichten met goede reiskoffers. Het eerste overzicht bevat de beste reiskoffer uit iedere categorie uit de laatste reiskoffer test.

Het beste reiskoffer overzicht bevat alle reiskoffers die een 5 sterren waardering hebben gehad en in het derde overzicht vind je meer dan 1.000 reiskoffers met al hun gegevens. Uit dit overzicht kun je eenvoudig de voor jou beste reiskoffer selecteren.Reiskoffers kunnen er van elkaar verschillen. Zo heb je harde en zachte koffers, heel grote reiskoffers, maar ook kleine reiskoffertjes voor als je niet zo veel mee hoeft te nemen. 

Via de keuzehulp hier boven kun je vinden welke reiskoffers voor jou geschikt zijn. En hieronder heb ik nog wat tips, informatie en advies geplaatst die je behulpzaam kan zijn bij het vinden van de voor jou beste reiskoffer.Harde reiskoffer

De meeste beste reiskoffers zijn een harde reiskoffer. Een harde reiskoffer (hardcase reiskoffer) beschermt je eigendommen veel beter dan een zachte reiskoffer. Maar een harde buitenkant geeft niet mee. De koffer ergens tussen proppen helpt niet, en een half lege of zelfs lege hardcase reiskoffer neemt net zo veel ruimte in als een volle koffer.

SuitSuit reiskoffer hard
SuitSuit reiskoffer hard cover


In de bovenstaande reiskoffer overzichten vind je zowel goede harde reiskoffers als goede zachte reiskoffers, maar de hard case reiskoffers zijn in de meerderheid.Een grote reiskoffer of kleine reiskoffer?

Bij het kiezen van je beste reiskoffer is het formaat van de koffer altijd een lastige keuze. Want hoeveel ruimte heb je in je reiskoffer nodig? Nu? Maar ook in de toekomst? Dit is altijd een gok. Een te grote reiskoffer neemt onnodig veel ruimte in (vooral een hardcase koffer), maar een te kleine koffer geeft weer problemen bij het inpakken.

In de bovenstaande reiskoffer overzichten kun je de koffers om maat selecteren.

Je ontkomt er vaak niet aan meerdere reiskoffers, in verschillende maten, aan te schaffen. Een reiskoffer set kan dan het overwegen waard zijn. Bij een koffer set heb je een reeks gelijke koffers van verschillende maten. Aanschaf van een reiskoffer set is goedkoper dan dat je alle koffers los moet kopen.

Reiskoffer American Tourister

Reistrolley American TouristerRolkoffer (trolley reiskoffer)

Vrijwel alle reiskoffers zijn tegenwoordig een trolley koffer, oftewel een rolkoffer /  spinner / een koffer met wieltjes. Bij grote reiskoffers zijn dat normaal gesproken 4 wieltjes, zodat je de reiskoffer rechtopstaand kunt voortduwen. Maar schuin op 2 wieltjes rijden kan ook. Kleine trolley reiskoffers hebben soms maar 2 wielen.

Een trolley reiskoffer met 8 wielen kan ook, maar dan betreft het meestal 4 keer een dubbel wieltje. Met dubbele wieltjes rijdt de rolkoffer makkelijker en stabieler als deze zwaar is.Goede reiskoffer merken

Veel fabrikanten maken reiskoffers, maar niet iedere reiskoffer is even goed. Bekende en populaire reis koffers zijn de Samsonite reiskoffer, de SuitSuit reiskoffer, de American Tourister reiskoffer, de Travelz reiskoffer en de Delsey reiskoffer, maar in de bovenstaande overzichten vind je veel meer goede reiskoffers voor vakantie en langere reizen. Tips beste reiskoffer kiezen

Ten slotte nog wat tips voor bij het kiezen van je beste reiskoffer:
 • Een harde koffer geeft de meeste bescherming aan je bagage.
 • Een ABS koffer (het meest gebruikte materiaal) en een polycarbonaat koffer zijn sterke reiskoffers.
 • Polycarbonaat koffers zijn over het algemeen ook de beste reiskoffer als je een lichtgewicht koffer zoekt.
 • Een polyester koffer en polypropyleen koffer zijn licht en flexibel maar voor de inhoud ook kwetsbaarder.
 • Polyester koffers zijn gemiddeld genomen de meest goedkope reiskoffers.
 • Zoek je een koffer voor handbagage? Hou er dan rekening mee dat het maximale gewicht en de maximale afmetingen per vliegtuigmaatschappij kan verschillen. British Airways en Iberia laten bijvoorbeeld veel meer gewicht toe dan Alitalia, Corendon en Lufthansa.
 • Niet alleen de inhoud en grootte van de reiskoffer zijn belangrijk, ook de indeling met vakken, zakken, compartimenten e.d. moet bij je behoefte aansluiten.
 • Een trolley reiskoffer met wielen die 360 graden kunnen draaien zijn in de praktijk veel praktischer en plezieriger om mee te rijden.
 • Een uittrekbare handgreep is heel plezierig bij het gebruik van een trolley reiskoffer.
 • Een TSA slot is een must bij een reiskoffer waarmee je naar de USA reist. De Amerikaanse douane kan deze open maken en anders forceren ze de reiskoffer als ze de inhoud willen zien.
Alle gegevens van de koffers. Ook afmetingen, gewicht en een foto van de indeling van de reiskoffer vind je bij de bovenstaande reiskoffer aanbiedingen.

Zie ook:

Foto bovenaan: Samsonite reiskoffer

Onderwerp:
Hier vind je de beste reiskoffer uit de test in iedere categorie, plus alle andere best geteste reiskoffers en we hebben een overzicht met alle koffers met keuzehulp waarmee je je beste reiskoffer kunt vinden.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Je hoeft heus geen dure Samsonite koffer te kopen als je een goede reiskoffer wil kopen. Een koffer van bijvoorbeeld SuitSuit is net zo goed en een stuk goedkoper. En hoe vaak gebruik je een reiskoffer? Te weinig om de hoofdprijs te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.