Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste espressomachine consumentenbond test

Informatie en aanbiedingen beste koffiemachine / beste espressomachine uit de Consumentenbond test van espressomachines.

beste espressomachine consumentenbond test

Ze worden espressomachine genoemd, ook al kun je er net zo goed gewone koffie en cappuccino mee maken. Daarom worden ze ook wel volautomatische koffiemachine genoemd. Een espressomachine is een koffiemachine die heerlijke koffie en espresso van versgemalen bonen kan zetten. 

Deze espressomachines worden steeds vaker aangeschaft en gebruikt in plaats van een filterapparaat. Maar wat zijn goede koffiemachines tegen een lage prijs? Hier kijken we naar de beste espressomachine uit de test van de consumentenbond.

Ook de beste filterkoffiemachines en beste koffiecupmachines uit de consumentenbond testen kun je hier terug vinden.De best geteste espressomachines en koffiezetapparaten

Kijk bij de best geteste koffiemachines door de consumentenbond welke volautomatische espressomachine bij de consumentenbond test als beste espressomachine is getest. Dit overzicht wordt verzorgd door Bol.com.

Je vindt in dit overzicht met best geteste koffiemachines ook andere beste koffiemachines en beste koffiezetapparaten uit de testen van de consumentenbond zoals de beste koffiecupmachines en beste filter-koffiezetapparaten. 

Al de in het overzicht genoemde beste koffiemachine en beste koffiezetapparaten uit de consumentenbond test zijn daar verkrijgbaar. Het kan ook gaan om de beste koffiemachine of de beste koop uit een eerdere koffiemachine test van de consumentenbond.

Hieronder geven we meer informatie over de volautomaat espressomachine.

Tip: Bij de volautomatische koffiemachine test vind je meer best geteste espressomachines.Informatie volautomatische espressomachine

Kijk hierboven voor de beste espressomachines en andere beste koffiemachine(s) volgens de consumentenbond. Hieronder geven we algemene tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van een espressomachine.

Verse koffie van versgemalen koffiebonen
Zoals we al schreven, met de naam espressomachine doe je een volautomatische koffiemachine eigenlijk te kort . Je maakt met een volautomatische espressomachine immers niet alleen espresso, maar ook andere soorten koffie. 

De meeste mensen gebruiken hun espresso om er heerlijk verse "gewone" koffie mee te zetten. Het volautomatische van de espressomachine zit hem er in dat de koffiemachine de bonen vers voor je maalt op het moment dat je de koffie zet. 

Vroeger had je daar een heel duur koffieapparaat voor nodig, maar de huidige volautomaten koop je al tegen prijzen vanaf een paar honderd euro.

Bij sommige volautomatische espressomachines kun je naast koffiebonen ook gemalen koffie gebruiken. Let op: Dat is niet altijd het geval.

Alle soorten koffie
Met een volautomatische espressomachine zet je alle soorten koffie van verse bonen. Gewone koffie en espresso, maar in de meeste gevallen ook koffie met melk zoals een cappuccino of een latte macchiato. 

Dat laatste kan op twee manieren. Handmatig via en stoompijpje aan de espressomachine of met één druk op de knop als de koffiemachine beschikt over een melkreservoir en een ingebouwde automatische melkopschuimer.

Bij de bovenstaande beste koffiemachines uit de test van de Consumentenbond kom je de beste espressomachines in al deze soorten tegen.

Luxe snufjes
Naast de standaardmogelijkheden waarover deze beste koffiemachines beschikken zijn er ook nog wat snufjes die je op luxere espressomachines tegenkomt. Hier wat van deze snufjes.

 • Kopverwarmer: Het plateau waarop de kop of beker staat wordt door de espressomachine verwarmd. Hierdoor blijft je koffie beter warm als je deze niet meteen weghaalt.
   
 • Heet water functie: Je kunt ook heet water voor thee of instant-soep uit de espresso machine halen. Dit water komt bij een goede espressomachine via een apart pijpje om te voorkomen dat het water naar koffie smaakt.
   
 • Twee reservoirs voor koffiebonen: Bij deze luxe espressomachines kun je een keuze maken uit twee soorten koffiebonen. Mits je de reservoirs daarmee vult natuurlijk.
   
 • Persoonlijke profielen: De gebruikers van deze espressomachines kunnen koffie op maat krijgen, helemaal naar hun eigen smaak ingesteld.Kies je eigen beste espressomachine

Met de Koffiemachine Keuzehulp te vinden op Beste Koffiemachine Kopen kun je heel eenvoudig de voor jou persoonlijk beste espressomachine of andere beste koffiemachine vinden door je wensen op te geven. 

Verder vind je op Beste Koffiemachine Kopen nog veel meer informatie over de beste koffiemachines en de beste en goedkoopste winkels waar je deze beste koffiemachines online tegen de laagste prijs kunt kopen.Beste espressomachine merken

In het bovenstaand overzicht kun je zien welke koffiemachines er door de Consumentenbond als beste espressomachine zijn getest. Er zijn steeds meer fabrikanten die dit soort koffiemachines maken. Hieronder vind je een kort overzicht van de beste espressomachine merken.

DeLonghi espressomachines

DeLonghi is zonder twijfel één van de beste espressomachine fabrikanten. Hoewel DeLonghi ook andere huishoudelijke apparatuur maakt zijn de DeLonghi espressomachines hun belangrijkste product.

Je kunt kiezen voor de DeLonghi espressomachine die het meest bij je past, want DeLonghi maakt een hele reeks volautomatische koffiemachines zoals de DeLonghi Magnifica, Dinamica, Eletta Explore en PrimaDonna die allemaal ook weer in verschillende versies te koop zijn.

Zoek je een goede goedkope espressomachine dan is de DeLonghi Magnifica een goede keuze. Hun topmodel is de DeLonghi Maestosa. 

Naast al deze volautmatische espressomachines maakt DeLonghi ook pompdruk espressomachines zoals de DeLonghi LaSpecialista, Dedica, Stilosa en Icona.

Op het bovenstaande Beste Koffiemachine Kopen vind je al deze DeLonghi espressomachines.

Philips espressomachines

Ook Philips behoort tot de beste espressomachine merken. Hun espressomachines zijn onderverdeeld in diverse series, zoals de goede goedkope espressomachines uit de Philips 2200 serie, de wat luxere Philips 3200 espressomachines en de luxe Philip 5400 koffiemachines die wel 12 verschillende koffie specialiteiten kan maken.

Je kan dus altijd een geschikte Philips espressomachine vinden en deze koffiemachines zijn heel betaalbaar.

Saeco espressomachines

De Italiaanse espressomachine specialist Saeco is sinds 2009 een dochterbedrijf van Philips. Saeco maakt espressomachines als de Saeco Xelsis en Saeco Granoroma. Dit zijn vrij professionele espressomachines die de mogelijkheid bieden tot het bereiden van vele soorten koffie en veel instel mogelijkheden met profielen van veel verschillende gebruikers.

Krups espressomachines

Zoek je een goedkope espressomachine of een luxe professionele espressomachine? Krups maakt beide. Vooral de Krups Evidence is een populaire goed te betalen volautomatische espressomachine.


Jura espressomachines

Goedkoop is niet op een Jura espressomachine van toepassing, maar een Jura espressomachine is wel een koffiemachine van de hoogste kwaliteit. Deze koffiezetters behoren tot de meest beste espressomachines. Een Jura espressomachine is er voor professioneel gebruik of als koffiemachine voor een veeleisende koffieliefhebbers. Volgens velen zijn dit de beste espressomachines als je een ruim budget hebt.

Siemens espressomachine

Ook Siemens wordt tot de beste espressomachine makers gerekend. Siemens biedt een hele reeks Siemens EQ espressomachines in verschillende prijsklassen aan. Met uitzondering van de goedkope Siemens EQ 300 espressomachine kun je er ook volautomatisch cappuccino mee zetten.

De Siemens koffiemachines zijn gebruiksvriendelijke espressomachines uiteenlopend van goedkope espressomachines tot meer luxe espresso apparaten met veel mogelijkheden. 

Andere goede espresso machines

En zo zijn er meer fabrikanten van goede espressomachines. Bijvoorbeeld Melitta, Solis en Smeg. Bij het eerder genoemde Beste Koffiemachine Kopen kun je al deze espressomachines goedkoop online kopen.

Heb je zelf een goede ervaring of slechte ervaring met een espressomachine? Of heb je tips voor het kiezen of gebruiken van een koffiemachine? Vragen of opmerkingen? Dit alles kun je bij de reacties onder dit artikel plaatsen.

Zie ook


Samenvatting:
Wat is de beste volautomaat koffiemachine / beste espressomachine? Hierboven vind je de beste espressomachine uit de consumentenbond test. Ook andere beste koffiemachines en beste koffiezetapparaten uit de consumentenbond test kun je daar vinden en eventueel goedkoop aanschaffen via Bol.com. Het betreft alle beste espressomachines, beste koffiemachines en beste koffiezetapparaten en beste koop uit de laatste en eerdere testen van de consumentenbond.  

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Als je een koffiemachine koopt ga dan voor een volautomatische espressomachine. Hiermee zet je met de bekende druk op de knop in één keer koffie. Geen gedoe met cups of pads, je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat er voldoende water en koffiebonen in de koffiemachine zitten. En de koffie uit een espressomachine, gezet van bonen die vers worden gemalen op het moment van koffie zetten, is veel lekkerder dan de koffie uit een pad of cup.

  Hou je van latte of cappuccino? Neem dan een volautomatische koffiemachine die over een melkreservoir beschikt. Dat kan een intern of extern melkreservoir zijn. Een stoompijpje kan ook, maar ik vind dat veel te veel gedoe. Als je kiest voor een espressomachine met melkreservoir hoef je alleen maar op een knop te drukken voor een cappuccino of latte.

  Koffiemachine fabrikanten als Solis, Jura en WMF maken heel goede luxe espressomachines, maar voor thuis kun je ook kiezen voor een meer eenvoudige en goedkope espressomachine. In de consumentenbond test vind je goedkope espressomachines van Philips en DeLonghi onder de 300 euro die ruim voldoende scoren. En ook Melitta, Smeg en Krups maken goede goedkope espressomachines die bij de consumentenbond goed scoren.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.